Fő az egészség! – Thury Gábor jegyzete

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.28. 00:03

Nem lehet azt mondani, hogy a Kisvárda–Ferencváros Magyar Kupa-visszavágó után a zöld-fehérek vezetőedzője, Szerhij Rebrov nyilatkozatával fején találta volna a szöget. Az 1–1-es döntetlennel simán továbbjutó (3–1) vendégek szakvezetője azt ecsetelte, nem érti a kupasorozat lebonyolítását, mondván, az erőltetett menet rosszat tesz a futballisták egészségének. Merthogy kétnaponta meccsek vannak. A szövetségnek is odaszúrt egy kérdésben: hány együttes képes ugyanazzal a tizeneggyel kiállni a kupában, mint a bajnokságban?

Nos, egyrészt nem a szövetség feladata ezen vívódni, másfelől a tréner már jó ideje tisztában lehet vele, hogy hetente két mérkőzés azért nem olyan sok, az egészséges fiatalok szervezete képes alkalmazkodni a terheléshez. Szerhij Rebrovon kicsit csodálkozom is, játékosként (Sahtar Doneck, Dinamo Kijev, Tottenham, Fenerbahce, West Ham, Rubin Kazany) nyilván fel sem tehette ezt a kérdést, edzőként pedig (Dinamo Kijev, al-Ahli) a labdarúgók egészségét felemlegetve ugyancsak nem kérdőjelezhette meg ezt a tényt.

Arról ne is beszéljünk, hogy a Ferencváros azért bontott szerződést Thomas Doll-lal, mert nem volt megelégedve a szakember munkájával, a Fradi célja igenis az eredményes nemzetközi szereplés, ezt a német szakvezetővel nem érte el a csapat. Továbbmegyek: a Bajnokok Ligája és az Európa-liga selejtezőjében futószalagon jönnek majd a mérkőzések, a nemzetközi versenynaptár sincsen tekintettel az edzők, szakvezetők véleményére. Továbbá a versenynaptár már jó ideje heti két mérkőzéssel számol – más kérdés, hogy összességében több a meccs, mint egykor volt.

Szerhij Rebrov észrevétele – amellett, hogy nem időszerű – mintha tanácstalanságot sugallna: noha a zöld-fehérek bajnoki esélyei az aranyéremre nem csökkentek, továbbá a kupában is áll a csapat, mégis, mintha nem állna össze a játék. Márpedig a magyar labdarúgás helyzetéből fakadóan nem ősztől, hanem már a nyár közepétől meccsek várnak a Fradira – ha úgy tetszik, futószalagon.
De nem baj, addig bele lehet szokni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik