nemzetisport.hu 2019.02.21 16:53 Frissítve: 2019.02.21 17:07

FFT: az elpárolgott kispesti pénzek nyomában

A FourFourTwo magazin hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda ezúttal az elpárolgott kispesti pénzek nyomába ered.

Veszprémi Linda ezúttal az elpárolgott kispesti pénzek nyomába ered (Fotó: fourfourtwo.hu)

 

Legutóbbi annak próbáltunk utánajárni, hogy hová is tűnt el egy év alatt a Ferencváros vagyona, amelyre az 1995-ös kitűnő Bajnokok Ligája-­szereplése révén tett szert. Ott több mint 700 millió forintnak veszett nyoma, és ha nem is ekkora tételről van szó, a kilencvenes években azért nem a Fradi volt az egyetlen NB I-es klub, amelynél nagyobb pénzmennyiségnek kélt lába. A Kispest-Honvédnál is adódott egy meglehetősen „szagos” történet, amely aztán véget is vetett Komora Imre futballpályafutásának.

A játékosként egyebek mellett olimpiai bajnok és Európa-bajnoki bronzérmes Komora 1999-ben egy személyben vezetőedző, klubigazgató és a futballcsapatot működtető cég, a Kispest-Honvéd Kft. ügyvezető igazgatója is volt a Honvédnál, amikor Bárányos Zsolt elhíresült „dollárügye” kirobbant, és amelyben aztán a vádlottak padján találta magát. Az addig háromszoros magyar válogatott középpályás akkor szerződött haza kölcsönbe a Ferencvároshoz a belga Lommeltől, amelynek egy évvel korábban adta el a Kispest-Honvéd.

Viszonylag ártalmatlan szituációnak indult: Bárányos azt követelte a Honvédtól, hogy adja meg neki az 50 ezer dolláros tartozását, mert állítása szerint korábban Kispesten írásba adták neki, hogy ha élő szerződése ideje alatt külföldi ajánlat érkezik érte legalább 300 ezer dollár értékben, akkor jár neki abból 50 ezer dollár. A labdarúgó a sajtóban panaszolta el, hogy egy éve jár a pénze után, de Komora Imre mindig elhajtja, ezért most már jogorvoslatért fordul a FIFA-hoz.

A Honvédnak és Komorának két ellenérve volt: egyrészt az, hogy Bárányos szerződése náluk 1998. június 30-án lejárt, és csak július 21-én írt alá a belga csapathoz, tehát nem az érvényes szerződés ideje alatt történt a transzfer (a játékos erre azt mondta, hogy a megkeresés és a megegyezés viszont jóval hamarabb, június 7-én megtörtént, és az számít, nem a tényleges aláírás, csak nem akart egyszerre két csapatnál érvényes szerződésben lenni), másrészt az, hogy az összeg nem tett ki 300 ezer dollárt, csak 250-et (az első hírek szerint csak 200-at).

Ennek kapcsán pedig Kovács Kálmán, a korábbi 56-szoros válogatottból lett klubtitkár emelt szót a Nemzeti Sportban, mondván, tudomása van róla, hogy a Barcelona 300 ezret kínált Bárányosért, de Komora – ki tudja, miért – inkább eladta 250-ért egy nevenincs belga középcsapatnak...

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!  

2020.02.22 23:10:00

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az Újpestnek is meg kell találnia a megmentőjét. Vagy ha ez nem megy, akkor a megmentőnek az Újpestet. A magyar futball egészének jövője miatt is.

2020.02.22 22:52:29

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2020.02.22 09:17:28

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A bajnok három gólt kapott az első félidőben, és innen már nem állt fel, szépíteni is képtelen volt.

2020.02.22 09:17:28

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (ÖSSZEFOGLALÓ), PÓSFAI GYULA (PERCRŐL PERCRE)

Lanzafame előbb kihagyott, majd értékesített egy büntetőt – Knezevic a hajrában egyenlített.

2020.02.22 09:17:28

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Nikolics tizenegyest hibázott • A zalaegerszegiek nem bírták el az emberhátrányt és a sok hibát.