S. T. J. 2019.09.17 23:07 Frissítve: 2019.09.17 23:07

Fernando a DVTK-ról, Lőw Zsolt a PSG-ről beszélt lapunknak

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

• A menesztése után Fernando Fernández kért némi időt, most azonban vállalkozott rá, hogy beszél a DVTK futballcsapatánál töltött időszakáról és a távozásáról. A szakember már málagai otthonából válaszolt kérdéseikre. Azt mondta, szép időszakot töltött Miskolcon, és elégedett az eredményekkel, mert amit a klubvezetőség kért tőle, azt teljesítette. Mindkét idényben benn maradtak az élvonalban, és több fiatal magyar játékos épült be az első csapatba. Szerinte nem a Fraditól elszenvedett vereség pecsételte meg a sorsát, inkább egy folyamat következménye volt az edzőváltás.

• Interjút adott lapunknak a BL-rajt előtt álló Paris SG másodedzője, Lőw Zsolt. A szakember beszélt az érkező Mauro Icardiról, aki szerinte „csodálatos labdarúgó”, viszont élete nehéz időszakát hagyta maga mögött, sokáig nem játszott, ezért a párizsi szakvezetőség nem kapkodja el a csapatba építését. A középpályássort viszont alaposan megerősítették Ander Herrera és Idrissa Gueye érkezésével. Természetesen szóba került a Neymar-ügy is, a magyar tréner úgy véli, el lehet fogadni az elvágyódó brazil klasszis álláspontját is, ám Lőw biztos benne, a csatár profin áll majd a munkához.

• A túraautó-világkupa pontversenyének újdonsült éllovasa, Michelisz Norbert is nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. A Hyundai magyar pilótája örül a jelenlegi helyezésének, ugyanakkor tisztában van azzal is, hogy három hétvége, azaz kilenc futam még hátravan a sorozatból. Márpedig aki követi az eseményeket, tudja, hogy bármelyik versenyző könnyen beleszaladhat egy nullapontos víkendbe. Legutóbb Kínában is csak annyi volt a célja, hogy a lehetőségeiből kihozza a maximumot, s hogy legalább egy futamon dobogóra álljon.

• Hajrá, foci! mellékletünkben cikket olvashatnak Hrepka Ádámról. A 32 esztendős csatár az előző idényben még a Vasas keretéhez tartozott, de sok bizonyítási lehetőséget nem kapott azóta, hogy Szanyó Károly az angyalföldiek vezetőedzője. Váltani akart, ám decemberben kiderült, a felesége babát vár, így maradt. Az idény végén azonban már szerződést bontott a klubbal, s noha több NB II-es vidéki klub megkereste, a Monort választotta. Hogy miért döntött így, az is kiderül cikkünkből.

2020.06.02 15:42:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A góllövőlista vezetője 9-es osztályzatot kapott. Az NS szerint Iványi Zoltán tévedett Diósgyőrben.

2020.06.01 21:21:35

Labdarúgó NB I VOLESZÁK GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Többször is egy fatörzs mögött megbújva toporgott…

2020.06.01 17:12:20

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A majd' hét év után búcsúzó tréner exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak: elképzelhetetlennek tartja az NB II-es Újpestet.

2020.05.31 11:32:44

Labdarúgó NB I B. J.

Egy-egy góllal egy-egy pont, sem a felcsúti csapat, sem a címvédő nem lett a forduló nagy nyertese.