Ferencvárosi és fehérvári fölény az ősz csapatában

Vágólapra másolva!
2010.12.07. 20:19
null
Az NSO-olvasók őszi válogatottja
Címkék
Tegnap arra kértük olvasóinkat, hogy csapatösszeállító-modulunk segítségével szavazzanak a labdarúgó NB I őszi szezonjának legjobb csapatára. A legtöbb voksot Balajcza Szabolcs – Lázár Pál, Csizmadia Csaba, Lipták Zoltán, Takács Ákos – Heffler Tibor, Marek Heinz, Elek Ákos, Czvitkovics Péter – André Schembri, valamint André Alves kapta az adott posztra – ők alkotják az ősz tizenegyét.

 

Olvasóink az elmúlt években általában a tavaszi szezont követően, 4-4-2-es formációban, konkrét posztokon keresztül adhatták le szavazataikat a labdarúgó NB I legjobbjaira. Ezúttal csapatösszeállító-modulunk segítségével voksolhattak, aminek sajátossága, hogy önök választhatták ki a legjobbnak vélt felállást, és azt is, hogy melyik játékos milyen poszton szerepeljen.

Ezért fordulhatott elő, hogy nem mindenki azon a poszton kapott szavazatot, amelyiken a szezonban a legtöbbet szerepelt – így került az egyébként általában jobbhátvédként szereplő Takács Ákos a bal oldalra, míg a jobb szélen vagy esetleg középen futballozó Czvitkovics Péter a középpálya bal oldalára.

KAPUSOK

AZ NSO AJÁNLJA

Kapusposzton Balajcza Szabolcsot (3094 szavazattal) állították a legtöbben a csapatukba, ő több mint 300 vokssal kapott többet, mint a második helyen záró paksi Csernyánszki Norbert (2747).

Balajczának voltak ugyan rossz meccsei a szezonban, de ezt szinte mindegyik kapuvédő elmondhatja magáról. Ugyanakkor az újpesti kapus több fontos pontot is hozott csapatának, és a Nemzeti Sport tudósítóinak osztályzatai alapján is ő nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt.

VÉDŐK

A védelemből a fehérvári Lázár Pál (7358) és Lipták Zoltán (7966) kettőse kapta toronymagasan a legtöbb voksot. Őszi teljesítményüknek köszönhetően mindketten stabil válogatott játékosok lettek. A Videoton kapta a legkevesebb gólt ősszel, így nem meglepő, hogy ők ketten szinte minden szavazó csapatában szerepelnek. Lipták egyébként az összes posztot figyelembe véve is a legtöbb voksot kapta.

Rajtuk kívül a ferencvárosi Csizmadia Csaba (5829) és a Honvéd játékosa, Takács Ákos (3321) került be olvasóink válogatottjába. Előbbi az NS-tudósítóinál is a legjobbak közé tartozott, míg Takács alighanem a kispesti védelem stabilitásának köszönheti a helyét, a Videoton után ugyanis a Honvéd kapta a második legkevesebb gólt.

KÖZÉPPÁLYÁSOK

Az őszi évad egyik üde színfoltja a szezon előtt előre lesajnált, 16 meccs után mégis a 6. helyen álló Paksi FC volt. A tolnai csapat egyik legjobbja, a védelemben és a középpályán egyaránt bevethető Heffler Tibor (3005) volt, aki az NSO csapatába is bekerült. Csakúgy, mint a Ferencváros korábbi válogatott támadója, a cseh Marek Heinz (4278), aki szép góljai mellett remek átadásaival járult hozzá a 29 gólt szerző zöld-fehérek támadójátékához.

Elek Ákos Lázárhoz és Liptákhoz hasonlóan nemcsak a Videotonban, hanem a válogatottban is bizonyított az ősszel, ezzel pedig a második legtöbb voksot (5726) kapó középpályásként került be olvasóink tizenegyébe.

E csapategységben legtöbben a debreceni Czvitkovics Péterre szavaztak (6810), aki főleg az őszi idény második felében nyújtott jó teljesítményt, fontos gólokkal segítve a DVSC-t. Az ő beválasztása egyébként azért sem meglepő, mert az elmúlt három idényben mindig bekerült olvasóink legjobbnak vélt együttesébe.

CSATÁROK

A csatárok közül a góllövőlistát (14 gól) és a kanadai táblázatot (19 pont) is fölényesen vezető brazil André Alvest látták a legjobbnak, a Videoton futballistájára 7824-en szavaztak. Második a Ferencváros máltai válogatottja, a nyolc gólt jegyző André Schembri lett (4800), aki Oláh Lórántot (2652) megelőzve került be olvasóink csapatába.

Minden kedves NSO-olvasó szavazatát ezúton is köszönjük!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik