Kubatov: „A Ferencváros győzött” – így térnek vissza az ultrák

Vágólapra másolva!
2017.10.25. 15:05
Üllői úti béke. Így is nevezhetjük az FTC elnöke, Kubatov Gábor és a Ferencváros labdarúgócsapatának vénaszkenneres beléptetése ellen tiltakozó szurkolók (Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül) képviselője, Hamberger Ádám mai sajtótájékoztatóját.

A teljes sajtótájékoztató

„Másfél éves tárgyalások után jutottunk el idáig. 2016 áprilisában kezdtük a tapogatózó tárgyalásokat. Senki nem győzött le senkit, hanem a Ferencváros győzött ezzel a megállapodással. Mindketten hiszünk benne, hogy a szurkolói kultúra változhat” – kezdte a sajtótájékoztatót Kubatov Gábor, az FTC elnöke.

A sajtótájékoztató időpontjában a szurkolói csoportok vezetői és ötszáz szurkoló vénalenyomatát adja – folytatta a sportvezető. – A többiek B-típusú kártyát kaphatnak, amihez nem kell vénalenyomat. Fényképes igazolvány, kinyomtatott jegy és a B-típusú kártya lesz a feltétele annak, hogy valaki a vénalenyomata nélkül beléphessen a stadionba. Ezekkel a feltételekkel a B-szektor teljes egészébe és a C1-es szektorba lehet belépni. A stadion többi részén marad az eddigi rendszer.”

Megállapodtunk pályarendszabályokról, amit a fradi.hu-n közreadunk – mondta a megállapodás részleteiről Kubatov. – Ez részletes megállapodás, amiben a szurkolók és a klub is biztosítékokat kapott. Ebben a lelátói cselekedetek egyértelmű és objektív megítélésére teszünk kísérletet. Ez a szurkolókra és a biztonsági személyzetre is vonatkozik. A kamerarendszer a stadion minden szegletét rögzíteni tudja. A pályarendszabályokban le van írva, hogy miért, milyen büntetés jár és annak mi a következménye. Létrehozunk egy közös fegyelmi testületet, amely kivizsgálja a kérdéses eseteket, és igyekszik dönteni, bizonyítékok alapján dönteni. Akit kizárnak a stadionból, az ezt követően már csak vénaszkenneres beléptetés útján léphet be a stadionba. Csütörtökön indul a Fradi-minibusz az országba, amelyen szintén kiválthatók lesznek az új típusú szurkolói kártyák.

A B-típusú kártyával is igénybe lehet venni az internetes jegyvásárlás lehetőségét, a szurkolói kedvezményrendszert, a most kártyát váltó szurkolók 10 alkalmas, kedvezményes bérletet is kapnak. Elfelejtettük a múltbeli sérelmeket, próbáljuk a stadionban a lehető legjobban a Ferencvárost buzdítani.”

A teljes módosított pályarendszabályt ide kattintva olvashatja el.

Kubatov kérdésre válaszolva a múltbeli sérelmek és a megbocsátás (az őt érintő halálos fenyegetések után) kapcsán még annyit jelentett ki, hogy: „Római katolikus vagyok.”

A szurkolók elérték, amit lehetett (Fotó: Koncz György)
A szurkolók elérték, amit lehetett (Fotó: Koncz György)

Elértük, amit el lehetett. A Ferencváros érdekében zajlottak a tárgyalások. Mi megígérhetjük, vissza fog térni az a hangulat, ami a Fradi-pályát mindig is jellemezte. Együtt, a Ferencváros érdekében fogunk továbbmenni – mondta a szurkolók részéről Hamberger Ádám.– Megreformálódott a szurkolók viselkedése. Az eddigi rendezvényeink lementek balhé nélkül és bízom benne, hogy méltóképpen tudunk visszatérni a lelátóra."

Kubatov Gábor a várható nézőszám-emelkedés kapcsán annyit jegyzett meg, hogy az első meccsen, november 4-én garantáltan telt ház lesz. Hamberger szerint pedig a visszatérést követő első meccseken biztosan meg fogják tölteni a számukra biztosított, nagyjából hétezer fős lelátórészt.

A szervezett szurkolói csoportok visszatérése a Fradi hazai és idegenbeli meccseire egyaránt vonatkozik.

A megállapodásról további részletek itt olvashatók!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik