Böde remekül érkezett, a DVTK pont nélkül távozott

Vágólapra másolva!
2012.09.30. 16:25
null
A Fradi-drukkereknek most volt okuk az örömre (Fotó: Németh Ferenc – archív)
Címkék
A Ferencváros kettő nullára legyőzte a DVTK-t a labdarúgó NB I kilencedik fordulójának vasárnapi játéknapján. A vezető gólt Böde Dániel szerezte meg egy szabadrúgást követően a 71. percben, majd a 92. minutumban Milan Perics döntötte el végleg a három pont sorsát. A mérkőzést a vendégek tíz emberrel fejezték be Vági András kiállítása miatt.

A MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁHOZ KATTINTSON IDE!

ELŐZMÉNYEK

A legutóbbi, 2011–2012-es szezonban a Fradi emlékezetes meccsen 3–2-re győzött Diósgyőrben, előtte az Albert Flórián Stadionban 1–1-re végeztek a felek – a borsodiak azonban kilenc emberrel fejezték be a parázs hangulatú találkozót.

A Ferencváros hazai zöld-fehér csíkos mezében lépett pályára, a DVTK pirosban. A vendégeknél a válogatott támadó, Rudolf Gergely ezúttal sem lépett pályára, mivel kisebb sérüléssel bajlódik.

1. FÉLIDŐ

A Fradi számára szerencsétlenül kezdődött a találkozó, hiszen a 4. percben aláfordult Juha Hakola bokája, így le kellett őt cserélni, Milan Perics váltotta. A hazai szurkolók rendületlenül biztatták már az első percekben csapatukat, a kezdés előtt zöld füstköd födte a pályát – a hangulatra ezúttal sem lehetett panasz az Üllői úton.

Az első tíz percben helyzet még egyik kapu előtt sem alakult ki, ám mindkét együttes nagy mezőnymunkát végzett, az utolsó passzokba azonban rendre hiba csúszott. A vendégek keményen odaléptek a hazaiaknak, az első negyedórában két sárgát is kiosztott a játékvezető a DVTK játékosainak.

Az első kapura (vagy legalábbis annak közelébe leadott) lövést a 20. percben láthatta az Albert Flórián Stadion közönsége, amikor a válogatott kerettag Gyömbér Gábor 30 méterről a bal alsó mellé lőtt néhány méterrel. A 25. percben Tisza Tibor gyenge szabadrúgását simán fogta Jova Levente. A 30. percben Böde Dániel lövését védte Ribánszki László, a kipattanót Somalia az oldalhálóba vágta. Éledeztek a csapatok.

A 32. percben egy eladott labdára Gosztonyi András csapott le, ám 18 méterről épphogy, de fölé lőtt. Ez volt az eddigi legveszélyesebb DVTK-lehetőség.

Két perccel később Somalia elől szedte fel a labdát Ribánszki, majd a túloldalon Bacsa Patrik lövését blokkolták a hazaiak, s szabadítottak fel. A hajrában mindkét csapat jelentős erőfeszítéseket tett, hogy veszélyeztesse ellenfele kapuját, ám sem a Fradi, sem a DVTK nem járt sikerrel, így az első félidő gól nélküli döntetlennel zárult.

2. FÉLIDŐ

„AZ EDZŐN VAN A NYOMÁS” – MESTERMÉRLEG

„Úgy érzem, az első félidőben is mi domináltunk, mi irányítottunk. Jenner fantasztikusan elvégzett szabadrúgása jelentette ezen a zárt találkozón azt, hogy meg tudtuk nyerni a mérkőzést – mondta a mérkőzés után a Sport Televízió kamerái előtt Ricardo Moniz. – Fontos, hogy az elejétől kezdve felszabadultak legyenek a játékosok, az edzőn van a nyomás, nem rajtuk. Egy ilyen fantasztikus közönség mellett az első perctől kezdve felszabadultan kell futballozni. Nagyon örülök a megszerzett három pontnak, amit úgy érzem, megérdemeltünk."


„Úgy gondolom, hogy nem volt rossz mérkőzés, küzdelmes volt. Nem biztos, hogy ebben kettő null volt, talán még az ikszhez is közel állt a meccs, bár hozzáteszem, amikor már tízen voltunk, akkor már ki is nyíltunk, sokkal könnyebb dolga volt az ellenfélnek – értékelt az összecsapás után Sisa Tibor, a DVTK vezetőedzője. – Azt hittem, hogy pontrúgásból fogunk gólt rúgni, az ellenfél rúgott belőle gólt. Így alakult, többet érdemeltünk volna sok szempontból és sok embertől."


Sisa hozzátette: Tisza Tibor nem rossz játékos, de a góllövő cipőjét még nem találta meg.

Bekezdett a második játékrész elején a Fradi: Somaliát ugratták ki remekül két védő között, ám a visszaérő Rakovics becsúszva blokkolni tudott. A szöglet után előbb Orosz lövése akadt el egy diósgyőriben, majd Józsi kísérlete is levágódott.

Az első percekben aktívabb Ferencvárosnál Böde és Orosz is átlövéssel próbálkozott, amikor beléptünk a mérkőzés 50. percébe, ám egyik hazai játékos sem találta el a vendégek kapuját. Az 56. percben az előrehúzódó Sváb Dániel kínálta meg Ribánszkit, lövése a bal kapufán csattant.

Egy perccel később Perics akrobatikus mozdulata után Alempijevics elé került a labda, aki 14 méterről zörgette meg a hálót – oldalról.

A 60. perc környékén Sisa Tibor és Ricardo Moniz is cserékkel próbálta frissíteni csapatát, többek között L'lmam Seydi és Julian Jenner is pályára lépett. Utóbbi bizonyult jobb húzásnak, ugyanis Jenner szabadrúgását a bal oldalon érkező Böde Dániel a hosszú alsóba vágta öt méterről. 1–0

A vezető gól érezhetően megnyugtatta a hazai csapatot, amely aktívabban is futballozott. Somalia csent el egy labdát a DVTK térfelén, majd középre gurítását Böde tűzte kapura azon nyomban, ám a blokk ezúttal jött, és szögletre pattant a labda. Jenner sarokrúgásait azonban rendre kifejelték a vendégek.

A 83. percben nagyon nehéz helyzetbe került a DVTK, mivel Vági bevágott a nála jóval gyorsabban meginduló Perics elé, ezért sárgát kapott, ám neki már volt egy, így mehetett zuhanyozni. A hajrában tehát emberhátrányban kellett futballoznia a diósgyőri alakulatnak.

A 89. percben végleg eldönthette volna a találkozót a Fradi: Böde kényszerítőzött Somaliával, előbbi végül 15 méterről mellé gurított. A 92. percben biztosította be a három pontot az FTC: Somalia ugratta ki a leshatárról kilépő Milan Pericset, aki 13 méterről lőtt, Ribánszki ugyan belekapott, de hárítani tudott, így a kapuba pattogott a labda. 2–0

A Ferencváros a második félidőben mutatott játéka alapján megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. A zöld-fehérek harmadik bajnoki győzelmüket aratták, így feljöttek a hetedik helyre a tabellán, egy pontra a legyőzött DVTK mögé.

FTC–DVTK 2–0

(A Magyar Televízió felvétele)

LABDARÚGÓ NB I
9. FORDULÓ
FTC–DVTK 2–0
Gólszerző: Böde (71.), Perics (92.)
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Győri ETO 9 7 1 1 23–9 +14 22
2. DVSC-Teva 9 6 1 2 16–7 +9 19
3. MTK Budapest 9 5 3 1 14–8 +6 18
4. Budapest Honvéd 9 5 1 3 17–15 +2 16
5. Videoton FC 9 4 3 2 10–7 +3 15
6. Diósgyőri VTK 9 4 2 3 7–9 –2 14
7. Ferencváros 9 3 4 2 12–9 +3 13
8. Újpest FC 9 3 3 3 11–10 +1 12
9. Haladás 9 3 2 4 14–11 +3 11
10. MVM Paks 9 2 4 3 14–13 +1 10
11. Pécsi MFC 9 2 3 4 9–12 –3 9
12. Egri FC 9 2 3 4 8–13 –5 9
13. Kaposvári Rákóczi 9 2 3 4 9–15 –6 9
14. KTE-Phoenix Mecano 9 2 2 5 10–16 –6 8
15. Lombard Pápa FC 9 2 2 5 8–17 –9 8
16. Siófok 9 3 6 7–18 –11 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik