Ferencváros: Bognár István aláírt – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.10. 14:18
null
Bognár István a Ferencváros játékosa lett (Fotó: <a href="http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/bognar-istvan-alairt/20170110/c/15339" target="_blank">fradi.hu</a>)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros a hivatalos honlapján bejelentette a korábban a DVTK-t erősítő Bognár István szerződtetését. A 25 esztendős válogatott kerettag aláírta szerződését, és várhatóan kedd délután csatlakozik a kerethez.

Bognár István 1991. május 5-én született Liege-ben – édesapja, az 50-szeres válogatott Bognár György ekkor a Standard Liege színeiben futballozott –, de a labdarúgás szempontjából idehaza nevelkedett. Az élvonalban 2011-ben mutatkozott be, de igazán a 2012-től számított mezőkövesdi évek alatt figyelt fel képességeire a hazai futballszakma. A sikeres matyóföldi időszakot követően Bognár 2014-ben a DVTK-hoz igazolt, ahonnan a magyar labdarúgó-válogatott bő keretébe is bekerültmutatta be új játékosát a fradi.hu. (Azt már mi tesszük hozzá, hogy Bognár 2011-ben az Újpest FC labdarúgójaként debütált az élvonalban, 2011. május 22-én az Újpest–Videoton mérkőzésen játszott először az NB I-ben, Mészöly Géza vezetőedző a 77. percben Egerszegi Tamás helyére küldte be csereként az akkor 20 éves labdarúgót.)

A diósgyőriek ezzel párhuzamosan bejelentették a korábbi ferencvárosi Busai Attila érkezését. Az MTK-ban nevelkedő középpályás kedden már a DVTK-nál edzett.

#DVTK #football #newplayer #BusaiAttila

„Busai Attilát már korábban is szerette volna a DVTK szerződtetni – nyilatkozta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója a dvtk.eu-nak. – Személye Horváth Ferenc szerint erősítést jelent a csapat számára, a szerződtetésének pedig én magam is kifejezetten örülök, hiszen az MTK-ban nevelkedett, ezért képzett, több poszton is bevethető labdarúgóról van szó. Több olyan csapatrészben is a segítségünkre lehet, ahol korábban problémáink voltak.”

„Nagyon örülök annak, hogy a DVTK-hoz szerződtem – osztotta meg Busai Attila. – Készültem rá, hiszen ez a szerződés egy hosszabb folyamat eredménye volt. Egy évvel ezelőtt jött az első megkeresés, majd tavaly nyáron is történt kapcsolatfelvétel, most pedig itt állhatok. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült pontot tenni az ügy végére. Voltak más ajánlataim is, de nem sokat gondolkodtam. Fontos volt, hogy olyan helyre kerüljek, ahol újra futballistának érezhetem magam. Bízom benne, hogy a mérkőzéseinkre nagyon sok szurkoló kilátogat majd, és az ő buzdításuk mellett nem is lehet majd kérdés, hogy melyik csapat hagyja el győztesen a pályát. Izgatottan várom már az első tétmeccset.”

„Az első számú célom, hogy a csapatba bekerüljek. Nyilván tudom, hogy ehhez minden edzésen, mindennap meg kell küzdeni. Természetesen nagyon jó lenne, ha meg tudná védeni a címét a csapat, bízom benne, hogy egy jó tavasszal elérhető lesz a bajnoki cím” – mondta Bognár a Fradi Médiának.


TÉLI
JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL

Érkezők: Busai Attila (Ferencváros)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Fülöp István (romániai, FC Botosani – Románia), Pekár László (Puskás Akadémia FC), Simon Ádám (Videoton), Szarka Ákos (szlovákiai, FC DAC 1904 – Szlovákia)
Távozók: Bognár István (Ferencváros), Nikházi Márk (MTK Budapest)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Bacsa Patrik (Puskás Akadémia FC), Elek Ákos


TÉLI
JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezők:
Bognár István (DVTK), Botka Endre (Bp. Honvéd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Holczer Ádám (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:Jahmir Hyka (albán, FC Luzern – Svájc), Kovács István (Videoton), Lovrencsics Balázs (Soroksár – kölcsönből vissza?), Silye Erik (Soroksár – kölcsönből vissza?), Janek Sternberg (német, Werder Bremen – Németország)
Távozók: Busai Attila (DVTK), Gyömbér Gábor (Puskás Akadémia FC, szabadon igazolhatóként), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Cristian Ramírez (ecuadori, FK Krasznodar – Oroszország)
Kölcsönbe távozók: Popov Patrik (Soroksár)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Csilus Ádám (soroksári kölcsön után Puskás Akadémia FC?), Jova Levente, Pintér Ádám, Florian Trinks (német, Erzgebirge Aue – Németország, próbajáték)

A DVTK TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 4.
Edzőtábor: január 23. – február 1., Spanyolország (várhatóan három-négy meccs lesz)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 14., Abaújszántó, 11.00:DVTK–Zemplín Michalovce (Nagymihály, szlovákiai)
Január 14., Abaújszántó, 13.00:DVTK „B”–Zemplín Michalovce „B”
Január 18., 11.00: DVTK–Budaörs
Január 21., 11.00, Balmazújváros: Balmazújváros–DVTK
Február 4., 14.00: DVTK–Rimavska Sobotá (Rimaszombat, szlovák II.)

A FERENCVÁROS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 6.
Edzőtábor: január 23. – február 1., Valencia (Spanyolország)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 14., 15.00: FTC–Tevel
Január 18.: FTC–BKV Előre
Január 21.: Puskás Akadémia–FTC
Január 25., Spanyolország, 11.00: FTC–Rapid Wien (osztrák)
Január 28., Spanyolország: FTC–Slovan Liberec (cseh)
Január 31., Spanyolország, 16.00: FTC–Sparta Praha (cseh)
Február 4.: FTC–Tatran Presov (Eperjes, szlovákiai)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik