Ferencváros: aláírt a brazil balhátvéd – hivatalos

Vágólapra másolva!
2017.07.22. 00:10
null
Marquinhos Pedroso és Orosz Pál (Fotó: fradi.hu)
Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport információja, a Ferencváros labdarúgócsapata a hivatalos honlapján, a fradi.hu-n pénteken bejelentette, hogy szerződtette a 23 éves brazil balhátvédet, Marcos Pedrosót.

 

Marcos Garbellotto Pedroso – „művésznevén” (ahogy ő maga az Instagram-oldalán is írja)Marquinhos Pedroso – a Figueirensétől érkezett, de legutóbb kölcsönben a török élvonalbeli Gaziantepsporban játszott. A török első osztályban 15 bajnokin szerepelt, egy gólt szerzett és öt gólpasszt jegyzett.

Féléves kölcsönszerződése lejárta után átmenetileg visszatért Brazíliába, ám tegnap már a Sao Pauló-i reptérről tett közzé egy bejegyzést az Instagram-oldalán az alábbi képaláírással: „Remélem, Budapest tárt karokkal vár minket”.

A 23 éves balhátvéd pénteken átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd aláírta a szerződését a Ferencvároshoz. A klub nem közölt részleteket a szerződéssel kapcsolatban, de az NSO Brazíliából úgy értesült, hogy Marcos Pedroso egy évre kölcsönbe érkezett a Fradihoz, de a klub opciós jogot is szerzett a futballista játékjogának megvásárlására.

„Pedroso (teljes nevén Marcos Garbellotto Pedroso), vagy ahogy magát hívja, Marquinhos Pedroso 1993. október 4-én született Brazíliában, Tubaraoban. 2007-ben, tizennégy éves korában kezdte ifista pályafutását a brazil Figueirenseben – mutatja be az új játékost a fradi.hu. – 2012-ben került fel a Figueirense felnőtt csapatába, ahol ez idáig összesen hatvanhét mérkőzésen lépett pályára, ezeken egy gólt és öt gólpasszt is jegyzett. Kölcsönben megfordult a Guaraninál, valamint az egyik legtradicionálisabb brazil klubnál, a Grémiónál is. 2017-ben a török Graziantepspor együttesében szerepelt.

A Figueirensével 2014-ben megnyerte a Campeonato Catarinensét, ami a legnagyobb labdarúgó-tornája a brazil Santa Catarina államnak, mi több, Marcos Pedrosót a torna felfedezettjének választották. A 23 éves, 175 centiméter magas ballábas brazil balhátvéd 2017 nyarától erősíti a Ferencvárost."

A Transremarkt 1 millió euróra becsüli az értékét.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Bőle Lukács(CSM Politehnica Iasi – Románia),Fernando Gorriarán(uruguayi, Club Atlético River Plate – Uruguay), Otigba Kenneth(magyar-nigériai, Heerenveen – Hollandia, legutóbb kölcsönben Kasimpasa – Törökország),Priskin Tamás(Slovan Bratislava – Szlovákia),Rui Pedro(portugál, CSZKA Szófia – Bulgária, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Marcos Garbellotto Pedroso(brazil, Figueirense – Brazília, legutóbb kölcsönben Gaziantepspor – Törökország),
Kölcsönből visszatérők*: Lovrencsics Balázs(Soroksár)
*A hivatalosan az FTC játékosának számító, de a Fradiban az NB I-ben nem szereplő, régóta az NB II-es Soroksárnál kölcsönben lévő játékosokat nem tüntettük fel, kivéve az FTC-hez csatlakozó Lovrencsics Balázst.
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:Derekas Zoltán, Gera Dávid,Kundrák Norbert, Mazzonetto Alessio, Mazzonetto Nicoló, Nagy Gábor,Novák Zsombor, Oroszi István, Patik Márton, Pergel Bence, Vida Kristóf
Kiszemeltek:
Távozók:Csilus Tamás(soroksári kölcsön után Nyíregyháza Spartacus),Vladan Csukics(szerb, visszavonult),Emir Dilaver(osztrák, Lech Poznan – Lengyelország, szabadon igazolhatóként),Dragóner Filip(Nyíregyháza Spartacus, kölcsön után végleg),Haris Attila(soroksári kölcsön után Balmazújváros),Oliver Hüsing(német, Hansa Rostock – Németország),Jova Levente(soroksári kölcsön után Nyíregyháza Spartacus),Michal Nalepa(lengyel, Lechia Gdansk – Lengyelország, szabadon igazolhatóként),Radó András(Puskás Akadémia),Florian Trinks(német, Chemnitzer FC – Németország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Derekas Zoltán(Soroksár),Gera Dávid(Soroksár),János Norbert(Soroksár),Lakatos István(Soroksár),Pergel Bence(Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Marco Djuricin(osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria, onnan Grasshoppers – Svájc, kölcsönbe),Kleinheisler László(Werder Bremen – Németország, onnan FK Asztana – Kazahsztán, kölcsönbe),Rju Szung Vu(dél-koreai, Bayer Leverkusen – Németország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:Bognár István(DVSC, Vasas),Patik Márton(RKSK)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik