Felkészülés: Gróf Dáviddal a kapuban játszott döntetlent a Honvéd

Vágólapra másolva!
2019.01.23. 17:21
null
Ismét Gróf Dávid kezdett a kapuban. Forrás: facebook.com/honvedfc
Harmadik törökországi edzőmérkőzésén másodszor játszott döntetlent a Budapest Honvéd csapata: a kispestiek Gróf Dáviddal a kapuban értek el 1–1-et a svájci Aarau ellen. Az MTK Budapest Torghelle Sándor duplájával és Lencse László góljával győzte le 3–0-ra az ukrán FK Lviv csapatát. A Kisvárda eközben itthon játszott gól nélküli döntetlent a szlovákiai Slajov Trebisovval (Tőketeberes).

 

Harmadszor lépett pályára felkészülési mérkőzésen Törökországban a Budapest Honvéd, ezúttal a svájci Aarau volt az ellenfél. Az előző találkozóval ellentétben ismét Gróf Dávid kezdett a kapuban, aki egyelőre várakozó álláspontban van a jövőjét illetően. A klub honlapjának beszámolója szerint a kispestiek legújabb igazolása, az algériai Mohamed Mezgrani kisebb sérülés, míg Nagy Gergő betegség miatt nem lépett pályára.

Már a mérkőzés első félidejében Djordje Kamber is sérülést jelzett, helyére Ivan Lovric állt be, míg a csapatkapitányi karszalagot a több bravúrt is bemutató Gróf húzhatta magára.

Aztán a 34. percben előnybe került a Honvéd, Gazdag Dániel passzát váltotta gólra Danilo, de néhány perccel később Peyretti egyenlített.

A fordulás után mezőnyfölényben játszott a Honvéd, de csak egy lesgólra futotta Tischler Patriktól. Gróf a 79. percben adta át a kapu őrzését a 19 éves Berla Attilának, bő 10 perccel később pedig a találkozó 1–1-es döntetlennel ért véget.

Supka Attila csapatára még egy mérkőzés vár Törökországban, pénteken az ukrán Olimpik Doneck lesz az ellenfél.

Az MTK Budapest hivatalos honlapjának beszámolója szerint már a 13. percben előnybe kerültek Torghelle Sándor góljával a törökországi Antalyában az ukrán bajnokság középcsapata, az FK Lviv ellen. A folytatásban is a magyar csapat akarata érvényesült, így Torghelle még a szünet előtt megduplázta az előnyt.

A fordulás után a teljes csapatot lecserélte Feczkó Tamás vezetőedző, de így is az MTK tudott gólt szerezni, 7 perccel a vége előtt Lencse László állította be a 3–0-s végeredményt.

A találkozón nem lépett pályára Schäfer András, akit olasz sajtóértesülések szerint már ma orvosi vizsgálatra várnak/vártak Genovába.

Az MTK szombaton játszik legközelebb, a macedón FC Skupival és az azeri Gabala FK-val.

A Kisvárda műfüves pályán fogadta a szlovákiai Slajov Trebisov (Tőketeberes) csapatát. A klub honlapjának beszámolója szerint a mozgalmas mérkőzésen Horváth Zoltán gólját lesállás előzte meg, így gól nélküli döntetlennel ért véget a találkozó.

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI

BUDAPEST HONVÉD–FC AARAU (svájci) 1–1 (1–1)
Honvéd:
Gróf – Batik, Kamber (Lovric), Kálnoki-Kis – Heffler, Gazdag, Fousseni, Beglarisvili, Uzoma – Danilo, Holender. A 2. félidőben: Gróf – Kálnoki-Kis, Lovric, Dino – Heffler, Cipf, Szendrei, Banó-Szabó, Kukoc – Tischler, N'Gog. Vezetőedző: Supka Attila
A Honvéd gólszerzője: Danilo
Forrás: honvedfc.hu

MTK BUDAPEST–FK LVIV (ukrán) 3–0 (2–0)
MTK: Kicsak – Katona, Varju, Gengeliczki, Szelin – Vass Á. – Gera D., Vogyicska, Bognár, Vass P. – Torghelle. A 2. félidőben pályára lépett: Horváth L., Ikenne-King, Varju, Szelin (Nagy B.), Deutsch, Kanta, Kulcsár, Kapronczai (Babinszky), Mihajlovics, Lencse. Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerzők: Torghelle (2), Lencse
Forrás: mtkbudapest.hu

KISVÁRDA MASTER GOOD–SLAJOV TREBISOV (Tőketeberes, szlovákiai) 0–0
Kisvárda: Felipe – Melnik, Beriosz, Ene, Vári B. – Karaszjuk, Cukalasz – Hugo Seco, Gosztonyi, Grozav – Ilics. A 2. félidőben: Minca – Hej, Izing, Lukjancsuk, Anderson Pico – Délczeg, Protics – Kovácsréti, Negrut, Sassá – Horváth Z. Vezetőedző: Dajka László
Forrás: kisvardafc.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik