Felkészülés: Szánthó gól nélküli meccsen debütált a ZTE-ben

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2020.07.29. 09:17
null
A ZTE a Nea Szalamisz ellen lépett pályára első ciprusi felkészülési meccsén (Fotó: ZTE FC)
Döntetlent játszott a Cipruson edzőtáborozó ZTE FC, amely a Nea Szalamina elleni keddi meccs után csütörtökön is helyi csapat, a Lang Ádámot is foglalkoztató, BL-induló Omonia Nicosia ellen lép pályára. 

 

A ciprusi Ajia Napában edzőtáborozik hétfő óta a ZTE FC, s a mindössze ötnapos összetartás alatt két tesztmérkőzést kötött le a szakmai stáb, illetve a klubvezetőség.

Az elsőt a ciprusi élvonalban nyolcadik helyen végző Nea Szalamina (a Kisvárdáról távozott Theodorosz Beriosz új klubja) ellen játszották a kék-fehérek kedd este Nicosiában, s gól nélküli döntetlent értek el.

A kezdőcsapatban kapott helyet Szánthó Regő, a Ferencváros 19 esztendős labdarúgója, aki az idény végéig a ZTE-ben futballozhat kölcsönben. Bár Boér Gábor vezetőedző csupán másfél hete dolgozik a kerettel, annyi már körvonalazódik, hogy elődjeivel ellentétben a 4–4–2-es felállást részesíti előnyben, mert a keddi mérkőzés előtti hétvégén az ETO FC Győr ellen (3–1) is ebben a szerkezetben küldte pályára csapatát.

Az is tudható, hogy a péntekig tartó edzőtáborozás alatt nem várható újabb labdarúgó szerződtetése, utána azonban mindenképpen érkeznek játékosok Zalaegerszegre. Sallói István sportigazgató másfél hete ugyanis jelezte, jobb és bal oldali védőre mindenképpen szükségük lesz, továbbá egy támadó középpályás is elférne még a keretben.

Az edzőtábor további részében szerdán edzés szerepel a programban, majd csütörtökön a Bajnokok Ligája-selejtezőben induló ciprusi Omonia Nicosia (Lang Ádám csapata) elleni tesztmérkőzés következik, magyar idő szerint 18 órakor.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Nea Szalamina–ZTE 0–0

Nicosia (Ciprus)
ZTE FC: Gyurján M. – Németh E. (Lesjak), Szépe, Bobál D. (Sebestyén), Gergényi (Hegedüs O.) – Szánthó (Szökrönyös), Szankovics (Bedi), Kovács B. (Bedő), Vass P. (Kun) – Dragóner (Zimonyi), Babati (Könyves)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik