Felkészülés: se középcsatár, se gól, kikapott az Újpest az ETO-tól

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.07.05. 20:44
null
Az ETO legyőzte az Újpestet felkészülési mérkőzésen (Fotó: eto.hu)
A másodosztályú ETO FC Győr 2–0-ra legyőzte az első nyári felkészülési mérkőzésén pályára lépő Újpest FC-t az ETO-parkban.

Nincs egyszerű helyzetben az Újpest, amely Lacina Traoré engedély nélküli távolmaradása és az elmúlt hetek távozói után (csütörtökön Theophilus Solomon, szerdán Tischler Patrik távozását jelentette be a lila-fehér klub) klasszikus kilences nélkül maradt.

Nebojsa Vignjevics a Mezőkövesdről megszerzett Koszta Márkot küldte pályára ékként az ETO otthonában, ám mielőtt bármi más is megmutatkozhatott volna a szerb tréner elképzeléseiből, már hátrányba is került csapata. Bagi István átadása után Szánthó Regő vágta nyolc méterről Banai Dávid kapujába a labdát (1–0).

A folytatásban is inkább az Győr dominált, az Újpest részéről Zsótér Donát járt a legközelebb a gólszerzéshez, ám a 30. percben leadott kapáslövése sem találta el a kaput – mint ahogyan a csapattársak egyetlen másik kísérlete sem.

A második félidőre valamelyest feljavult a fővárosi csapat játéka, de pont korábbi kapusa, Horváth Tamás volt az, aki két nagy bravúrt is bemutatva megőrizte az ETO előnyét.

A 92. percben érkezett Farkas Balázs, aki egy sarokrúgás utáni keveredést kihasználva biztossá tette a hazai együttes sikerét (2–0).

„Első mérkőzésünk volt a felkészülés során, nyilvánvalóan messze vagyunk attól, hogy csapatként működjünk. Két edzés van naponta a fiúknak, sokan közülük eléggé fáradtak. Nem számítottam semmi különösre, de azért ennél kicsit jobbra gondoltam, de még sok időnk van előre lépni. A második félidőben néhány fiatal futballista és tesztjátékos is bizonyítási lehetőséget kapott, emiatt más volt a játékunk. Első meccsünk volt, nem sok jó dolgot láthattam, inkább több rosszat, de tudjuk mi a dolgunk, mit kell még tennünk ez ügyben” – értékelte a találkozót Nebojsa Vignjevics az Újpest hivatalos honlapjának.

A mérkőzésen három próbajátékos is részt vett újpesti oldalon, a grúz U17-es válogatott Giorgi Omarasvili, Mateja Milasinovics, aki jelenleg a Partizan Beograd U19-es alakulatát erősíti, valamint a 21 éves szélső, János Norbert, aki a legutóbbi idényt a román másodosztályú Universitatea Clujnál töltötte – derült ki a lila-fehérek beszámolójából.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ETO FC Győr (NB II)–Újpest FC 2–0
(Szánthó R. 5., Farkas B. 92.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik