Felkészülés: remeklő fiatalok, Honvéd-góleső a Siófok ellen

Vágólapra másolva!
2014.01.22. 15:53
A labdarúgó NB I kilencedik helyén telelő Bp. Honvéd 5–0-ra legyőzte az NB II-ből feljutni szándékozó Siófokot a két csapat szerda kora délutáni kispesti felkészülési mérkőzésén.

Az első félidő hőse Prosser Dániel volt: mindkét gólt a Honvéd ősszel többnyire az NB III-as csapatban játszó 19 éves támadója szerezte. A 19. percben Tajti Norbert bravúrral védte Hidi Patrik szabadrúgását, és Prosser közelről bevágta a kipattanót, majd a 43. percben újra következett a fiatal támadó – ekkor húsz méterről bombázott a jobb felsőbe.Prosser Dániel volt: mindkét gólt a Honvéd ősszel többnyire az NB III-as csapatban játszó 19 éves támadója szerezte. A 19. percben Tajti Norbert bravúrral védte Hidi Patrik szabadrúgását, és Prosser közelről bevágta a kipattanót, majd a 43. percben újra következett a fiatal támadó – ekkor húsz méterről bombázott a jobb felsőbe.

A második játékrészben egy másik Honvéd-fiatal is duplázott: a szintén a huszadik életévében járó Daru Bence előbb fejjel, majd közelről lábbal szerzett gólt. Az eseménydús hajrában a két Daru-gól között Ayub Daud is a kapuba talált – a szomáliai légiós 30 méterről fejelte át a labdát a rossz ütemben kifutó siófoki kapuson felett –, így a második játékrészt egyértelműen uraló kispestiek végül óriási verésben részesítették a Balaton-partiakat, akiknél a második félidőben bemutatkozott a Kaposvárról elküldött Waltner Róbert.

A hazaiaknál a kezdőcsapatban lépett pályára a napokban igazolt Emiliano Bonazzoli, aki kiválóan fedezte és tartotta meg a labdát, ám helyzetbe nem sikerült kerülnie – Marco Rossi a szünetben le is cserélte az erőnlétben még némi lemaradásban lévő olasz támadót. Ugyancsak a kezdők között lépett pályára a fiatal román védő, a kispestiek akadémiáján pallérozódó Lucian Ionescu.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Bp. Honvéd–Siófok (NB II) 5–0 (2–0)
Budapest,
Bozsik József Stadion, műfüves pálya, 200 néző. Vezette: Gyarmati II
Gólszerző: Prosser (19., 43.), Daru (71., 78.), Daud (74.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik