Felkészülés: négyet kapott a Haladás, Rocchi szépített

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.23. 16:17
Felkészülési mérkőzésen 4–1-es vereséget szenvedett a javarészt fiatalokkal felálló Haladás az orosz labdarúgó-másodosztályban szereplő Gazovik Orenburgtól. A szombathelyiek szépítő találatát Tommaso Rocchi szerezte.

A haladas.hu beszámolója szerint a tizennyolc csapatos orosz második liga ötödik helyén álló Orenburg ellen Szentes Lázár, a Haladás vezetőedzője ezúttal a fiatalabb játékosokat küldte pályára, a rutinos Tommaso Rocchi volt a csapatkapitány.haladas.hu beszámolója szerint a tizennyolc csapatos orosz második liga ötödik helyén álló Orenburg ellen Szentes Lázár, a Haladás vezetőedzője ezúttal a fiatalabb játékosokat küldte pályára, a rutinos Tommaso Rocchi volt a csapatkapitány.

Az oroszok korán, már a 3. percben megszerezték a vezetést, és bár a folytatásban a szombathelyi együttes többet támadott és többet birtokolta a labdát, a kapura nem jelentett sok veszélyt. Az Orenburg aztán az első félidő hajrájában megduplázta előnyét.

A második játékrész első felében az orosz alakulat futószalagon dolgozta ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, erőfeszítéseit újabb két gól koronázta, így már négy találat volt a két csapat közti különbség. A Haladás fiataljai a szünet után sok labdát elpasszoltak, a védelem nem állt stabil lábakon.

A 74. percben a szépítés azért sikerült a szombathelyieknek, Tommaso Rocchi húsz méterről szépen csavart a bal alsó sarokba. Az utolsó percekben az Orenburg újabb nagy helyzeteket dolgozott ki, de az eredmény már nem változott.

A zöld-fehérek legközelebb vasárnap lépnek pályára, amikor az azeri Gabalával csapnak össze.

A Haladás hivatalos honlapja a mérkőzésről szóló beszámolójában megjegyzi, a 19 éves Medgyes Zoltán tavasszal kölcsönben az NB II-es Mezőkövesdben szerepel.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
HALADÁS–GAZOVIK ORENBURG (orosz II.) 1–4 (0–2)
Manavgat, 50
néző.
HALADÁS:
Gyürü – Hirschler (Alcibiade, Jagodics), Angyal, Czingráber, Dallos – Soltész, Nagy P., Mancini – Török, Rocchi, Rácz.
A Haladás gólszerzője:
Rocchi (74.)

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Andrea Mancini (olasz, Bp. Honvéd, szabadon igazolható volt), Leandro Martínez (olasz-argentin, Győri ETO), Nagy Patrik (SV Seligenporten – Németország), Dudás Ádám (Győri ETO)
Kölcsönbe érkezők: Raffaele Alcibiade (olasz, Bp Honvéd), Laurentiu Branescu (román, a Juventus és a Virtus Lanciano közös tulajdona – Olaszország)
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Mohl Dávid (PMFC), Davide Petrucci (olasz, CFR Cluj – Románia), Emanuel Martínez (olasz-argentin, próbajáték)
Távozók: Dvorschák Gábor (Mezőkövesd), Szakály Attila (ZTE FC)
Kölcsönbe távozók: Andrij Jefremov (ukrán, OFC Russel Gabcíkovo, Bős – Szlovákia), Medgyes Zoltán (Mezőkövesd), Zsirai Martin (Ajka)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Farkas Márk (szabadon igazolható), Gyurján Bence (szabadon igazolható, Motherwell?), Kamil Kopúnek (szlovák, szabadon igazolható), Kulcsár Kornél (Mezőkövesd – kölcsön után végleg?),Mursits Roland (szabadon igazolható), Nagy Olivér (szabadon igazolható), Radó András (érdeklődnek iránta: külföld), Skriba Máté, Városi Viktor (szabadon igazolható,érdeklődnek iránta: ZTE), Zamostny Balázs (szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Mezőkövesd, Sopron)
A HALADÁS FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 5.
Edzőtábor: Törökország (Manavgat), január 21–29.; Olaszország (Róma), február eleje – ?
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 22. (Manavgat): Haladás–Tyerek Groznij (orosz) 2–0 (Radó, Gaál B.)
Január 23. (Manavgat): Haladás–Gazovik Orenburg (orosz II.) 1–4 (Rocchi)
Január 25., vasárnap (Manavgat): Haladás–Qäbälä (azeri)
Január 27., kedd (Manavgat): Haladás–Vardar Szkopje (macedón)
Január 29., csütörtök (Manavgat): Haladás–Universtitatea Cluj (Kolozsvár; román)
Január 31., szombat: Haladás–OFC Gabcíkovo (Bős; szlovákiai III.)
Február 14., szombat (Lapincs/Lafnitz): SV Lafnitz (osztrák III.)–Haladás
Február 18., szerda: ?
Február 21., szombat (Nagyszombat): Spartak Trnava (szlovák)–Haladás

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik