Nemzetisport.hu 2012.01.21 13:25 Frissítve: 2015.03.10 02:19

Felkészülés: Mészáros szerint nem az eredmény számít, de a PMFC 5-0-ra nyert

A Pécsi MFC élvonalbeli labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 5–0-ra győzött a másodosztályú Baja ellen.

 

Mészáros Ferenc, a Pécsi MFC vezetőedzője a Baja elleni edzőmeccs után arról beszélt a pmfc.hu-nak, hogy a felkészülési mérkőzéseken nem az eredmény a fontos, ennek ellenére csapata azért győzött, méghozzá 5–0-ra.

Talán a jó ősznek, talán a tél eddigi legnagyobb magyar igazolásának, Solomon Okoronkwónak köszönhetően – no meg a barátságos időjárás is segítette a drukkereket – mintegy kétszázan álltak a műfüves edzőpálya mellett.

Azt, hogy többen tényleg az új igazolás miatt érkeztek jól jelzi, hogy a szünetben, lecserélése után néhányan inkább a szombati ebéd mellett döntöttek. Okoronkwo egyébként nem mozgott rosszul, az első pécsi gólt hozó akció az ő átadásával indult, többször is jó labdákkal látta el társait, és kis túlzással egymaga cselezett annyit, mint az egész csapat. Akadt egy viszonylag komoly gólhelyzete is, ekkor azonban kissé túlcselezte magát, ennek ellenére nyíltszíni tapsot kapott a drukkerektől. Okoronkwo mellett egy másik új arcot is láthattak a szurkolók a pécsiek között, Vladimir Markovic bosnyák, az albán listavezetőnél játszik, és balhátvédként szemlélhette meg Mészáros Ferenc vezetőedző, sorsáról még nincs döntés.

Az biztos, hogy a pécsiek egyik legpechesebb játékosa Andrej Causic, hiszen alighogy beverekedte magát ősszel a csapatba, egy betegség szövődményei miatt kellett kihagynia szinte a komplett szezont, most pedig az első félidő hajrájában fejelt össze Domonyi Rolanddal, és egy öltéssel kellett a kórházban összevarrni a fejét. A pécsiek egyébként a második félidőben már könnyed játékkal kerekedtek másodosztályú ellenfelük fölé. Mészáros Ferenc a hozzáállást, az akaratot dicsérte játékosaiban a találkozót követően.

Napi összefoglaló cikk itt! 

 FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PMFC–BAJA 5–0
PMFC, 1. félidő: Strublics – Simonfalvi, Causic (Fodor F.), Todorovics  Markovic –Scsepanovics – Pintér, Okoronkwo, Nagy O. (Ato) – Fröhlich Gyánó
PMFC, 2. félidő: Dibusz – Nagy J., Fodor, Goia, Marovics – Zeljkovic, Kvekveskiri, Pákolicz, Regedei – Andorka, Demjén (Ato)
BAJA: Csoknyai (Herbert) – Szauter, Burucz, Forgács, Kőbányai – Szabó N. (Szávoly), Bakos, Domonyi (Lógó), Szőllösi F. (Csovics), Balázs R. (Balázs D.) – Kormos.
G: Gyánó, Andorka, Regedei, Demjén, Ato
2019.12.04 19:39:02

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

Két góllal nyert a másodosztályban sem vitézkedő Előre a bajnok ellen, a 18 éves Uram János nagy meccsén.

2019.12.03 16:41:27

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Norvégiában ellenfelek voltak – a Fradit közösen vezeti győzelemre a Boli, Nguen kettős.

2019.12.01 21:59:29

Labdarúgó NB I S. T. J.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2019.12.01 13:23:10

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Hosszú idő után hagyta el ismét három ponttal a Fradi a Kaposvár otthonát, és most sem volt könnyű dolga.