Felkészülés: kikapott Kolozsváron a Kisvárda a CFR-től

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.11.17. 17:16
null
Lucasék kikaptak (Fotó: Riti Attila)
Jótékonysági célú felkészülési mérkőzésre hívta meg a kolozsvári CFR a Kisvárdát vasárnapra, amelyen 1500 néző előtt mindkét félidőben egy gólt szerezve 2–0-ra nyert a román élvonal listavezetője.

Csodákat az emberek tesznek jeligével rendezett vasárnap délután jótékonysági célú nemzetközi felkészülési mérkőzést a román bajnok CFR, amelyre az NB I-es Kisvárdát hívta meg ellenfélül. A találkozó bevételét egy hallássérült kislány, Alexandra műtétének javára ajánlotta fel a kolozsvári klub, de a vendégek sem jöttek üres kézzel: a névvel ellátott mezt hoztak Alexandrának.

A fellegvári stadion lelátóin a felkészülési meccseken szokásos nézőszám többszöröse jött össze, rengeteg besztercei és magyardécsei gyerek foglalt helyet a lelátókon, akik a vendégeknek szurkoltak, s a legegyszerűbb beadást, szerelést vagy lövést is megtapsolták. A rutinosabb meccsre járók viszont hamar kipécézték maguknak a Kisvárda román támadóját, Gheorghe Grozavot, és szinte minden labdaérintésénél felhördülve jelezték: nem felejtették el, hogy a városi rivális Universitatea játékosa volt.

Grozavot ez a fogadtatás nem hozta különösebben lázba, az első negyedórában két távoli lövéssel is próbálkozott, de rajta kívül más kisvárdai játékos nem került helyzetbe. Annál többször a hazaiak, akik az első perctől kezdve tűz alá vették Felipe kapuját. Néhány mellé vagy fölé szálló labda után a 17. percben Kévin Boli 14 méterről, kapásból lőtt a jobb alsó sarokba, miután kissé szerencsésen pattant elé a labda.

Az első félidő hátralevő része a Kisvárda brazil kapusáról szólt, Juan Culio, Luis Aurelio és Claudiu Petrila lövései után is kiszedte az alsó sarokra tartó labdát. A legnagyobb bravúrt Bilel Omrani kapáslövésénél mutatta be, amikor a bal felsőből kitornászta a labdát.

Szünetben a kolozsvári csapat hetet, Dajka László viszont csak egyet cserélt, és a jobb szélre beálló Hugo Seco beadásaival azért meggyűlt a CFR védőinek a baja. Sassá két fejese is közel járt a kapuhoz, a túloldalon viszont Catalin Golofca bólintása be is ment: Adrian Paun beadását a földre lebólintva küldte a kapuba a labdát.

Az előny tudatában a CFR lazábbra vette a támadásokat, a közönség ekkor már a saját csapatának játékosait is összetévesztő hangosbemondón szórakozott, még Grozav „rajongói” is visszafogták magukat. A Kisvárda egyetlen kaput találó lövése a 87. percben érkezett, Lucas távoli bombáját fogta Jesús Fernández.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
CFR 1907 CLUJ (Kolozsvár, romániai)–KISVÁRDA MASTER GOOD 2–0 (1–0)
Kolozsvár,
Dr. Constantin Radulescu Stadion, 1500 néző
CFR: 1. félidő: Jesús Fernández – Butean, Vinícius, Boli, Peteleu – Sylla – Petrila, Aurelio, Culio, Omrani – Rondon. 2. félidő: Jesus Fernández – Susic, Boli (Muresan), Cestor, Butean – Petrus – Golofca, Bordeianu, Djokovic, Paun – Traoré
KISVÁRDA:
Felipe (Zöldesi) – Hej, Rubus (Ene), Protics, Anderson Pico (Baranyai Á.) – Karaszjuk (Melnik), Lucas – Gosztonyi (Hugo Seco), Cukalasz (Tischler), Sassá – Grozav
Gólszerző:
Boli, Golofca

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik