Felkészülés: kikapott izraeli ellenfelétől a Vasas, kilencet vágott az MTK

Vágólapra másolva!
2011.07.19. 20:03
Címkék
A Vasas labdarúgócsapata 2–1-es vereséget szenvedett felkészülési mérkőzésen az izraeli Maccabi Netanyától. Az NB I-ből az előző szezon végén búcsúzó MTK a szintén NB II-es Vecséssel mérkőzött meg, és a fővárosiak 9–0-ra győztek. A magyar U21-es válogatott 2–1-re kapott ki a Budapest Honvédtól Telkiben.

A Vasas a Debreceni VSC elleni, szurkolók számára csalódást keltő 5–2-es vereség után az izraeli Maccabi Netanyától is vereséget szenvedett, ezúttal 2–1-ra kapott ki. Komjáti András csapatában pályára lépett a tesztelésre érkező Jusuf Dajic. A bosnyák támadó 2006 és 2008 között a Videotonban futballozott, legutóbb a kínai Sanghaj East Asiában profiskodott – kedd délután egyszer három méterről fejelt mellé...

Az MTK-nak remekül sikerült az első nyári felkészülési mérkőzése, hiszen a kék-fehérek kilenc gólt szereztek a Vecsés ellen. A találkozón pályára lépett az elmúlt idényben – kölcsönben – a holland másodosztályú Volendamban légióskodó Zsidai László is, aki most a fővárosiakkal kezdte meg a felkészülést.

Garami József együttese a keddi találkozó után szombaton a szlovákiai FC Nitrával mérkőzik meg, majd Ausztriába indul edzőtáborozni, ahol várhatóan három mérkőzést játszik majd.

U21: VEGYES A KÉP A VERESÉG UTÁN

Az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U21-es csapat újabb edzőtáborozáson van túl, Róth Antal együttese a kétnapos telki összetartás végén a Honvéddal vívott edzőmérkőzést, s Danilo duplája után – amire csak Bognár István válaszolt – 2–1-es vereséget szenvedett.


„Vegyes kép alakult ki bennem a mai mérkőzésen, hiszen volt néhány jó egyéni teljesítményünk, és mint korábban is hangsúlyoztam, ezúttal az új játékosok kipróbálása, feltérképezése volt az elsődleges célunk – nyilatkozta a mérkőzés után Róth Antal. – Annak nem örülök, hogy képtelenek voltunk egyenletes ritmusban végigjátszani a mérkőzést, és annak sem, hogy zömmel rögzített szituációk után alakultak ki lehetőségek a kapunk előtt. Bognár István találata külön is kiemelhető, hiszen igazán nagy góllal egyenlített. Remélem, hogy a korábban jó teljesítményt nyújtó, és a pályafutásuk során már magasabb szintre elérő futballisták a fontosabb meccseken is hozni tudják majd a tőlük elvárt színvonalat. Örülök, hogy egy jó erőkből álló Honvéd állt ki ellenünk, ellenfelünknél korábbi korosztályos válogatottak, és minőségi légiósok is pályára léptek, a mérkőzés nagyban segítette a felkészülésünket.”

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VASAS–MACCABI NETANYA (izraeli) 1–2 (0–1)
Fáy utca, 200 néző. V: Berke
VASAS: Ilizi – Boukar, Gáspár J. (Mileusznics), Kovács G. (Radványi), Görgényi – Bakos Sz., Jokics (Fürjes) – Kulcsár D. (Ferkó), Bárányos, Arszics (Matolcsi) – Dajic (Ponczók Cs.)
G: Ben Harush (öngól) ill. Nahum, Calibat
MTK BUDAPEST (II.)–VECSÉS FC (II.) 9–0 (4–0)
Hidegkuti-stadion, 200 néző. V: Kovács G.
MTK, 1. félidő: Hegedűs L. – Leandro, Kelemen B., Szekeres A., Ladányi – Gál A., Zsidai – Csiki, Nikházi, Jumar – Könyves. 2. félidő: Groppioni – Hajdú S., Vukmir, Wolfe, Vadnai – Macura, Pölöskei Zs. – Antek, Kanta J., Frank – Molnár M.
VECSÉS: Gyenes (Berhidai) – Kollár D., (Elszaszeri), Mészáros D., (Kazi), Kovács II Z., Fritz – Bussy (Könczey) – Tatár, Krajcz (Tóth K.), Horváth D.– Cseke (Dukov), Ponczók T.
G: Könyves (2), Molnár M.( 2), Zsidai, Csiki, Frank, Kanta J., Macura
BUDAPEST HONVÉD–U21-ES VÁLOGATOTT 2–1 (0–0)
HONVÉD: Sánta – Baráth, Debreceni, Bjelkanovic (Ivancsics, 74.), Hidi – Danilo, Akassou (Tchami, 74.), Ivancsics (Nagy Armand, 55.), Tchami (Czár, 63.) – Szekulics, Cekulajevs (Vernes, 40.)
U21-ES VÁLOGATOTT: 1. félidő: Kovácsik Á. – Margitics, Fodor F., Kálnoki-Kis, Katona M. – Bódi Á., Tajthy, Egerszegi, Balogh B. – Lázár B., Simon A. 2. félidő: Gőcze – Polényi G., Szeleczky, Ludánszki, Devecseri – Simon K., Üveges, Iszlai, Haraszti Zs. – Bognár I., Beliczky
G: Danilo (49., 62.), ill. Bognár I. (53.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik