Felkészülés: két tizenegyes, két gól – paksi győzelem Újpesten

Vágólapra másolva!
2020.05.20. 19:01
A Paks két korai tizenegyesgólnak köszönhetően 2–1-re legyőzte idegenben az Újpestet a két NB I-es labdarúgócsapat szerda délutáni felkészülési mérkőzésén.
Paksi gólöröm a Szusza Ferenc Stadionban – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! (Fotók: Török Attila)
Paksi gólöröm a Szusza Ferenc Stadionban – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! (Fotók: Török Attila)

 

A vendég paksiak remekül kezdték a találkozót, az első hét percben két tizenegyest is kaptak, az elsőt Böde Dániel, a másodikat Haraszti Zsolt értékesítette, így Osztermájer Gábor csapata hamar 2–0-s előnybe került.

A lila-fehérektől Novothny Soma és Litauszki Róbert is hiányzott kisebb sérülés miatt.

A Paks a folytatásban is veszélyesebben futballozott ellenfelénél, az Újpest az első félidőben nem állt közel a szépítéshez, a második játékrészben azonban már sikerült betalálnia, Antonio Perosevic lövése Kecskés Tamáson irányt változtatva talált utat a vendégek kapujába.

A folytatásban újabb gól már nem esett, így a Paks két döntetlen után először nyert a bajnokság folytatása előtti felkészülési időszakban, míg az Újpest az MTK elleni 2–2-es döntetlen után ezúttal kikapott.

Az Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics a lelátóról volt kénytelen irányítani csapatát, ugyanis nem érkeztek meg szerda délutánig a koronavírustesztjének eredményei, ezért nem ülhetett a kispadra.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ÚJPEST–PAKS 1–2 (0–2)
Szusza Ferenc Stadion,
zárt kapuk mögött. V: Erdős
ÚJPEST: Pajovics (Banai) – Balázs B. (Bacsa), Heris, Risztevszki (Csongvai), Burekovic (Katona Mátyás)– Nwobodo (Calcan), Onovo (Szakály P.) – Simon K. (Zsótér), Rácz B. (M. Traoré), Pauljevics (Sedlacek) – Koszta (Perosevic)
PAKS: Rácz G. – Osváth (Kulcsár D.), Szélpál (Poór), Kelemen D. (Gévay), Szabó J. (Bertus) – Windecker (Papp K.), Balogh B. (Kecskés) – Haraszti Zs. (Hahn), Szakály D. (Bartha), Könyves (Báló) – Böde (Sajbán Máté)
G: Perosevic, ill. Böde (11-esből), Haraszti Zs. (11-esből)

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Puskás Akadémia–Budafok 2–0 (Plsek 25., Golgol 86.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik