Felkészülés: a Vasas legyőzte az Újpestet; 3–0-ról kapott ki a DVTK

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.06. 21:02
null
A Vasas négyet lőtt az Újpestnek (Fotó: vasasfc.hu)
A válogatott szünetet kihasználva több NB I-es csapat is játszott, illetve játszik felkészülési mérkőzést: a Fehérvár többek között Huszti Szabolcs három gólpasszának köszönhetően 3–1-re legyőzte a másodosztályú Gyirmótot. Az Újpest 4–3-as vereséget szenvedett a Vasastól, a Honvéd ikszelt a Budafokkal.

 

A Paks a Soroksár ellen nyert 2–1-re, Tomiszlav Szivics együttesében 397 nap után térhetett vissza Simon Ádám, aki az utolsó percekre állt be.

A Mezőkövesd szintén NB II-es ellenfelet győzött le, 5–0-ra kiütötte a Dorogot.

A Futball Éjszakája keretében rendezett mérkőzéseken a Kaposvár 2–0-ra győzte le a Siófokot, míg a Budafok gól nélküli döntetlent játszott a Honvéddal.

Szintén az országos rendezvény keretében játszott egymással az Újpest és a Vasas. Feczesin Róbert góljával kezdődött a mérkőzés, de a Vasas még az első félórában három találattal válaszolt. A gólzáporos mérkőzést az NB II-es csapat nyerte meg 4–3-ra.

Az Újpest szurkolóitól a meccs folyamán többször is kifogásolták a csapat gyenge játékát, s Roderick Duchatelet tulajdonos távozását sürgették. Ezen sem változtatott, hogy a frissen szerződtetett Antonio Perosevic is beállt a második félidőre.

A Vasasnál minden szép és jó volt, a frissen szerződtetett, csereként beálló Torghelle Sándort nagy szeretettel fogadták a szurkolók, s visszatért a Vasasba szintén csereként Kleisz Márk, aki kétéves kihagyás után lépett ismét pályára.

A hangulatot egyedül Bősz Levente megoldása borzolta, suta mozdulattal vétett öngóljával szépített az Újpest.

A hét elején kinevezett Feczkó Tamás vereséggel mutatkozott be a DVTK kispadján, pedig a miskolci együttes már 3–0-ra is vezetett a Kazincbarcikával szemben, amely az első félidő hajrájának kezdetén szépített, majd a második játékrészben három gólt lőve fordított.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Mol Fehérvár FC–Gyirmót FC Győr (II.) 3–1
(Juhász R. 15., Nego 41., Elek Á. 65., ill. Heffler 37.)
Soroksár (II.)–Paksi FC 1–2 (Orosz 52., ill. Szabó J. 77., Remili 82.)
Mezőkövesd Zsóry FC–Dorog (II.) 5–0 (Zivzivadze 2, Takács T., Pekár, öngól)
Kaposvári Rákóczi–BFC Siófok (II.) 2–0 (Poplatnik, Tiló)
Budafoki MTE (II.)–Bp. Honvéd 0–0
Vasas FC (II.)–Újpest FC 4–3
(Király 17., Balajti 20., Birtalan 29., Szatmári 64., ill. Feczesin 8., Simon K. 37., Bősz 82. – öngól)
DVTK–Kazincbarcika (II.) 3–4 (Márkvárt 14., Prosser 17., 31. – az elsőt 11-esből, ill. Oltean 39., Berki 50., 75., Fekete Á. 82.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik