Felkészülés: grazi vereség és egy súlyos sérülés a Pécsnél

Vágólapra másolva!
2012.07.21. 13:47
A Bükfürdőn edzőtáborozó Pécsi MFC felkészülési mérkőzésre látogatott át Ausztriába, ahol 2–1-re kikapott a Grazer AK-tól.

A Pécs már az első félidőben hátrányba került az osztrák Grazer AK vendégeként és végül 2–1-es vereséget szenvedett. A baranyaiak mindkét gólt szögletből kapták, az ő találatukat pedig a nigériai Solomon Okoronkwo jegyezte.

Rossz hír a pécsi szurkolóknak, hogy Frőhlich Roland az első jelek szerint szárkapocscsonttörést szenvedett a mérkőzésen. A támadót még ma Mohácsra szállítják a PMFC csapatorvosához, dr. Papp Zsolthoz.

A pécsieknél egy új, szlovák próbajátékos is pályára lépett a mai találkozón: a 22 éves középpályás, Ján Vlasko adta a gólpasszt Okoronkwónak, aki a legutóbbi idényben a cseh bajnok Slovan Liberec játékosa volt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
GRAZER AK (osztrák)–PMFC 2–1 (1–0)
Graz.
PMFC: Dibusz – Fodor, Lantos, Krejci, Zeljkovic (Katona, a szünetben) – Horváth A. (Fröhlich, 67., Nagy D., 80., Uzoma, Szatmári (Wittrédi, 67.), Demjén (Vlasko. a szünetben) – Grumics (Okoronkwo, a szünetben), Bajzát (Horváth Zs., 80.)
G: Okoronkwo
DIBUSZ DÉNES BLOGJA

„Esőre és tizennégy fokra ébredtünk, ami az elmúlt időszak megszokott hőmérsékletei után üdítőleg hatott az emberre. A hazaindulás napján kis kerülővel rajzoltuk meg az útvonalat, mivel a minden igényt kielégítő Bükfürdőt elhagyva Graz felé vettük az irányt, hogy majd onnan Szlovénián keresztül jussunk újra Magyarországra és haza, Pécsre. Osztrák edzőpartnerünk edzőpályája egy forgalmas útszakasz mellett és a szombat reggel ködbe burkolódzó hegyek szomszédságában található. Az első félidőben a jóval többet támadtunk, mégis az ellenél szerezte meg a vezetést. A 17. percben egy szöglet után volt tanácstalan a védelem, és a kékek támadója közelről fejelte a kapunkba a labdát. Helyzetei a piros-feketéknek voltak, gólig azonban nem sikerült jutni a folyamatos esőzéstől felázott pályán. A második játékrészben ismét a hazaiak zörgették meg a hálót, egy újabb szöglet után most a rövidről kaptunk gólt. Öt percen belül a szünetben becserélt szlovák próbajátékos, Vlasko gólpasszából Okoronkwo szépített. A hátralévő időben nagyon akart csapatunk, de egyenlíteni nem sikerült. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Fröhlich Roland a beállása után nem sokkal olyan rúgást kapott, melynek következtében szárkapocscsonttörést szenvedett, felépülése várhatóan több hónapot vesz igénybe" – írta Dibusz Dénes blogjában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik