Nem bírt szerb ellenfelével a Fradi, Hüsing bemutatkozott

Vágólapra másolva!
2016.06.29. 17:52
null
Nem született gól a Népligetben (Fotó: Földi Imre)
A labdarúgó NB I következő szezonjára és a Bajnokok Ligája-selejtezőjére készülő, az Európa-bajnokság miatt még mindig foghíjas Ferencváros 0–0-s döntetlent játszott a szerb Vozsdovaccal.

 

ÖSSZEFOGLALÓ

Az első játékrészben többet birtokolta a labdát a Ferencváros és sokkal kezdeményezőbben lépett fel, mint az ellenfele, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott, így nem alakulhatott ki igazán nagy gólszerzési lehetőség. A Vozsdovac inkább kontrákra épített, de a Fradi-védők stabilan álltak a lábukon, maximum szögletig jutottak a szerbek.

A második félidőt aztán sokkal veszélyesebben kezdte a Vozsdovac, mint ahogy korábban játszottak, többet birtokolták a labdát és agresszívabban léptek fel. A játék képe aztán a későbbiekben ismét az első félideihez hasonlított, a Fradi többször is ígéretesen tört előre, leginkább Radó András villogott.

Végeredményben nem bírt egymással a két csapat, de a Fradi még kulcsjátékosaival egészül ki a következő napokban.

A Fradi új szerzeménye, Oliver Hüsing végigjátszotta a találkozót.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–VOZSDOVAC (szerb) 0–0
(0–0)
FTC Népligeti Edzőközpont,
Tóth Potya István pálya, 150 néző
FTC: Jova – Dilaver, Nalepa, Hüsing, Valencsik – Csukics (Haris A., 62.), Gyömbér (Nyéki, 76.) – Nagy D., Radó, Csernik (Csilus Á., 62.) – Busai.

NB I-ES CSAPATOK TOVÁBBI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI

MEZŐKÖVESD ZSÓRY–BP. HONVÉD 1–2 (1–1)
Mezőkövesd, 300
néző, V: Karakó
MEZŐKÖVESD: Dombó (Ribánszky, Hosszú) – Vági (Grúz), Szeles (Orosz), Devecseri (Polényi), Fótyik (Gohér) – Hegedűs D. (Heffler N.), Tóth B. (Molnár G.), Nicorec (Fröhlich) – Bacelic-Grgic – Sós B. (Pauljevics), Strestík (Baracskai)
HONVÉD: Horváth A. (Gróf) – Ikenne-King (Botka), Lovric (Palmes), Bobál D. (Márton), Hajdú Á. – Gazdag (Göblyös), Kamber (Hidi P.), Nagy G. (Vasziljevics) – Koszta (Lőrinczy), Eppel (Bobál G.), Holender (Vernes)
G: Tóth B., ill. Koszta, Bobál G.

HALADÁS–DNYIPRODZERZSINSZK (ukrán) 1–1 (1–0)
Grieskirchen
HALADÁS, 1. félidő:
Rózsa – Angyal, S. Wils, Hegedűs, Bosnjak – Szellák, Iszlai, Tóth M., Calvente, Halmosi – Williams. 2. félidő: Rózsa (Lévay) – Kovács L., Jagodics, Jancsó, Th. Wils – Overgoor, Németh M. – Rácz B., Szőke, Tihanyi – Gaál B.
G: Williams, ill. Bendeul

PAKS FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–2 (0–1)
Ercsi, V: Vad II I.
PAKS:
Székely Gy. (Rácz G.) – Kővári (Szalai A.), Szekszárdi, Gévay (Lenzsér), Báló (Szabó J.) – Nagy R. (Papp K.), Szakály D. (Bartha), Balázs Zs. (Koltai) – Fejős (Bertus), Hahn (Jelena), Bor (Haraszti)
KISVÁRDA: Ivancsics (Varga) – Lukács (Gubácsi), Vermes, Papucsek (Hidi N.), Vári (Fodor A.) – Lucas, Erős G. (Oláh G.), Délczeg, Szabó P. (Erdélyi) – Rajczi (Karacs), Cseri T.. (Nagy)
G: Koltai, ill. Cseri T., Vermes

PERCRŐL PERCRE

90. perc: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS! A VÉGEREDMÉNY 0–0

87. perc: egy jobb oldali szerb beadást nem tudnak felszabadítani a hazai védők, de hiába pattant a labda egy szerb elé, a góllal kecsegtető helyzetet nem tudta kihasználni a vendég csapat.

84. perc: ismét Radó veszélyeztetett, 18 méterről eleresztett lövését a kapus a mezőnybe ütötte.

80. perc: az első látványosabb hazai akció: Radó hagyta le a szerb védelem nagy részét, majd a tizenhatoson belül ballal a kapura lőtt, de a labda megpattant egy közbelépő védőn, így kellőképpen lelassult ahhoz, hogy begyűjtse a kapus.

77. perc: egy távoli szerb lövést Jova egy kézzel kapu felé tolt. A szöglet ismételten veszélytelennek bizonyult.

76. perc: Gyömbért Nyéki Márk váltja.

75. perc: Gyömbér hibázik a saját térfelén, de a megszerzett labdával nem jól gazdálkodtak a vendégek.

68. perc: Ismét ivószünet.

66. perc: Nagy lépett fel harcosan, ám a megszerzett labda hiába pattant Busaihoz, a Fradi támadója lesen volt.

63. perc: A Vozsdovac is változtat, méghozzá HÉT helyen!

62. perc: cserélt a Fradi: Csernik és a Csukics helyett Csilus Ádám és Haris Attlia érkezett.

61. perc: Nagy Dominik pontatlanul ugratta ki Busai.

56. perc: Radó jött lendületbe, olyannyira, hogy csak sárga lapot érően tudták megállítani. A szabadrúgás veszélytelen volt.

Az első 10 percet sokkal veszélyesebben kezdték a szerbek, mint ahogy korábban játszottak, többet birtokolták a labdát és agresszívabban léptek fel.

48. perc: a sokadik szögletét végezte el a szerb csapat, ezúttal Valencsikről pattant le a labda.

47. perc: távoli lövéssel kísérleteznek a szerbek, ki más blokkolt volna, mint Nalepa.

A Ferencvárosnál nem történt csere.

46. perc:Nagyjából 10 percnyi szünet után folytatódik a játék!

45. perc: SZÜNET!

44. perc: egy életerős szerb bombába Nalepa állt bele és mentett szögletre. A sarokrúgást ismét a lengyel védő rúgta az alapvonalon túlra.

36. perc: Dilaver csapott össze egy szerbbel, minek következtében földre rogyott a vendég játékos. Rövid ápolást követően visszatérhetett a piros mezes játékos.

35. perc: ezúttal Nagy szerezte vissza a labdát a szerbek térfelén, amivel meg is játszotta Radót, az ő passza azonban már nem talált társat.

32. perc: Csukics szerzett nagyon jó helyen labdát, a szerb kaputól körülbelül 30 méterre. Egy igazítás után rögtön a kapura is zúdított a Fradi középpályása, lövése azonban nem okozott gondot a vendégek kapusának.

29. perc: Nagy Dominik ugratta ki Csukicsot, de a Fradi szerb játékosa rossz megoldást választott.

26. perc: Nagy Dominik ígéretes szólóba kezdett a szerbek térfelének a közepén, de a tizenhatoson belül szerelték a védők.

25. perc: a játékvezető a nagy hőségre való tekintettel ivószünetet rendelt el.

24. perc: Radó lépett ki ígéretesen, hiába: lest intett a partjelző.

23. perc: a Vozsdovac végzett el szögletet, de Busai visszabombázta azt a mezőnybe.

20. perc: Valencsik ütközött egy szerb játékossal, és bár veszélyesnek tűnt a találkozójuk, szerencsére mindketten folytatni tudták a játékot.

19.perc: ismét a fiatal Csernik villant, remek labdaátvételével előnybe hozta magát védőjével szemben, majd Busaihoz passzolt, aki a tizenhatos előteréből pontatlanul célzott.

17. perc:: Radó került helyzetbe, de lövését blokkolták a védők.

16.perc: a szerbek vezettek tetszetős akciót a jobb oldalon, a beadás már nem volt pontos, Nalepa szögletre mentett. A sarokrúgást Jova magabiztosan húzta le a levegőből.

12.perc: a szögletet kicsiben végezte el a Fradi, majd Dilaver beadását a szerbek kapusa kiöklözte.

11. perc: Csernik jobb oldalon elhúzott, az alapvonal előtt laposan középre rúgott a labdáját egy szerb védő becsúszva szögletre mentett.

7. perc: az első valamirevaló helyzet! Radó András 20 méterről végezhetett el egy szabadrúgást, de lövése fölé szállt.

5. perc: az első 5 percben mezőnyjáték folyt a pályán, senki nem tudott nagyobb helyzetet kialakítani.

2. perc: az előzetes hírekkel ellentétben a friss igazolás Marco Djuricin mégsem játszik még a mai meccsen, helyette Csernik Kornél kap lehetőséget a bizonyításra.

1. perc: a tiszta pirosban pályára lépő szerbek indították útjára a labdát. A Ferencváros szokásos zöld-fehér csíkos felszerelésében játszik.

1. ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Ferencváros–Vozsdovac felkészülési mérkőzés. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

Thomas Doll csapata a július 16-án kezdődő NB I-es szezon mellett a Bajnokok Ligája-selejtezőkre is készül, ám egyáltalán nem biztos, hogy a második körben kell bekapcsolódnia a sorozatba, miután a mellé sorsolt albán bajnok Skënderbeut az UEFA felfüggesztette, így amennyiben nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) július elején nem ad helyt az albánok fellebbezésének, az FTC játék nélkül jut a következő körbe.

A Ferencváros harmadik ellenfele a szerb élvonalbeli FK Vozsdovac lesz, amely a 2015–2016-os tizenhat csapatos szerb első osztályt a hetedik helyen zárta.

A Ferencváros első felkészülési találkozóján nehezen, de 2–1-re legyőzte Szekszárdot, majd a második népligeti edzőmeccsén 4–0-ra kiütötte a másodosztályba frissen feljutó Cigándot.

A FERENCVÁROS NYÁRIFELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:
június 8.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 17.:Ferencváros–Szekszárd 2–1(Busai, Nagy D. – 11-esből)
Június 23.:Ferencváros–Cigánd 4–0(Busai 2, Trinks, Csernik)
Június 29., Ferencváros–FK Vozsdovac (szerb) 0–0

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Oliver Hüsing(német, Werder Bremen – Németország)
Kölcsönbe érkezők:Marco Djuricin(osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria, legutóbb kölcsönben Brentford – Anglia)
Kölcsönből visszatérők:
Csilus Ádám(Soroksár),Csilus Tamás(Kisvárda, ?),Kunsági Roland(Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:Drilon Cenaj(bosnyák-albán, legutóbb Chievo – Olaszország),Fiola Attila(Puskás Akadémia),Huszti Szabolcs(Eintracht Frankfurt – Németország),Lovrencsics Gergő(Lech Poznan – Lengyelország, szabadon igazolható),Stieber Zoltán(Hamburg, a tavasszal kölcsönben Nürnberg – Németország),Szalai Ádám(Hoffenheim, a tavasszal kölcsönben Hannover 96 – Németország),Rafael van der Vaart(holland, Real Betis – Spanyolország)
Távozók:Hodgyai László(lejár a szerződése),Kunsági Roland(ETO FC Győr)
Kölcsönbe távozók:Haris Attila(Soroksár, kölcsön után ismét kölcsönbe),Valencsik Dávid(Soroksár, kölcsön után ismét kölcsönbe),Silye Erik(Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:Vladan Csukics(szerb, lejár a szerződése, visszavonul),Roland Lamah(belga, lejár a szerződése, érdeklődnek iránta: Crvena zvezda – Szerbia, Egyesült Államok, Katar, Kína),Nagy Ádám(érdeklődnek iránta: Chelsea, Liverpool, Leicester City – Anglia; Freiburg, Hamburg – Németország; Bologna – Olaszország; Benfica, Braga – Portugália, Trabzonspor – Törökország; Marseille – Franciaország; Rapid Wien – Ausztria)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik