Felkészülés: elvesztette első nyári mérkőzését a Vidi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.11. 18:52
A Videoton szombaton lejátszotta első nyári felkészülési mérkőzését: a fehérvári labdarúgócsapat 1–0-ra kikapott a grúz élvonal negyedik helyezettjétől, a Csihura Szacsherétől az ausztriai Tarcsafürdőn.

A grúzok kezdtek jobban, idővel aztán lábra kapott a magyar csapat is: volt olyan, hogy a Videoton játékosai 39 passzal járatták a labdát úgy, hogy az ellenfél nem tudott közbeavatkozni – tudtuk meg a fehérváriak hivatalos honlapjáról, a vidi.hu-ról.vidi.hu-ról.

Az első játékrészben mindkét csapatnak volt nagy lehetősége a gólszerzésre – a Vidi részéről Géresi Krisztián beadását és Bódi Ádám passzát követően Loic Nego lőtt közelről, de a grúz csapat kapusa védett.

A második félidő nagy Videoton-helyzettel kezdődött (Asmir Suljic passza után Filipe Oliveira 19 méterről az üres kapu mellé gurított), majd grúz góllal folytatódott: jobb oldali beadás után Tornike Mumladze közelről lőtt, Horváth Tamás hatalmas bravúrral védett, a kipattanót azonban a grúz már a hálóba lőtte.

Az utolsó percekben többet támadott a magyar csapat, de erőfeszítéseit nem koronázta gól.

Henning Berg, az új vezetőedző a szünetbeli sorcsere után több játékost új poszton próbált ki: Sejben Viktor jobbhátvédként, Zsótér Donát balhátvédként, míg Stopira belső védőként játszott.

A mérkőzés összefoglalója

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Videoton–Csihura Szacshere (grúz) 0–1 (0–0)
Tarcsafürdő
VIDEOTON. I. félidő:
Kovácsik – Nego, Vinícius, Fejes, Szolnoki – Barczi, Simon Á., Pátkai, Bódi – Kovács I., Géresi. II. félidő: Horváth T. – Sejben, Lorentz, Stopira, Zsótér – Suljic, Heffler T., Pölöskei Zs., Oliveira – Feczesin, Tischler. Vezetőedző: Henning Berg
G:
Mumladze (58.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik