Felkészülés: Buzsáky-gólpassz, a Fradi ikszelt a Vojvodinával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.08. 18:58
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vasárnap délután Szerbiába látogatott, ahol – a Vojvodinával egyetemben – a TSK Temerin centenáriumi tornáján lépett pályára, amelyen 45 perces mérkőzéseket rendeztek. A Fradi a házigazdát könnyedén legyőzte, míg a Budapest Honvéd által jól ismert szerb csapattal döntetlent játszott. Ez utóbbi találkozón a zöld-fehérek góljánál Buzsáky Ákos adta a gólpasszt. A tornát végül jobb gólkülönbségének köszönhetően az FTC nyerte meg.

A torna első mérkőzésén a házigazda TSK Temerin 1–0-ra legyőzte a Zákányszéket – amely csak egy meccset játszott –, majd következhetett a temerini együttes Ferencváros elleni találkozója.

A zöld-fehérek a Kunsági – Csanalosi, Gyuracz, Csilus T., Simita – Csilus Á., Busai – Popgeorgiev, Ionescu, Erdei V. – Marcinaskó összeállításban léptek pályára, és már öt perc elteltével kétgólos előnyre tettek szert. Előbb Busai Attila fektette el a hazaiak kapusát, és helyezett a hálóba, ezt követően pedig Marcinaskó Marcell fejelt a kapuba Popgeorgiev Pantelisz beadása után.

A továbbiakban is a Fradi dominált, ám a harmadik találatra a 36. percig várni kellett, amikor ismét Busai volt eredményes, míg két perccel később Andrei Ionescu állította be a végeredményt.

A zöld-fehérek „második csapatának” meccse után következhetett a torna slágermeccse, a Vojvodina–FTC összecsapás.

Ricardo Moniz a Kurucz – Jovanovics, Mateos, Gerson, Bönig – Csukics, Józsi – Holman, Buzsáky, Valpoort – Diallo (Busai, 29.) tizenegyet küldte pályára a Budapest Honvédot az Európa-ligában elbúcsúztató csapat ellen.

Az első tíz perc kiegyenlített játékát követően a 12. percben megszerezte a vezetést a magyar együttes Ulysse Diallo fejesével. A mali támadó Buzsáky Ákos a beadásából bólintott a kapuba, aki szabadon igazolható játékosként augusztus eleje óta a Ferencvárossal készül, de szerződést egyelőre nem kapott, sőt eddig felkészülési meccsen sem játszott.

A középpályáson érződött is, hogy „ki van éhezve” a játékra, igen aktívnak bizonyult, több kapura lövéssel is próbálkozott, és megválasztották a meccs emberének. Nem lenne meglepő, ha a Ferencváros hamarosan bejelentené a szerződtetését…

A 29. percben Diallo kapott rúgást a lábára, Moniz pedig nem kockáztatott, az első meccsen duplázó Busait küldte ismét pályára.

A következő gólt azonban a szerbek szerezték, egy lerántást követően Stojan Vranjes higgadtan értékesített egy tizenegyest. A Vojvodina középpályása a Honvéd elleni mérkőzéseken két gólt szerzett.

Az utolsó öt percben már nem változott az eredmény, így a küzdelmes, hajtós találkozó 1–1-es döntetlennel végződött.

Az utolsó mérkőzésen a Vojvodina 2–0-ra nyert a Temerin ellen, így a Ferencváros jobb gólkülönbségével megnyerte a tornát.

A TORNA VÉGEREDMÉNYE
1. Ferencváros
2. Vojvodina
3. Temerin

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik