Felkészülés: Böde Dániel gólt szerzett, győzött a Paks

Vágólapra másolva!
2020.01.11. 19:03
null
A Paksi FC lejátszotta idei első felkészülési meccsét (Fotó: paksifc.hu)
A Paksi FC a csereként beálló Poór Patrik, Böde Dániel kettős góljaival 2–0-ra győzött az azeri Sabah ellen törökországi felkészülési mérkőzésén.

 

Az azeri bajnokság hatodik helyén álló FK Sabah volt a Paks első ellenfele a törökországi edzőtáborban. A tolnai együttes szerdán Bécsből repült a tengerpartra, s miként tavaly, ezúttal is a Bellis Hotelben szállt meg. A kérdés, persze, az volt, milyen futballt próbál meg a csapatával játszatni a pozíciójában megerősített Osztermájer Gábor vezetőedző. Hiszen, mint ahogy arról lapunkban korábban már beszámoltunk, több, korábban meghatározó labdarúgó távozott a télen a zöld-fehérektől: Simon Ádám Győrben, az ETO-ban folytatja (csakúgy, mint az MTK-tól odaigazoló ikertestvére, Simon András), Fejes András és Remili Mohamed sem tartozik már a kerethez, ők el sem utaztak Belekbe. Ráadásul sérülés miatt Bartha László és Hahn János sem ülhetett fel a repülőgépre, ifjabb Haraszti Zsolt igen, de szombaton nem lépett pályára, s bár szombaton a keret létszáma nem változott, a reptérre kétszer is menni kellett. Előbb az első edzések egyikén térdsérülést szenvedett Papp Kristóf indult szomorúan hazafelé, hogy megfelelő orvosi kezelést kapjon, és minél hamarabb újra a társaival edzhessen. Az edzőmeccs közepén pedig Haraszti Zsolt ügyvezető indult el Osváth Attiláért.

,,A védőnek az edzőtáborba indulás idején született meg az első gyermeke, és a a futballista párja mellett szeretett volna lenni – mondta a klubvezető. – A felkészülés természetesen fontos, de ilyen esetben nem lehetett kétséges, Attilának otthon van a helye, és abban maradtunk, szombaton este csatakozik hozzánk. A kislány megszületett, minden rendben van!”

Az újak közül sem Bertus Lajost, sem Szakály Dénest nem kellett bemutatni a paksi öltözőben, mindketten voltak már a klub játékosai. Osztermájer Gábor elmondta, a védekezést igyekeztek már az ősz végén rendbe tenni, de az világos volt, hogy sokkal több játékra, támadásra lesz szükségük ahhoz, hogy a csapat elérje a céljait, ezért is kerestek kreatív, a csatárokat helyzetbe hozni képes középpályásokat. Az első félidőben a második csapatból Bognár Péter kapott szerepet, a szünet után a 2001-es születésű Kovács László, és a 2003-ban született, tizenhat éves Szendrei Ákos játszott.

A meccs érdekes képet mutatott: a Paks az első félidőben három belső védővel futballozott, a szünet után állt át a 4–4–2-es hadrendre, és az összeállításból arra lehetett következtetni, a két játékrészben látott játékosok keveréke lehet a tervezett kezdőcsapat. A kiegyenlített találkozó a második félidőben dőlt el, amikor Balogh Balázs kitűnő szabadrúgása után a Sabah kapusa bravúrral szögletre mentett, de a sarokrúgást követően megszületett a gól: többen is próbálkoztak lövéssel, az azeri védelem eleinte menteni tudott, végül Poór Patrik lábáról a sarokba pattant a labda. A második gólnál elég volt egy pontos lövés: Balogh Balázs ragyogóan ment el a bal oldalon Báló Tamás passza után, de futtából nem a kapu előterébe, hanem a tizenegyes pont felé mozduló Böde Dánielhez továbbította a labdát, a korábbi válogatott támadó pedig ballal egyből, nagyszerű mozdulattal lőtt a sarokba.

,,Ami fontos: nem kaptunk gólt – kezdte a meccs után gyorsértékelést Osztermájer Gábor. – Volt több minőségi labdarúgó az ellenfélnél, akiket az NB I-ben is szívesen látna több csapat, ezért örülhetünk a győzelemnek. Ez volt az első edzőmeccsünk, nyilván úgy próbáljuk folytatni, ahogy az őszt abbahagytuk. Fejlődni sokat kell, még több támadásra lesz szükségünk, és a felállás is mutatta, több játékrendszert is gyakorolnunk kell, mert nem biztos, hogy ugyanaz vezethet sikerre a Mol Fehérvár és mondjuk egy kiesés ellen harcoló csapat ellen. A fiatalok is helyt álltak, Szendrei Ákos már az ősszel is közel volt ahhoz, hogy az NB I-ben megmutassa magát, talán a tavasszal ő is lehetőséget kaphat.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PAKSI FC–SABAH FK (azeri) 2–0

Belek
(Törökország)
PAKSI FC. 1. félidő:
Rácz G. – Lenzsér, Gévay, Kelemen – Kulcsár D., Bognár, Kecskés, Bertus, Szabó J. – Könyves, Bor D. 2. félidő: Holczer – Poór, Lenzsér, Gévay (Kelemen), Báló – Kovács L. Windecker, Balogh B., Szakály D. – Szendrei, Böde
Gólszerző:
Poór (65.), Böde (79.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik