Felkészülés: a Vidi a román után az ukrán negyediket is legyőzte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.30. 19:17
null
Kovács István bombájával fordított a magyar bajnok (Fotó: <a href="http://www.vidi.hu/" target="_blank">vidi.hu</a>)
A labdarúgó NB I legutóbbi kiírását megnyerő Videoton nemzetközi felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzte az ukrán élvonal negyedik helyén záró Zorja Luhanszk gárdáját.

A vidi.hu tudósítása alapján a fehérváriak kezdték aktívabban a mérkőzést, és előbb Simon lőtt a léc fölé egy lepattanó szabadrúgás után, majd Gyurcsó fejese szállt kevéssel fölé.

Az első félidő derekához érve Ivanovszki éles szögből leadott lövésénél kellett nagyot hárítania a kapusnak, a 31. percben azonban gyakorlatilag a semmiből megszerezte a vezetést az ukrán csapat: Budkivszkij lövésénél Danilovics még bravúrral hárított, a kipattanó után Opanaszenko azonban már nem hibázott (0–1).

Nem mondhatni, hogy a kapott gól megfogta volna a magyar együttest, ugyanis két perccel később jött a válasz, Oliveira és Mirko Ivanovszki összjátéka után a macedón támadó egyenlített (1–1).

A játékrész hajrájában még egy kaput kevéssel elkerülő Oliveira-lövést és egy veszélytelen ukrán szabadrúgást láthattak a nézők, így döntetlen mellett fordultak a felek.

A második félidő elején Szolnoki centerezése után Pátkai hatméteres fejesénél kellett bravúrt bemutatnia az ukránok kapusának, majd a 61. percben sorcserét hajtott végre a Vidi, és 4–4–2-re állt át a 4–1–4–1-ről.

A 72. percben pedig fordított a magyar bajnok, Sejben beadása után a hosszún érkező Kovács István előbb átvette a labdát, majd nyolc méterről a bal felső sarokba bombázott (2–1).

A hajrában a Zorja Luhanszk mindent megtett az újabb gólért, de a magyar együttes a szerencsével sem állt hadilábon, így a román élvonal negyedik helyezettje után az ukrán negyediket is legyőzte.

„Elégedett vagyok a csapattal, egy kemény edzőtábor végén is sikerült jó teljesítményt nyújtanunk. Ráadásul a mérkőzés nagy hőségben kezdődött, ami szintén nem könnyítette meg a játékosok dolgát. Az első 45 percben sok támadást vezettünk, ellenfelünk azonban masszívan védekezett. A kapott gólra jól reagáltunk, és sikerült gyorsan egyenlítenünk. A második félidő nagy részében kézben tartottuk a meccset, a cserék pedig jól szálltak be, jól vették fel a meccs ritmusát. Két szép gólt lőttünk, de ennél is fontosabb, hogy a Szuperkupa előtti utolsó meccsünket megnyertük. Csütörtöktől már otthon készülünk a vasárnap esti FTC elleni mérkőzésre” – mondta a lefújást követően Bernard Casoni a vidi.hu-nak.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VIDEOTON–ZORJA LUHANSZK (ukrán) 2–1 (1–1)
Radenci, Szlovénia
Videoton: Danilovics – Szolnoki (Heffler T., 61.), Juhász (Lang, 61.), Vinícius (Luijckx, 61.), Maréval (Fejes, a szünetben) – Simon Á. (Sejben, 61.) – Gyurcsó (Koltai T., 61.), Pátkai, Trebotic (Kovács I., 61.), F. Oliveira (Havasi, 61.) – Ivanovszki (Feczesin, a szünetben)
Gólszerző: Ivanovszki (33.), Kovács I. (72.), ill. Opanaszenko (31.)
Forrás: vidi.hu

A VIDEOTON NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Felkészülés kezdete: június 15.
Edzőtábor: Ausztria, június 21–30.
TERVEZETT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 24., Dietersdorf: Wolfsberger AC (osztrák)–Videoton 2–1 (Feczesin)

Június 27., Radenci (Szlovénia): Videoton–Astra Giurgiu (román) 3–0 (Feczesin, Oliveira, Kovács I.)

Június 30., Radenci (Szlovénia):Videoton–Zorja Luhanszk (ukrán) 2–1 (Ivanovszki, Kovács I.)
*Július 5., 20.15, Szuperkupa: Videoton–Ferencváros
*Július 14/15., BL-selejtező, 2. forduló: The New Saints (walesi)/B36 Tórshavn (feröeri)–Videoton
*Július 21/22., BL-selejtező, 2. forduló: Videoton–The New Saints (walesi)/B36 Tórshavn (feröeri)
A tétmérkőzéseket *-gal jelöltük.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik