Felkészülés: a Videoton a Steauát is legyőzte Jenbachban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.25. 21:59
null
Caneira góljával nyert a Videoton (Fotó: <a href="http://www.vidi.hu/index.php?maid=4514#commentary">vidi.hu</a>)
Az Ausztriában edzőtáborozó Videoton labdarúgócsapata nemzetközi felkészülési mérkőzésen Marco Caneira góljával 1–0-ra legyőzte a román Steaua Bucuresti-et.

A Vidi Jenbachban a helyi negyedosztályú csapat fölényes legyőzése után a román Steaua Bucurestivel csapott össze. A fehérváriak honlapjának tájékoztatása szerint megteltek a lelátók a két külföldi csapat mérkőzésére, és sokan érkeztek Magyarországról is a felkészülési találkozóra.

Az első negyed órában aktívabbak voltak a románok, majd belelendült a Videoton is, amely azonban főleg Gyurcsó Ádám pontrúgásai révén veszélyeztetett. A szünet előtt Tujvelnek kellett vetődve hárítania egy bal alsóba tartó román löketet, gól nélkül zárult a játékrész.

A második félidőre sort cserélt José Gomes, és a 62. percben a vezetést is megszerezte. Álvarez bal oldali szabadrúgása után kavarodás alakult ki a Steaua kapuja előtt, végül Caneira lőtt közelről a hálóba. A hajrára a románok is szinte a teljes kezdőcsapatukat kicserélték, de két nagy helyzete a Vidinek volt Lupeta révén. Mind a kettő kimaradt, így izgalmasan alakultak az utolsó percek, de nem változott az eredmény, így nagy skalpot gyűjtött be a magyar csapat.

MESTERMÉRLEG

„Egy hét nagyon kemény munkát követően, amikor több játékos is jelezte edzések után, hogy fájdalmat érez a lábában a terhelés miatt, sikerült egy remek meccset játszanunk egy kiváló ellenféllel szemben. Úgy érzem, ez remek válasz volt az elvégzett munkára. A Steaua elleni meccs eredménye azt mutatja, hogy a felkészülés eddigi része nagyszerűen sikerült” – értékelt José Gomes a vidi.hu klubhonlapon.

„Megmondom őszintén, meglepett a mérkőzés végeredménye – nyilatkozta a bukarestiek szakvezetője, Laurentiu Reghecampf. – Nyerni szerettünk volna, ma viszont jobb volt nálunk a Videoton. Az azonban nem lepett meg, hogy ennyire harcosan és gyorsan futballozott az ellenfelünk. Fél évvel ezelőtt Spanyolországban már játszottunk egy magyar csapattal barátságos meccset, és akkor a Ferencváros is hasonlóan gyorsan futballozott, mint most a Videoton. Úgy gondolom, az a fajta mentalitás, amit a Ferencváros edzője és a Videoton edzője is próbál érvényesíteni, az egész magyar labdarúgás számára fontos lehet. Biztos vagyok abban, hogy ha hasonló stílusban játszik a Videoton az Európa-liga selejtezőiben, akkor ismét bejuthat a csoportkörbe, ahogy tette azt egy évvel korábban. A mai mérkőzés egyetlen pozitívuma számunkra az volt, hogy sérülés nélkül fejeztük be a találkozót.”




NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
STEAUA BUCURESTI (román)–VIDEOTON (magyar) 0–1 (0–0)
Videoton: 1. félidő: Tujvel – Oliveira, Vinícius, Szekeres, Mamadu – Tóth B., V. Gomes - Kleinheisler, Kovács I., Gyurcsó – Nikolics. 2. félidő: Pajovics – Szolnoki, Caneira, Papp, Stopira – Sándor Gy., Enete – Álvarez, Zsótér, Paraiba – Lupeta.
G: Caneira (62.)
Forrás: vidi.hu

VIDEOTON
Felkészülés kezdete: június 17.
Edzőtábor: Ausztria (Tirol), június 19–29.
TERVEZETT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 22., 18.00, Jenbach (Ausztria) SK Jenbach (osztrák IV. o.)–Videoton 0–6 (Lupeta 2, Nikolics N. 2, Álvarez, Gyurcsó)
Június 25., 20.00, Jenbach (Ausztria) Videoton–Steaua Bucuresti (román) 1–0
Június 28., 18.00, Jenbach (Ausztria) Videoton–Karlsruhe (német II. o.)
Július 4.
Európa-liga, 1. selejtezőkör, 1. meccs
Videoton–Mladoszt Podgorica (montenegrói)
Július 11.
Európa-liga, 1. selejtezőkör, 2. meccs
Mladoszt Podgorica (montenegrói)–Videoton
NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL
Érkezők: Vítor Gomes (portugál, Rio Ave – portugál,kölcsön után végleg), Arturo Álvarez (amerikai-salvadori, Pacos Ferreira – portugál, kölcsön után végleg), Fejes András (Siófok, kölcsönből vissza?), Kleinheisler László (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza), Lencse László (Aszterasz TripoliszGörögország, kölcsönből vissza), Joaquim Manuel Welo Lupeta (portugál, szabadon igazolható), Milan Perics (szerb, Ferencváros – kölcsönből vissza?), Nagy Dániel (Puskás Akadémia FC – kölcsönből vissza?), Sándor György (al-Ittihad FC – Szaúd-Arábia, kölcsönből vissza?), Mamadu (bissau-guineai, Desportivo Aves – portugál)
Távozik/távozhat: Mladen Bozsovics (montenegrói, Tom Tomszk – Oroszország), Fejes András (Puskás Akadémia FC), Izing Martin (?), Juhász Roland (Anderlecht – Belgium, kölcsönből vissza ?), Nikola Mitrovics (szerb, ?), Héctor Sánchez (spanyol, ?)
Kiszemeltek: Adamo Coulibaly (francia, Debreceni VSC), Dibusz Dénes (Pécsi MFC), Chukwucheben „Morris” Enete (nigériai,Heartland FC Owerri– Nigéria), Radó András (Szombathelyi Haladás), Rúben Tiago Rodrigues Ribeiro (portugál, Beira Mar – Portugália), Jaime Alas (salvadori, Rosenborg – Norvégia)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik