Felkészülés: a Vidi 6-0-ra nyert az edzőtábor első meccsén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.22. 19:59
null
Könnyed sikert hozott a Videoton szombat estéje (Fotó: <a href="http://www.vidi.hu/">vidi.hu</a>)
A Videoton labdarúgócsapata 6–0-ra nyert első nyári felkészülési mérkőzésén – olvasható a klub hivatalos honlapján, a vidi.hu-n. A tiroli edzőtáborban rendezett összecsapáson a fehérváriak a házigazda, negyedosztályú SK Jenbachot győzték le.

A fehérváriak első felkészülési meccsére és a házigazda Jenbach összecsapására a beszámoló szerint mintegy 150 néző volt kíváncsi. A mérkőzésen gyorsan megszületett az első gól: a 3. percben Kleinheisler László gyönyörűen, sarokkal hozta játékba a bal szélen Mamadut, aki egyből a kapu elé tekert, ott érkezett Lupeta, és a kapuba fejelte a labdát. Irányította a mérkőzést a Videoton, de a következő gólra a 43. percig várni kellett: ekkor Filipe Oliveira adott középre a jobb oldalról, Zsótér Donát hét méterről, kapásból lőtt kapura, Lupeta egy méterre a kaputól még beleért a labdába, így az ő lábáról került az a kapuba. 0–2

A második félidőre sort váltott José Gomes vezetőedző, és a fehérváriak ekkor is gyorsan a kapuba találtak. Gyurcsó Ádám távolról, hatalmas erővel lőtt kapura, a labda a lécről Nikolics Nemanja elé pattant, aki közelről nem hibázott.

A félidő közepén Kovács István szerzett a felezőnél labdát, majd nagy szólóba kezdett, végigszáguldott a hazai térfélen, és szépen ugratta ki Arturo Álvarezt, aki nyolc méterről továbbította a kapuba. A hajrában az elfáradó hazaiak ellen még kétszer talált be a Vidi: előbb Stopira előkészítése után Gyurcsó vette be a kaput, majd Nikolics Nemanja szerezte meg második gólját. A Videoton 6–0-ra nyert.

„Nem vagyok a mutatott játékkal maradéktalanul elégedett. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a meccs előtti napon nagyon kemény edzésen vettek részt a játékosok, és érezni lehetett, hogy a megszokottnál fáradtabbak. Ez azonban a felkészülési időszakban teljesen normális dolog, ettől függetlenül jobb játékra számítottam. Dolgozunk tovább keményen, és várjuk a következő felkészülési mérkőzést, hiszen a mainál jóval magasabb színvonalat képviselő együttes ellen lépünk pályára kedd este” – utalt a Steaua Bucuresti elleni következő tesztmeccsre José Gomes a vidi.hu-nak nyilatkozva.


(A vidi.hu felvétele)

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SK JENBACH (osztrák IV. o.)–
VIDEOTON 0–6 (0–2)
Jenbach, 150 néző
VIDEOTON. 1. félidő: Pajovics – F. Oliveira, M. Caneira, Papp M., Mamadu – U. Nikolics, Morris Enete – Zsótér D., Paraíba, Kleinheisler – Lupeta. 2. félidő: Tujvel – Szolnoki, Vinícius, Szekeres A., Stopira – Vitor Gomes, Tóth B. – Gyurcsó, Kovács I., Álvarez – Nikolics N.
Gólszerző: Lupeta (3., 43.), Nikolics N. (49., 87.), Álvarez (69.), Gyurcsó (80.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik