Felkészülés: a Haladás majdnem felállt 1–4-ről Ausztriában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.11. 17:01
A labdarúgó NB I ötödik helyén álló Haladás felkészülési mérkőzésen 4–3-ra kikapott az osztrák bajnoki éllovas Sturm Graztól. A házigazdák az első félidőben már 4–1-re is vezettek, ám a szombathelyi csapat a második félidőben szorossá tette a meccset. A Budapest Honvéd hazai pályán 2–0-ra legyőzte a másodosztályú Kisvárdát.

STURM GRAZ–HALADÁS STURM GRAZ–HALADÁS

A Haladás nagyobb koncentrációval a döntetlent is kiharcolhatta volna, ám a zöld-fehérek 4–2-es állásnál Gaál Bálint révén tizenegyest hibáztak. A magyar együttes második gólja Kovács Lóránt nevéhez fűződik, aki az 57. percben mintegy harminc méterről óriási gólt ragasztott a jobb felső sarokba – igaz, a felvételt látva nem elképzelhetetlen, hogy a labda a kapusról pattant be a kapuba.

„Mind a két csapat felvállalta a nyílt játékot, jó volt az iram, mindkét fél komolyan vette a találkozót, remek meccset vívtunk. Nagyon kellett ez a mérkőzés a felkészülésünkbe, örülök, hogy létrejött a találkozó” – értékelt Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője a klub hivatalos honlapjának.

A Sturm Graz tizennégy forduló után vezeti az osztrák Bundesliga tabelláját, de mivel a legutóbbi három meccsén csak egy pontot szerzett, a második helyezett Altach pontszámban utolérte.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Sturm Graz (osztrák)–Haladás 4–3 (4–1)
Graz, 300
néző.
HALADÁS:
Gyurján – Polgár (Angyal, a szünetben), Hegedűs (Schimmer, a szünetben), Jagodics, Hidvégi (Bosnjak, a szünetben) – Kovács L. (Tóth M., 85.), Iszlai (Overgoor, a szünetben) – Gaál B., Rácz B. (Dombi, 68.), Halmosi (Kiss B., 85.) – Ars
G: Zulechner (6., 24.), M. Stankovic (36.), Koch (45.), ill. Gaál B. (15., 83.), Kovács L. (57.)

A TELJES MÉRKŐZÉS (KOVÁCS LÓRÁNT GÓLJA 1:13.30-TÓL, A KIMARADT TIZENEGYES 1:19.48-NÁL)

BUDAPEST HONVÉD–KISVÁRDA

A Budapest Honvéd 2–0-ra legyőzte a másodosztály második helyén álló Kisvárdát. A kispesti együttesben betalált a Kongói DK-beli Dark Kadima Kabangu, aki 2016 januárjában szerződött Magyarországra, de az NB I-ben eddig csak egyszer lépett pályára.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Budapest Honvéd–Kisvárda 2–0
G:
Lékai – öngól, Kabangu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik