Felkészülés: a Haladás kikapott kínai ellenfelétől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.27. 16:20
null
Akcióban a kínaiak (Fotó: haladasfc.nyugat.hu)
A Törökországban edzőtáborozó NB I-es labdarúgócsapat, a Haladás 2–0-ra kikapott a kínai Santung Lunengtől a két csapat hétfő délutáni felkészülési mérkőzésén – tudtuk meg a haladasfc.nyugat.hu helyszíni tudósításából.

 

MESTERMÉRLEG
„Ezek a nemzetközi meccsek kellenek nekünk – idézi haladasfc.nyugat.hu Artner Tamás vezetőedző értékelését. – Nagy kár, hogy az elején gólt kaptunk. Az első húsz percben nagyon nekünk jöttek, egy kicsit meg is ijedtem a kispadon, de aztán nagyon szépen felpörögtek a srácok. A második félidőben már komoly nyomás alá tudtuk őket helyezni. Vannak azért hiányzóink is, ez természetesen meglátszik a játékunkon, de azt gondolom, hogy ahhoz képest még jobban is állunk játékban, ahol most tartani kéne. Nagyon jó meccs volt, az eső ellenére egy remekül felkészített pályán.”

Jól kezdett a legutóbbi kínai bajnokság ezüstérmese, és bár az első ígéretes próbálkozásánál Rózsa Dániel nagy bravúrral mentett, a másodikból már gól született: a 6. percben Li Szong-ji jó ütemben érkezett egy bal oldali beadásra, és a hálóba talált.

A szombathelyiek lassacskán kijöttek a szorításból, Ugrai Roland révén akadt helyzetük is, mégis ők kapták a következő gólt is: a 39. percben a próbajátékon lévő Dvorschák Gábor kezezése után tizenegyes következett, és Li Szong-ji ezúttal sem hibázott.

A zuhogó esőben lejátszott meccs második félidejében a Haladásnak volt több helyzete, ám azokat játékosai – Ugraival az élen – rendre elpuskázták, így maradt a kétgólos kínai előny..

A találkozót megtekintették a Ferencváros vezetői is: Orosz Pál ügyvezető, Thomas Doll vezetőedző és segítője, Máté Csaba is a helyszínen volt.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Haladás–Santung Luneng (kínai) 0–2 (0–2)

Belek
HALADÁS: Rózsa (Gyűrű, 65.) – Schimmer (Zsirai, 73.), Dvorschák (Jagodics, 65.), Devecseri, Bosnjak (Tóth P., 46.) – Fehér Z., Simon Á. – Medgyes (Gyurján, 46.), Németh M. (Szakály A., 65.), Halmosi – Ugrai (Halmai, 79.). Vezetőedző: Artner Tamás
G: Li Szong-ji (6., 39. – a másodikat 11-esből)

A SZOMBATHELYI HALADÁS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 8.
Edzőtábor: Törökország (Antalya), január 25–február 5.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
01. 15., Graz: Sturm Graz (osztrák)–Haladás 4–2 (Gyurján, Ugrai)
01. 21., Lendva (Szlovénia): Maribor (szlovén)–Haladás 5–0
01. 27., Belek: Haladás–Santung Luneng (kínai) 0–2
01. 31., 15.00, Antalya: Haladás–Viitorul Constanta (román)
02. 02., 15.00, Antalya: Haladás–Slavia Praha (cseh)
02. 04.: Haladás–Slovácko (cseh) – a mérkőzés pontos időpontja és helyszíne még nem ismert
02. 08., 11.00: Haladás–Kozármisleny
02. 12., még nincs időpont és ellenfél
02. 15.: Haladás–Ajka

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik