Felkészülés: a Haladás két góllal megverte a Veszprémet

Vágólapra másolva!
2013.02.02. 13:04
Az NB I-es Szombathelyi Haladás felkészülési labdarúgó-mérkőzésen 2–0-ra legyőzte az NB II Nyugati csoportjában szereplő Veszprém FC-t. A gólokat Devecseri Szilárd és a csereként beállt Kenesei Krisztián szerezte, utóbbi tizenegyesből volt eredményes.

Nem indult jól a veszprémiek számára a délután. A csapat busza szinte teljesen az oldalára fordult, és a pálya melletti árok szélén ragadt, azonban a szünetben sikerült kiszabadítani a sárból.

A szakadó esőben a Haladás kezdte jobban a mérkőzést, a csapat sorra dolgozta ki a helyzeteket, a huszonkilencedik percben pedig meg is szerezte a vezetést. Egy lecsorgó labdát Devecseri Szilárd tizenegy méterről, laposan a bal sarokba lőtt.

A szünet után eseménytelen mezőnyjáték folyt, majd a 72. percben Schimmer jobb oldali beadása után Keneseit rúgták fel a veszprémi tizenhatoson belül. A büntetőt a sértett a jobb sarokba vágta, ezzel kialakítva a 2–0-s végeredményt.

„Négy hete edzünk, most jött ki a fiúkon a terhelés, enerváltan futballoztak, olykor szinte a térdükön jártak, de ez ebben az időszakban teljesen normális. Pozitívum, hogy rúgtunk két gólt, és egyet sem kaptunk" – mondta Artner Tamás, a Haladás mestere a mérkőzés után.

HALADÁS–VESZPRÉM FC 2–0 (1–0)
Szombathely, 100 néző. V: Király K.
HALADÁS: Rózsa – Schimmer, Fehér Z., Devecseri Sz., Halmosi – Simon Á., Iszlai – Nagy I G. (Kenesei K.), Németh M., Radó – Andorka
VESZPRÉM: Kovács A. (Dániel) – Nagy Á. (Mosberger), Radványi (Ihász), Császár, Bosnjak – Nikolin, Hevesi-Tóth, Osváth (Nyitrai), Thiago – Molnár T. (Czvetkó), Nagy II G. (Szöllőskei)
G: Devecseri 29., Kenesei K. (72. – 11-esből)

HALADÁS – LEJÁTSZOTT ÉS TERVEZETT TÉLI MÉRKŐZÉSEK
Január 23.
Haladás–Ajka 5–1 (Andorka 2 – mindkettő 11-esből, Radó – 11-esből, Kenesei K. – 11-esből, Czafit)
Január 25.Admira Wacker (osztrák)–Haladás 2–0
Január 26. Haladás–ZTE 4–1 (Andorka, Iszlai 11-esből, Kulcsár K., Gyurján)
Január 30. Ajka–Haladás 2–4 (Andorka, Schimmer, Radó 2)
Február 2. Haladás–Veszprém 2–0 (Devecseri, Kenesei K. – 11-esből)
Február 6. 11.00
Sopron–Haladás
Február 9.
Mattersburg (osztrák)–Haladás
Február 14. 11.00
Sopron–Haladás
Február 16. 11.00
Haladás–Gyirmót
Február 20. 13.00 Veszprém–Haladás

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik