Felemás újoncok: győztes PMFC, vesztes DVTK

Vágólapra másolva!
2011.07.05. 21:19
null
A Diósgyőr háromgólos vereségbe szaladt <br />bele a Hartberg ellen (fotó: <a href="http://dvtk.eu/">dvtk.eu</a>)
Címkék
Öt NB I-es labdarúgócsapat is nemzetközi felkészülési mérkőzésen lépett pályára kedden. A mérleg: egy győzelem mellett két döntetlen és két vereség. Az újoncok közül a PMFC a horvát Zadar ellen nyert egy góllal, míg a DVTK egy hatperces rövidzárlat miatt háromgólos vereséget szenvedett az osztrák Hartbergtől. Döntetlent játszott a Kecskemét és a Kaposvár, kikapott a Budapest Honvéd.

A PMFC 1–0-ra nyert a horvát élvonalban legutóbb a 10. helyen végző NK Zadar ellen. A szlovéniai Renkovciban megrendezett találkozón a Nyíregyházáról igazolt Andorka Péter szerezte a pécsiek győztes gólját.

A Kaposvár döntetlent játszott idegenben az FKM Nové Zámky ellen, a magyar csapat honlapja szerint a Rákóczi fáradtan mozgott a szlovák harmadosztályú érsekújváriak ellen, játékukba több hiba csúszott, így a döntetlen igazságosnak mondható.

A Kecskemét 1–1-es döntetlent játszott a román Gloria Bistritával. A kupagyőztes csapat ellenfele a napokban megmérkőzött a Videotonnal is, akkor a bajnokcsapat 2–0-ra győzött a Gloria ellen.

A kesport.hu információja szerint a KTE-ben a második félidőben szerepet kapott a próbajátékon lévő Forró Gyula is. A 23 éves játékos az előző szezonban 22 NB II-es mérkőzésen lépett pályára az MTK II színeiben.

A Kecskemét legközelebb pénteken lép pályára: Tomiszlav Szivics együttese épp a Videoton ellen játszik Szuperkupa-mérkőzést hazai pályán.

A DVTK gól nélküli első félidő után 4–1-es vereséget szenvedett az osztrák másodosztályú Hartbergtől. A miskolci együttes gólját José Luque szerezte.

A Budapest Honvéd 3–0-ra kikapott a német másodosztályú MSV Duisburgtól. Mint ismeretes, a duisburgi gárda májusban alulmaradt a Schalkéval szemben a Német Kupa 2010–2011-es kiírásának fináléjában.

A Honvéd honlapjának tájékoztatása szerint az első félidőben a Duisburg irányította a játékot, a második játékrészben a cseréknek köszönhetően élénkült a magyar csapat játéka, gólt azonban nem tudott szerezni Supka Attila legénysége.

 

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
NK ZADAR (horvát)–PMFC 0–1 (0–1)
Renkovci (Szlovénia), 100 néző
PMFC, 1. félidő: Holczer – Simonfalvi, Petrók, Todorovics, Markovics – Regedei, Pintér A., Tóth Z. (Frőhlich), Wittrédi – Pákolicz, Andorka. 2. félidő: Sólyom – Nagy J., Fodor F., Goia, Törtei – Lantos, Scsepanovics, Demjén (Frőhlich), Horváth Zs. – Schultz, Bajzát. Vezetőedző: Mészáros Ferenc
G: Andorka
Mészáros Ferenc: – Harcos mérkőzést játszottunk a horvát csapattal. Bizakodásra ad okot, hogy nagyon sok helyzetünk volt. Ezen a meccsen több góllal is nyerhettünk volna.

MSV DUISBURG (német)–BUDAPEST HONVÉD 3–0 (2–0)

Windischgarsten
DUISBURG: Fromlowitz – Liatsikas, Bollmann, Karimov (Kern), Soares – Bajic, Giasula (Sukalo), Wolze, Tamic, Jula – Kastrati (Brosinski).
HONVÉD: Kemenes – Kostolani (Hajdú N., a szünetben), Lovric, Botis (Bjelkanovic, a szünetben), Novák A. – Abass (Horváth A., a szünetben), Akassou, Zelenka (Ivancsics, 60.), Tchami (Németh N., a szünetben) – Danilo, Délczeg.
G: Jula (1.), Hoffmann (41.), Brosinski (78.)
KECSKEMÉTI TE–GLORIA BISTRITA (román) 1–1 (1–0)
Kecskemét, 500 néző. V: Kávai
KTE: Ribánszki (Antal) – Koszó, Gyagya (Oláh M.), Urbán P., Mohl (Farkas A.) – Tölgyesi (Forró), Szavics – Gyurcsó (Máté G.), Patvaros, Stokic (Pisanjuk) – Simon A. (Tököli)
G: Stokic, ill. Lazar
TSV HARTBERG (osztrák)–DVTK 4–1 (0–0)
DVTK: Rados (Farkas B., a szünetben) – Vadász, Gal, Rakovics, Gohér (Budovinszky, 60.) – Gallardo, Lippai (Dobos, 63.), Abdouraman, Luque – Menougong, Seydi.
G: Ratkovics (51., 70.), Kozisnik (53.), Schober (57.), ill. Luque (85.)
FKM NOVÉ ZÁMKY–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 0–0
KAPOSVÁR: Hajdúch – Vadas (Okuka), Mudresa, Kardos, Gujic – Kulcsár, Horváth T. (Pedro) – Bőle, Dzsavad, Balázs B. – Alexeev (Grumics)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik