Fehérvár: vagy a Chelsea-hez vagy a Partizanhoz megy a középpályás

Vágólapra másolva!
2020.01.15. 10:43
null
A mozzartsport.com szerint a Fehérváron a második csapathoz irányított Panticsot végleg megszerezné a Partizan a Chelsea-től (Fotó: mozzartsport.com)
A mozzartsport.com híre szerint hamarosan távozik a Mol Fehérvár FC-től és visszatér a Chelsea-hez a londoniak szerb kölcsönjátékosa, Danilo Pantics, ám még arra is van esély, hogy visszavásárolja a játékjogát korábbi klubja, a Partizan Beograd.

 

Danilo Pantics az előző idényben kölcsönben futballozott a Partizan Beogradnál, majd nyáron volt edzője, Marko Nikolics hívására Fehérvárra szerződött, ugyancsak a Chelsea kölcsönjátékosaként. Eredetileg 2020 nyaráig szólt volna a megállapodása a magyar klubnál, de az ősszel nyolc meccsen csak 261 percet játszott az NB I-ben. Nikolicsnál sem számított alapembernek, de a szerb edző távozását követően, Joan Carrillónál a bajnokságban már csak egy percet játszott, a legutóbbi két fordulóban már nem is nevezték. A téli felkészülés kezdetén nem utazhatott el a csapat spanyolországi edzőtáborába, a második kerethez irányították.

A mozzartsport.com szerint ezért hamarosan megszüntetik a klubok Pantics nyárig szóló kölcsönszerződését, így már a télen visszatérhet Londonba. Könnyen lehet azonban, hogy az útja az angol helyett a szerb fővárosba vezet, a Partizannál ugyanis fontolóra vették, hogy visszavásárolják a játékjogát.

A 23 éves Pantics a Partizanban nevelkedett, 2015-ben került a Chelsea-hez, a szerb portál szerint 1.5 millió euróért, de azóta folyamatosan kölcsönadták. A mozzartsport.com azt írja, hogy Pantics korábban az ismert játékosügynök, Fali Ramadani közreműködésével került a Chesea-hez, és most Belgrádban abban bíznak, hogy az ügynök a londoni klubbal meglévő jó kapcsolataival segíthet Pantics visszatérésében is a tárgyalások során. A Transfermarkt 1.8 millió euróra becsüli az értékét, de Belgrádban alighanem ennél jóval olcsóbban szeretnének hozzájutni a középpályás játékjogához. Pantics a 2018–2019-es és a 2017–2018-as idényben kölcsönben játszott a Partizanban, 63 bajnoki meccsen tíz gólt szerzett és 12 gólpasszt jegyzett.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Lyes Houri (francia-marokkói, FC Viitorul Constanta – Románia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Nikolics Nemanja(Chicago Fire – Egyesült Államok, szabadon igazolható)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Anel Hadzic (bosnyák, Bp. Honvéd), Danilo Pantics (szerb, a Chelsea-től szerepel kölcsönben)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik