Fehérvár: szerződtették a Mezőkövesd házi gólkirályát – hivatalos

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.07.10. 16:14
null
Budu Zivzivadze a Mol Fehérvárban folytatja (Fotó: <a href="https://www.molfehervarfc.hu/2020/07/10/budu-zivzivadze-a-vidi-jatekosa.html" target="_blank">molfehervarfc.hu</a>)
A Mol Fehérvár FC labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a Mezőkövesd házi gólkirályát, Budu Zivzivadzét.

Mint ismert, a hírt tegnap a Mezőkövesd a hivatalos honlapján bejelentette, ám a bejegyzést nem sokkal később eltávolították.

Budu Zivzivadze tavaly nyáron érkezett a Mezőkövesdhez, amelyben 32 NB I-es mérkőzésen 8 gólt szerzett – ezzel házi gólkirály lett –, míg a Magyar Kupa-menetelés során nyolc fellépésen háromszor volt eredményes.

A 26 éves támadó négyszer a grúz válogatottban is szerepelt már, legutóbb 2018 júniusában a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen lépett pályára a nemzeti együttesben.

„Két évvel ezelőtt, egy DAC–Dinamo Tbiliszi Európa-liga-selejtezőn figyeltünk fel Budura, remekül játszott azon a találkozón, gólt is szerzett. Az előző szezonban aztán testközelből tudtuk folytatni a megfigyelését, hiszen a Mezőkövesd egyik erőssége volt. Erős, gyors, képzett labdarúgó, aki több játékrendszerben is nagyon hatékony. Olyan tulajdonságokkal rendelkezik, ami más stílusú játékra is alkalmassá teszi a keretünket. Nemzetközi tapasztalattal bíró, tökéletes korban lévő, gólerős futballistával erősödtünk, aki a gólhelyzetek teremtésében is élen jár. Biztos vagyok benne, hogy nagy hasznára lesz a Vidinek” – mondta Kovács Zoltán sportigazgató a klubhonlapnak.

„Nagyon örülök annak, hogy egy ilyen nagy múltú klubban folytathatom a pályafutásomat, mint a Vidi. Korábban Grúziában már ünnepelhettem bajnoki címet és két alkalommal gólkirály is lettem, nem tagadom, hasonló célokkal érkeztem a Vidibe. Nagyon szeretek gólt szerezni, de számomra első a csapat sikere. Bízom benne, hogy jó játékkal, gólokkal, gólpasszokkal járulhatok hozzá a Vidi minél sikeresebb szerepléséhez, nagyon szeretnék egy év múlva magyar bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelni, de emellett remélem, az Európa-ligában is minél tovább fogunk jutni” – idézi Budu Zivzivadzét a molfehervarfc.hu.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Budu Zivzivadze (grúz, Mezőkövesd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Bolla Bendegúz (ZTE), Tamás Krisztián (ZTE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Anel Hadzic (bosnyák-osztrák, szabadon igazolható), Huszti Szabolcs (visszavonult), Juhász Roland (visszavonult), Vinícius (brazil-magyar, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Zsóri Dániel (Budafok)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Berecz Zsombor (Mezőkövesd – kölcsön után végleg), Futács Márkó (Bp. Honvéd), Tamás Krisztián (Bp. Honvéd)


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MEZŐKÖVESD ZSÓRYNÁL
Érkezők: Dino Besirovic (bosnyák, Hajduk Split – Horvátország, kölcsön után végleg), Jagodics Márk (Haladás)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Földi Botond
(Dorog, ?), Matija Katanec (horvát, ZTE FC, ?), Novák Csanád (Szolnoki MÁV FC, ?), Tóth Máté (Szeged-Csanád GA, ?), Varjas Zoltán (szlovákiai, FC Komarno – Szlovákia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Berecz Zsombor (Mol Fehérvár – kölcsön után végleg?)
Távozók: Budu Zivzivadze (grúz, Mol Fehérvár), Oláh Bálint (Budafok – kölcsön után végleg), Pekár László (Vasas), Sajbán Máté (Paks – kölcsön után végleg), Sajbán Miklós (Budaörs – kölcsön után végleg)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Silye Erik (FTC, onnan Vasas)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik