Fehérvár: Rust csábította a hazatérés, de félt a szankcióktól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.10. 11:12
null
Adrian Rusnak már arra is vannak tervei, hogy a járvány után merrefelé utazna el (Fotó: Meder István)
A Mol Fehérvár FC játékosa, Adrián Rus a romániai Telekomnak adott exkluzív interjújában elmondta, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben csábította a hazatérés gondolata, de félt a klubja szankciójától.

 

A 24 éves védő nem akart a kisvárdai Gheorghe Grozav és Iasmin Latovlevici sorsára jutni, akik a klubjuk engedélye nélkül utaztak haza – aminek szerződésbontás lett a következménye.

„Az első dolog, amit meg akartam tenni, hogy hazautazom Romániába. Hiányzik az otthonom és minden onnan. Őszintén szólva csábított, hogy hazatérjek, de kaptam egy utasítást a klubomtól, hogy ne hagyjam el az országot, mert büntetést kapok, és akár a szerződésemet is felbonthatják. Nem akarok bajt okozni. Szerencsém van, hogy velem van a barátnőm, akivel együtt túljutunk ezen a szituáción” – idézi Rust a romániai Telekom Sport.

A védő arról is beszélt, hogy a járvány elülése után merrefelé utazna majd szívesen: „a következő célpont szerintem a Bahamák lennének, de van három-négy úti célom, mint az Egyesült Államok, Dominika vagy Bali.”

Érdeklődtünk a fehérváriaknál az üggyel kapcsolatban, a csapattól ezt a tájékoztatást kaptuk:

„Egy általános levelet kapott minden alkalmazott a klubtól, amelyben le voltak írva a kialakult helyzetre vonatkozó kérések és szabályok”
– tájékoztatta a Mol Fehérvár a Nemzeti Sport Online-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik