Fehérvár: Alef a Vidiben folytatja – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.08.14. 12:59
null
Alef Székesfehérváron folytatja a pályafutását (Fotó: molfehervarfc.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár FC a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a brazil Alefet.

 

Igaznak bizonyult a csütörtök esti sajtóhír, miszerint a 25 éves brazil védekező középpályás Székesfehérváron folytatja a pályafutását.

„Boldog vagyok, hogy a Vidiben folytathatom a pályafutásomat, remek lehetőség előtt állok. További trófeákhoz szeretném segíteni a klubot a játékommal. Minden meccsen győzni akarok, ezt láthatják tőlem a szurkolók, amikor pályára lépek! A stadionon kívül, a városban is biztosan összefutunk majd a drukkerekkel, hiszen Székesfehérváron szeretnénk élni a feleségemmel és a kislányommal” – mondta Alef a molfehervarfc.hu-nak.

„Nagyon fontos pozícióba érkezett Alef, aki több csapattal is szerepelt a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörében, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, nagyerősítés a megszerzése.A középpályán jó minőségű játékosaink vannak, de úgy éreztük, hogy ezen a poszton további erősítésre van szükségünk, ezzel is növelve a versenyhelyzetet. Régóta figyeltük a játékát, többször láttuk élőben is. Filipe Oliveira segítségével jelen vagyunk a portugál, illetve a spanyol piacon is, ami egy kiaknázatlan terület a magyar klubok számára, így külön öröm, hogy ezúttal Portugáliából, egyélklubtól tudtunk igazolni” – fogalmazott Kovács Zoltán sportigazgató a klub honlapjának.

A kétszeres U20-as brazil válogatott védekező középpályást 2015-ben szerződtette a Braga, ám a portugál csapatban nem tudott megragadni. Alef először kölcsönben Katarban szerepelt, majd volt a ciprusi Apollon Limassol, a görög AEK Athén, legutóbb pedig a ciprusi APOEL futballistája.

Alef vételárát nem hozták nyilvánosságra, az enwsi.gr korábban egymillió euróról írt.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Alef (brazil, Braga – Portugália, legutóbb kölcsönben APOEL – Ciprus), Evandro da Silva(brazil, CSZKA Szófia – Bulgária), Emil Rockov (szerb, FK Vojvodina – Szerbia), Budu Zivzivadze (grúz, Mezőkövesd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Bolla Bendegúz (ZTE FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Berecz Zsombor (Mezőkövesd, kölcsön után végleg), Anel Hadzic (bosnyák-osztrák, szabadon igazolható), Huszti Szabolcs (visszavonult), Juhász Roland (visszavonult), Georgi Milanov (bolgár, szabadon igazolható), Mocsi Attila (Haladás), Szabó Bálint (budaörsi kölcsön után Paks, onnan Kaposvár), Tamás Krisztián (zalaegerszegi kölcsön után Bp. Honvéd), Vinícius (brazil-magyar, Club Nacional – Uruguay, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Gundel-Takács Bence (ETO FC Győr), Zsóri Dániel (Budafoki MTE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Elek Ákos, Futács Márkó

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik