Fehérvár: a románok megelőznék, hogy a védő magyar válogatott legyen

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2019.07.02. 13:04
null
Adrian Rust (jobbra) szívesen látják a román felnőttválogatottban<span style="color: #505050; font-family: Arial, Helvetica, FreeSans, 'Liberation Sans', 'Nimbus Sans L', sans-serif; font-size: 11px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; text-align: center; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #edecec; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; float: none; display: inline !important"> (Fotó:<span></span></span><a style="margin: 0px; padding: 0px; color: #3a728d; font-weight: 400; text-decoration: underline; font-family: Arial, Helvetica, FreeSans, 'Liberation Sans', 'Nimbus Sans L', sans-serif; font-size: 11px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; letter-spacing: normal; text-align: center; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #edecec" href="https://www.molvidi.hu/2019/06/25/rus-adrian-a-mol-vidi-fc-ben-folytatja-palyafutasat.html" target="_blank">molvidi.hu</a><span style="color: #505050; font-family: Arial, Helvetica, FreeSans, 'Liberation Sans', 'Nimbus Sans L', sans-serif; font-size: 11px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; text-align: center; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #edecec; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; float: none; display: inline !important">)</span>
Nem mindennapi, ha egy nemzeti válogatott képviselője már két hónappal a következő tétmeccs előtt megnevezi a keret egyik tagját. Most mégis így tett Adrian Vochin, a román szövetség (FRF) elnökének, Razvan Burleanunak a tanácsadója. A Digisportnak nyilatkozva Vochin elárulta, hogy a frissen Fehérvárra igazolt Adrian Rus mindenképpen tagja lesz a Spanyolország (szeptember 5.) és Málta (szeptember 8.) elleni Európa-bajnoki selejtezőkre behívott játékosoknak.

 

A 23 éves védő eddig csak a román U21-es válogatottban szerepelt, a múlt héten korosztályos Európa-bajnokságon egy mérkőzésen játszott az elődöntőig jutó román együttesben. Bár az FRF részéről senki nem mondja ki, sőt, Mihai Stoichita szakmai igazgató egyenesen cáfolta is, bukaresti sajtóértesülések szerint Rus beválogatásával és pályára küldésével román részről meg szeretnék előzni, hogy a magyar állampolgársággal is rendelkező játékos a magyar válogatottban kössön ki. A Szatmárnémetiben született, de már fiatalon Magyarországon – Fehérgyarmaton, majd Balmazújvárosban – játszó védőt ugyanis a korosztályos válogatott mellett csupán az előző szezon köti a román futballhoz, amikor kölcsönjátékosként a Sepsi OSK-ban játszott.

„Hamis hír, hogy azért hívnánk meg, nehogy elveszítsük. Minden játékos szabadon választhat” – mondta a Digisportnak a FRF szakmai igazgatója. Adrian Rust az U21-es válogatott előző szövetségi kapitánya, Daniel Isaila fedezte fel Balmazújvárosban a román futball számára, amikor a külföldön szereplő román játékosokat térképezte fel. Pályára Mirel Radoi, az ifik jelenlegi edzője küldte a selejtezőkben, majd az Eb-keretbe is bekerült, annak ellenére, hogy a tavaszi szezon második felében sérült volt. Mivel a román felnőttválogatottban az utóbbi időkben szinte kizárólag 30 évnél idősebb belső védők szerepeltek, Stoichita szerint itt az idő, hogy a már bizonyító fiatalokat – Rus mellett Alex Pascanut (Leicester) és Ionut Nedelcearut (Ufa) – is meghívja Cosmin Contra szövetségi kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik