Fegyelmi: nincs kegyelem Liptáknak; fizet a Fradi II ellenfele

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2017.05.10. 10:12
null
„…és a játékvezetővel szemben fenyegetően lépett fel” (Fotó: Szabó Miklós)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága a keddi tárgyalást követően sem csökkentette Lipták Zoltán öt mérkőzésre szóló eltiltását. A Dunaújváros félmillió forintos büntetést kapott az FTC II elleni, jelentős zöld-fehér tábort megmozgató NB III-as mérkőzés miatt.

 

NB I

Lipták Zoltánt, a DVTK csapatkapitányát még a Vasas elleni bajnokin állította ki Kassai Viktor játékvezető, miután – az MLSZ honlapjának indoklása szerint – „ellenfelével szemben sportszerűtlen módon viselkedett, majd kiállítása után a játékvezető személyére sértő kifejezést használt, és a játékvezetővel szemben fenyegetően lépett fel”.

A DVSC 300 ezer forintos büntetést kapott az Újpest elleni szombati hazai mérkőzésén tapasztalt „rendezési előírások megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért”.

A Haladásnak a Videoton elleni találkozó után kell 150 ezer forintos büntetést fizetni, szurkolóinak „másokat megbotránkoztató” magatartása miatt.

NB III

A fegyelmi bizottság a Dunaújváros–FTC II mérkőzéssel kapcsolatban a Dunaújvárost „mérkőzésrendezési előírások megsértéséért, szurkolók részéről jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása), transzparensek engedély nélküli beviteléért, használatáért és a mérkőzés lefújása után szurkolók játéktérre meneteléért 500 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi”.

TOVÁBBI HATÁROZATOK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik