S. T. J. 2020.01.17 23:14 Frissítve: 2020.01.18 08:02

Feczesin a „tisztelet hiánya” miatt váltott klubot

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

• Sallai Roland, a Freiburg 22 esztendős, 16-szoros válogatott szélsője nehéz időszakon van túl. Tavaly meg kellett műteni a hasfalát, emiatt több hónapot kihagyott, pedig korábban súlyosabb sérülése sem volt. Az utolsó két őszi fordulóban sem lehetett ott a meccskeretben, mert a vizsgálatok részleges szakadást mutattak ki a combja hátsó részében, s inkább nem kockáztatott. Interjúnkban beszél arról is, mi kell ahhoz, hogy stabil kezdővé váljon a klubcsapatában, és persze az Eb-pótselejtező is szóba kerül.

Hatodik téli igazolását is bejelentette a Vasas: Angyalföldön folytatja Feczesin Róbert. A csatár Újpestről költözik át a szomszédos kerületbe, s a Nemzeti Sportnak elmondta, hosszasan töprengett a váltáson, de végül a piros-kékeket választotta. Nem tagadja, hogy új klubjában több pénzt kereshet, de azt állítja, nem elsősorban ezért köszönt el a liláktól, hanem a „tisztelet hiánya” miatt. Három és fél évre írt alá, s azt reméli, ősszel újra az NB I-ben futballozhat.

Hazatért Novotny Soma, és Újpesten folytatja a pályafutását. A csatár lapunknak nem akarta kommentálni, hogy a szintén center Feczesin Róbert viszont éppen távozik a Megyeri útról. A kérdésre, hogy nem volt-e újabb külföldi ajánlata, elmondta: arra kérte a menedzserét, csak akkor szóljon, ha konkrétum van. Ázsiából akadtak érdeklődők, de kézzelfogható ajánlat egyik csapattól sem érkezett, ezért úgy készül, hogy tavasszal ismét az NB I-ben kell bizonyítania. Ugyanakkor azt sem tagadja, hogy máris hiányzik neki Dél-Korea.

Lassan egy év telt el azóta, hogy bejelentette a visszavonulását, és majdnem kettő, hogy nem lépett jégre versenyen Knoch Viktor. Az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó a jövő heti debreceni Európa-bajnokság nagykövete. A Hosszabbítás mellékletünkben olvasható interjúban többek között arról is beszél, mennyiben tartotta be annak idején az edzői utasításokat, s azt is elárulja, van-e hiányérzete a minden szempontból gazdagnak mondható pályafutása kapcsán.

2020.02.24 22:16:42

Labdarúgó NB I L. P. I.

2020.02.24 13:35:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nikolics megszenved az első gólért, megvan Petrjak első mesterhármasa. Szépségdíjas paksi találatok.

2020.02.24 11:45:05

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

„Ritkaság, amikor valaki ennyire sikeres lesz és közben ilyen nagyszerű, szerény, közvetlen figura marad.”

2020.02.24 11:50:35

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„A tudása emelte nagyon magasra, ám ez csak arra szolgált, hogy emberként igyekezzen minél többet átadni magából.”

2020.02.24 09:16:48

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„Nem szeretem a reflektorfényt. De elfogadom, hogy most nem tudom kikerülni az interjút” – mondta az FTC elleni 3–0 után.