„Ez minden idők legrendezetlenebb bajnoksága” – a Vasasnál kiakadtak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.26. 13:58
null
Vancsa Miklós szerint a magyar labdarúgásban bármi előfordulhat (Fotó: vasasfc.hu)
A Vasas labdarúgócsapatának ügyvezetője, Vancsa Miklós a Nemzeti Sport Online megkeresésére reagált az MLSZ versenybizottságának keddi határozatára, mely szerint szombaton Dunaújvárosban kell megrendezni az MTK–Vasas találkozót. Mint ismeretes, annak ellenére döntött a testület a helyszínmódosítás mellett – az MTK hazai pályájaként erre a szezonra az Illovszky Rudolf Stadiont jelölte meg, így papíron ott kellene rendeznie a meccseit –, hogy azt a Vasas nem támogatta.

Korábban már a Nemzeti Sport Online is foglalkozott a szombati MTK–Vasas mérkőzés helyszínének kérdésével. Mint arról beszámoltunk, a kék-fehérek két héttel ezelőtt kérték az MLSZ-t, hogy ne a Vasas pályáján, az Illovszky Rudolf Stadionban kelljen „fogadniuk” az angyalföldieket, hanem Dunaújvárosban rendezhessék a találkozót. Ezt a kérelmet azonban a bennmaradásért küzdő Vasas érthető okokból nem támogatta.

Ebben a szezonban is volt már erre példa, amikor a Debrecen nem támogatta az MTK helyszínváltoztatási kérelmét, így Dunaújváros helyett maradt a helyszín a Fáy utca.

Ezúttal azonban másképp döntött az MLSZ versenybizottsága, szombaton Újvárosban lesz az MTK–Vasas. Az angyalföldi klub ügyvezetője, Vancsa Miklós értetlenül áll a történtek előtt, bár, mint mondja, nem lepte meg a határozat.

„Nem szívesen kommentálom a döntést, ami megint csak azt bizonyítja, hogy a magyar labdarúgásban bármi előfordulhat, és annak az ellenkezője is – reagált a Nemzeti Sport Online megkeresésére a sportvezető. – A Vasas ennek ellenére nem hagyja magát, és a fiúk mindent megtesznek a győzelemért. Ezzel a döntéssel három-négyezer szurkolóval kevesebben lesznek az NB I hétvégi fordulójában, mintha Angyalföldön lett volna a találkozó. Persze, felőlünk elvihették volna Új-Zélandra is a meccset, mert nekünk mindenképp győznünk kell, de nem látom a következetességet. Az a klub, amelyet most nem kívánok megnevezni, sportszerűtlenül járt el, de minden idők legrendezetlenebb bajnokságában én már semmin sem csodálkozom.”

Az egy évvel ezelőtti bajnokságban az MTK a kispesti Bozsik József Stadionban rendezte hazai mérkőzéseit, a Honvéd elleni „otthoni” meccsét azonban – hogy ne sérüljön a versenyegyenlőség – „elvitte” Felcsútra, a Pancho Arénába. Ebben a szezonban a Vasassal eddig kétszer találkozott, mind a kétszer a Fáy utcában mérkőzött meg vele. Amikor a Vasas volt a hazai együttes, akkor 1–0-ra, amikor az MTK volt a pályaválasztó, 2–1-re győztek a kék-fehérek.

Amennyiben a Vasas az utolsó fordulóan legyőzi az MTK-t, úgy biztosan bennmarad az NB I-ben, míg a kék-fehérek a dobogóért harcolnak, igaz, az éremhez a DVSC és a Videoton botlására is szükségük lenne.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Magyar Labdarúgó-szövetséget is, az MLSZ később kíván reagálni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik