NB I: hiába pályaválasztó az MTK, Angyalföldön játszhat a Vasassal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.24. 16:29
Könnyen lehet, hogy az MTK–Vasas labdarúgó-mérkőzést – amely a bennmaradásról és az éremről is dönthet – a Vasas stadionjában, a Fáy utcában rendezik meg annak ellenére, hogy a kék-fehérek a pályaválasztók.

Mint ismeretes, az MTK a Hidegkuti Nándor Stadion építése miatt a Vasas létesítményét, az Illovszky Rudolf Stadiont jelölte meg hazai pályájaként. Úgy tudjuk, hogy ettől a helyszíntől pályaválasztóként is csak abban az esetben lehet eltérni, ha a vendégcsapat is beleegyezik ebbe.

Ebben a szezonban például a DVSC egyszer már elutasította az MTK helyszínmódosítási kérelmét – azt követően Dunaújváros helyett Angyalföldön kellett megrendezni a két együttes mérkőzését. A 33. fordulóban a dobogós helyekért harcoló MTK a Vasast fogadja, a kék-fehérek az MLSZ versenybizottságától ismét kérték, hogy Dunaújvárosban rendezhessék a mérkőzést. Ehhez azonban a Vasas nem járul hozzá – erről írt vasárnap reggeli cikkében az nb1.hu is.

„Érthető okokból nem tudjuk támogatni ezt, de a végső döntést az MLSZ versenybizottságának kell meghoznia” – erősítette meg Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezető igazgatója az NSO megkeresésére.

Az MTK-tól megtudtuk, hogy két hete kérték a változtatást, de az MLSZ azt a tájékoztatást adta, hogy az utolsó előtti, 32. forduló után dönt csak, ami azért érdekes, mert a szabályok szerint a pályaválasztó együttesnek tíz nappal a mérkőzés előtt meg kell határoznia a helyszínt, valamint a jegyárakat is (ha nem teszi meg, megbüntethetik), erre azonban így nem volt lehetősége a kék-fehér klubnak.

33. FORDULÓ
Április 30., szombat, a pontos időpontokat továbbra sem közölte MLSZ
, így nem lehet tudni, mikor kezdődnek a mérkőzések
Békéscsaba–DVSC
Újpest–Videoton
MTK–Vasas
Puskás AFC–Honvéd
Diósgyőr–Paks
Haladás–Ferencváros

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik