S. T. J. 2020.07.11 23:19

Exkluzív Mészáros Lőrinc-interjú; Moen nehezen búcsúzott Siófoktól

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

 

• Exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak Mészáros Lőrinc, a labdarúgó NB I-ben bronzérmes Puskás Akadémia csapatát működtető alapítvány elnöke. Az üzletember elmondta, sok élvonalbeli klub vezetője gratulált a csapat történetének eddigi legjobb eredményéhez, igaz, nem mindenkitől érkezett üzenet. A felcsúti sportvezető arról is beszélt, hogy boldogabb már csak akkor lehetne, ha az elmúlt több mint tíz évben sikerült volna megnyerniük az ifjúsági Puskás–Suzuki-kupát. Szóba került többek között az akadémistáknak adott játéklehetőség, Hornyák Zsolt vezetőedző szerepe és az is, mi lesz a sporttal a világjárvány nyomán.

• Gereben Lívia, az Atomerőmű KSC Szekszárd 20 éves bedobója, akinél tavaly leukémiát diagnosztizáltak, átesett több kemoterápiás kezelésen és egy vértranszplantáción, de hatalmas lelkierőről tanúbizonyságot téve nemcsak túlélte a betegséget, és közel került a teljes felépüléshez, hanem már öt napig együtt is dolgozott a Székesfehérváron edzőtáborozó felnőttválogatottal. Hét edzésen vett részt, és amikor már ott volt a parketten, s végezte a feladatokat, teljesen átszellemült, és egyáltalán nem érezte a sok hónapos kihagyást. Lapunknak azt mondta, az ismerős és szeretett közeg biztonságérzetet adott neki.

• Borzasztóan nehéz döntés volt elköszönni a Siófoktól, nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Tor Odvar Moen, az NB I-es női kézilabdacsapat norvég edzője, aki még az elmúlt év utolsó napjaiban jelentette be, hogy nem tölti ki 2018 nyarán megkötött hároméves szerződését az SKC-nál, családi okok miatt két idény után a nyáron hazatér. Döntését azzal indokolta, hogy közelebb szeretett volna lenni az otthonához és a családjához. Két éve egy új és ambiciózus projekt részeként szerződött Siófokra, és úgy érzi, élete egyik legjobb döntése volt Magyarországra jönni.

2020.08.14 20:30:49

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Szemléleti infantilizmus bizony az is, ha az 1953. november 25-én Londonban játszott angol–magyart egy semmit sem érő – mert ma „tét nélkülinek” tetsző – barátságos mérkőzésnek látja valaki csupán.

2020.08.14 13:02:11

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Gera góljával szerzett vezetést az újonc, de Nguen egy pontot megmentett a címvédőnek.

2020.08.12 17:48:30

Labdarúgó NB I M. G.

Második élvonalbeli idényét kezdi a Budafoki MTE – az elsőn a bemutatkozásról elkésett a bíró.

2020.08.13 22:21:39

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Anno nem a közösségi média, hanem a foci révén és egyenesen a lelátóról volt tízezer ismerőse valakinek.

2020.08.09 01:00:12

Labdarúgó NB I P. K.

NB I-ES RAJT. Portugál, román és brazil játékos is jött a PAFC-hoz – szinte csak légiósokat igazoltak a dobogósok.