nemzetisport.hu 2015.04.22 09:36 Frissítve: 2015.04.22 09:53

ETO: külföldi befektető a láthatáron, folynak a tárgyalások

A Nemzeti Sport Online információi szerint külföldi tulajdonos segítheti ki a bajból a Győri ETO FC-t, a város vezetői tárgyalásokat folytatnak az egyelőre ismeretlen befektetővel.

Zuhanórepülésben az ETO: Lipták Zoltánék kilátástalan helyzetben (Fotó: Reuters)

 

A tárgyalásokkal összefüggésben lehet, hogy a Quaestor-botrány következtében csődeljárás alá vont zöld-fehér klub szerdára ígért sajtótájékoztatóját is lefújták, másfajta interpretáció szerint ugyanakkor a médiaesemény azért marad el, mert tényekkel nem tudtak volna szolgálni. Borkai Zsolt győri polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, korábbi parlamenti képviselő kedden a Népszabadságban kifejezetten borús képet vázolt a jövőről.

„Biztosan most annyit lehet tudni, hogy ősztől nem az NB I-ben játszik az ETO futballcsapata, ugyanakkor csak halvány reményt látok az NB III-as szereplésre és arra is, hogy valamiképpen megmentsük az utánpótlást” – olvasható a nol.hu-n Borkai Zsolt nyilatkozata.

„Természetesen a srácok elveszítése fájna a legjobban, de a helyzet az, hogy kétszázmilliós köztartozása miatt nem kaphat licencet a kft., ily módon a korosztályos csapatok sem nevezhetők a bajnokságokba. Arra talán lenne mód, hogy a fiatalokat valahogyan másik klubba menekítsük és edzéslehetőséget teremtsünk számukra, de melyik szülő hagyja nálunk a gyerekét, ha az csak tréningezhet, de soha nem játszhat meccset?” – tette hozzá az utánpótlásról szólva a politikus.

„Mi sem tudunk semmit, csak annyit, amennyit az újságokban, az interneten olvasunk, és a hírek sokszor ellentmondanak egymásnak – mondta Lipták Zoltán, a csapat 18-szoros válogatott védője a Nemzeti Sportnak. – Egyik nap azt olvasom, hogy az NB III-ban indulhat csak az ETO, másnap reggel látom a tévében, hogy egy sportjogász szerint ez kizárható, legalulról, a megye háromból kellene újra elindulni. Az ember csak kapkodja a fejét, és nem tudja, éppen kinek mit hihet el. Néha azt gondoljuk, inkább jelentsék be, hogy vége mindennek, talán az is jobb lenne, mint ez a bizonytalanság.”

„Persze hogy mindenki azt mondja, profik vagyunk, koncentráljunk a futballra – fogalmazott a hátvéd. – De higgye el, ezt most nem könnyű. Úgy dolgozunk, hogy legyen tartásunk, tisztességesen fejezzük be a bajnokságot, de… Senki sem tudja, mi lesz vele, mi lesz velünk, mi lesz a klubunkkal. Az szóba sem került, hogy nem lépünk pályára: sokat kaptunk az ETO-tól, ennyivel tartozunk, hogy végigcsináljuk a tavaszt fizetés nélkül. Hogy aztán mi lesz…?”

2019.04.19 22:35:17

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Még izgalmas lehet a bajnoki hajrá.

2019.04.19 21:38:45

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.04.19 15:09:48

Labdarúgó NB I P. K.

A statisztikák bizonyítják: a zöld-fehérek a legfontosabb mutatókban alulmúlják magukat a fehérváriak ellen.

2019.04.17 17:33:46

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY

Csak a legvégén sikerült kicsikarnia a győzelmet a Magyar Kupa elődöntőjében az első osztályú csapatnak.

2019.04.16 23:57:29

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Az NB I-ben nincs különösebb jelentősége a kihagyott helyzetnek, mert a régóta honos elmélet szerint a következő úgyis bemegy.