ETO: „Coulibaly nem komoly partner, csak a pénz befolyásolja” - Klement

Vágólapra másolva!
2013.06.14. 09:41
Tegnap beszámoltunk arról, hogy többek között osztrák és szlovén kiszemeltje is van a Győri ETO-nak. Klement Tibor ügyvezető a Nemzeti Sportnak megerősítette, hogy szóba került a Mattersburgban szereplő Patrick Bürger szerződtetése, és beszélt Adamo Coulibalyról is, akit már ki lehet húzni a győri kiszemeltek listájáról.

Patrick Bürger még a szüleit is elküldte Győrbe, nézzék meg, milyen körülmények között dolgoznak a zöld-fehérek, s mire számíthat, ha esetleg rábólint az ETO ajánlatára. Nem az osztrák Mattersburg 25 éves játékosán múlt, hogy őt is csak úgy emlegetjük, mint újabb jelöltet, aki aligha Győrben folytatja.

„Felvettük a labdarúgóval a kapcsolatot – ismerte el Klement Tibor, az ETO ügyvezetője. – Csapata ugyanakkor olyan magas kivásárlási árat határozott meg, amelyet e pillanatban nem szeretnénk kifizetni érte.”

„Felvettük a labdarúgóval a kapcsolatot – ismerte el Klement Tibor, az ETO ügyvezetője. – Csapata ugyanakkor olyan magas kivásárlási árat határozott meg, amelyet e pillanatban nem szeretnénk kifizetni érte.”

A kétszeres osztrák válogatott szerződése 2015 nyaráig szól. A Mattersburg kiesett az élvonalból, Patrick Bürger tehát csak legrosszabb esetben maradna. Igaz, a klub célja az azonnali feljutás, ezért ragaszkodik az erősségeihez. Ahogy ahhoz is, hogy labdarúgóit jó áron, a legjobb ajánlat fejében értékesítse.

Mint arról beszámoltunk, két szlovén labdarúgó – Zlatko Dedic és Anej Lovrecic – is az ETO látókörébe került, lehetséges érkezésüket azonban nem erősítette meg a győriek ügyvezetője, aki ugyanakkor nyilatkozott a török másodosztályú Denizlisporhoz tartó, bár egyelőre ott is hiába várt Adamo Coulibalyról.

„A francia támadó, illetve képviselője sem tekinthető komoly partnernek – így Klement Tibor. – Ha az a kérdés, hogy egy török másodosztályú együttes jobb ajánlatot tud-e adni, mint a magyar bajnok, azoknak van igazuk, akik azt felelik, hogy igen, valóban jobbat tud. Adamo Coulibaly hamarosan harminckét éves lesz, nem gondolom, hogy érdekelte, milyen szakmai kihívások várnak rá a török másodosztályban. Döntését csakis a pénz befolyásolta.”

Az ETO ugyanakkor továbbra sem tett le arról, hogy centert szerződtessen.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO-NÁL
Érkezők:Kiss Máté (Siófok, kölcsönből vissza), Nacsa Péter (Lombard Pápa, kölcsönből vissza?),Simon András (Haladás, kölcsönből vissza?), Zámbó Bence (Kaposvári Rákóczi, kölcsönből vissza?), Windecker József (Siófok, kölcsönből vissza)
Távozik/távozhat:Jarmo Ahjupera (észt, Újpest FC), Rati Alekszidze (grúz, ?) Molnár Péter (szlovákiai, ?), Marek Strestík (cseh, kölcsönbe fél évre, ?)
Kiszemeltek: Rafael Burgos (salvadori, Alianza FC – Ausztria, legutóbb KTE-Phoenix Mecano), Zlatko Dedic (szlovén, Bochum – Németország), Lázok János (MVM Paks), Lencse László (Videoton), Leandro de Almeida (szabadon igazolható, legutóbb Omonia Nicosia – ciprusi), Anej Lovrecic (szlovén, Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Leandro Martínez (argentin-olasz, Bp. Honvéd)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik