ETO: bosnyák válogatott csatárt igazoltak - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.18. 18:35
null
Miroslav Stevanovic (jobbra) a 2012-es görög-bosnyák vb-selejtezőn (Fotó: Action Images)
Megállapodott egymással a labdarúgó NB I-ben szereplő Győri ETO és a tízszeres bosnyák válogatott csatár, Miroslav Stevanovic, így a 24 éves játékos Győrben folytatja pályafutását.

A csatár legutóbbi klubja a spanyol első osztályú FC Sevilla volt, ahol azonban szabadon igazolhatóvá vált, így ingyen került Győrbe – írja a klub hivatalos honlapja. Szasa Sztevanovics sportszakmai kapcsolatai révén sikerült az ETO-nak megszereznie őt, és már a szerződést is aláírták vele. Miroslav Stevanovic szerződése 2018. június 30-ig szól az ETO-hoz, Djordje Kamber után ő lesz a második olyan labdarúgója a klubnak, aki bosnyák válogatottként kerül Győrbe.

Miroslav Stevanovic öt évvel ezelőtt a Vojvodinában mutatkozott be a szerb élvonalban, és közben rendszeresen tagja volt a bosnyák korosztályos válogatottaknak. 2012-ben tagja lett a felnőtt válogatottnak is, és még abban az évben Wales ellen megszerezte az első gólját is nemzeti színekben.

Játéka felkeltette a spanyol bajnokság egyik élcsapatának, a Sevilla vezetőinek az érdeklődését, így tavaly januárban az Európa-liga-győztes együtteshez igazolt – az ETO honlapja szerint három, a Transfermarkt szerint 1.8 millió euróért. A spanyol együttsnél azonban kevés játéklehetőséget kapott, így szabadlistára került.

Januárban minden bizonnyal felkészülési mérkőzésen ETO-színekben is bemutatkozik a bosnyák válogatott játékos.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO-NÁL
Érkezők: Miroslav Stevanovic (bosnyák, szabadon igazolható, legutóbb Sevilla – spanyol)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Bénes László
Kiszemeltek: Dan Bucsa (román, Universitatea Cluj román), Ciprian Deac (román, CFR Cluj romániai), Mihai Minca (román, CFR Cluj romániai)
Távozók: Takács Ákos (befejezte pályafutását), Mihai Nicorec (román, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Valentin Babic (horvát), Dudás Ádám, Milos Kocics (szerb), Leandro Martinez (olasz-argentin), Sváb Dániel, Stieber András, Michal Svec (cseh), Lazar Sztanisics (szerb), Varga Roland, Völgyi Dániel (érdeklődnek iránta – PAFC)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik