Etióp válogatott csatárt tesztel a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2010.01.15. 13:56
null
Michael Ghebru (balra) pénteken vett részt az első edzésen, hétvégén pályára lép a tatabányai teremtornán<br />(Fotó: realmaryland.us)
A Ferencv&aacute;ros labdar&uacute;g&oacute;csapat&aacute;nak p&eacute;nteki edz&eacute;s&eacute;n egy &uacute;j j&aacute;t&eacute;kos is r&eacute;szt vett: Michael Ghebru N&eacute;metorsz&aacute;gban sz&uuml;letett, de m&aacute;r szerepelt az eti&oacute;p v&aacute;logatottban.

A 22 éves futballista próbajátékon van a zöld-fehéreknél, és részt vesz a hétvégi, tatabányai teremtornán.

A 170 centiméteres csatár Frankfurtban, az Eintrachtnál nevelkedett, 13 esztendősen került a klub akadémiájára, ahol 18 éves koráig szerepelt. Az U17-es együttes tagjaként korosztályos bajnoki döntőt játszhatott, amelyet a Stuttgart ellen vesztettek el. Később a másodosztályú Duisburgba szerződött, ahol aláírta első profi szerződését. Bár a felnőttekkel edzett, csak az U23-as gárdában kapott lehetőséget, és innen igazolt az akkor másodosztályú Kickers Offenbachhoz 2006-ban.

Két évvel később már a tengerentúlon légióskodott és fogadta el 2008-ban az MLS-ben érdekelt San Jose Earthquakes ajánlatát, ám az első csapatban ott sem jutott szóhoz. A tavalyi esztendőt már két USL-klubnál tudta le, előbb az első ligában vitézkedő Ventura County Fusion, majd a másodosztályba sorolt Real Maryland Monarchs színeiben játszott.

Ghebru kétszeres etióp válogatott, 2007-ben Addisz Abebában felkészülési mérkézésen lépett pályára Kenya és Szudán ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik