„Erről nem nyilatkozhatom, mert akkor nem lesz állásom”

Vágólapra másolva!
2016.02.21. 13:22
null
A Paks büntetőből is gólt kapott Debrecenben, de Csertői nem nyilatkozhatott az esetről (Fotó: Koncz György)
A labdarúgó NB I 21. fordulóját követően néhány visszhangot már idéztünk, most jöjjenek az edzői értékelések, vagyis a mestermérlegek meccsről meccsre.

 

VASAS–HALADÁS 1–0

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: A Haladás türelmesen futballozott, mi próbáltuk felmérni a gyengeségeit. Könnyebb helyzetünk volt, miután emberelőnybe kerültünk, de ekkor is kockáztatnunk kellett, mert a döntetlen nem lett volna elegendő. Egy újabb vereség egyenesen katasztrófával ért volna fel. Megpróbáltunk biztonságosan futballozni, de lendületre is szükségünk volt. Fordulópontnak tekinthető a kiállítás, illetve Ferenczi István tizenegyese, amelyet Király Gábor majdnem hárított.

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: Számos lehetőségünk adódott a gólszerzésre az első félidőben, a szünetre egy-két gólos előnnyel mehettünk volna. Miután emberhátrányba kerültünk, kevesebb lehetőségünk adódott a gólszerzésre. Igaz, a hajrában így is egyenlíthettünk volna. Csak halkan jegyezném meg, hogy a nekünk megítélt tizenegyes még várat magára a tavasszal. Az első félidőben a játékvezető, valamint az alapvonalnál álló Solymosi Péter úgy ítélte meg, Gaál Bálint ellökte ellenfelét. Pedig szerintem éppen a támadónk ellen szabálytalankodtak.

ÚJPEST–MTK 1–1

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Csalódott vagyok, hiszen elveszítettünk két pontot, uraltuk a mérkőzést, s bár túlzás lenne állítani, hogy sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, de többet birtokoltuk a labdát, mi irányítottunk. Megnyert meccset rontottunk el – mondta az eltiltott szerb szakember az összecsapás lefújása után az öltözőfolyóson. –Túlságosan önzőnek bizonyultunk egyes szituációkban, amikor passzolni kellett, lőttünk, amikor lőni, akkor meg passzoltunk… Az MTK van annyira rutinos és jó csapat, hogy legalább egy pontot szerezzen. Sőt, azon sem csodálkoztam volna, ha a kék-fehérek egyszer elfutnak, kontrából gólt szereznek, és megnyerik a meccset. A fiatalok példát vehetnének Torghelle Sándorról. Megy, harap, rúg, csíp, ha kell, kicsit „piszkosan” is futballozik, de mindezt a csapat érdekében teszi. Remek futballista, sajnos ellenünk újra bizonyította.

TEODORU VASZILISZ, az MTK vezetőedzője: – Nagyon meg kell becsülni ezt az eredményt, hiszen kitűnő csapat otthonában játszottunk döntetlent. Gratulálok az Újpestnek, mert valóban nagyon jó futballt játszik, kevés csapat tud győzni a Szusza Ferenc Stadionban, sőt a legtöbb ellenfél általában vereséggel távozik innen. Szóval ez fontos, értékes pont. Hiányzott a játék, a tétmérkőzés a játékosok lábából, és mivel mi csak most kezdtük el az évet, kérdéses volt, milyen formában leszünk ezen az összecsapáson. Úgy gondolom, a védekezésünk rendben volt, helyzeteinket pedig száz százalékban kihasználtuk – nos, ezt azért félig viccesen mondtam, hiszen egyetlen igazi gólhelyzetet tudtunk kialakítani az Újpest kapuja előtt. Annak persze örülök, hogy be is lőttük, annak pedig még jobban, hogy ezzel ki tudtuk harcolni a döntetlent. Láttuk a múlt héten, hogy az Újpest milyen jó csapat, nagyon sok gyors, mozgékony játékosa tud zavart okozni, ezért úgy érkeztünk, hogy tilos kitámadni, területet adni az ellenfélnek. Mégis egy elvesztett labda után lekontráztak minket a lilák, de a folytatásban sokkal zártabban védekeztünk, és ekkor már nem tudtak helyzeteket kialakítani.

DVTK–HONVÉD 2–1

EGERVÁRI SÁNDOR, a Diósgyőri VTK vezetőedzője: – Nagyon jól kezdtünk, azt a játékrészt végig mi uraltuk, volt több lehetőségünk is a gólokon kívül. A második félidő elején is akadt helyzetünk, de egyiket sem váltottuk gólra. Magunkra húztuk az ellenfelet, az ívelgetéseik kellemetlenek voltak, kevésbé tudtuk kézben tartani a mérkőzést. Összességében örülök a három pontnak, többet kihoztunk magunkból, mint a múlt héten. Nehéz egy olyan csapat ellen, amely kombinatív játék helyett felíveli a labdát, mégis bíztam benne, hogy a kinyíló Kispestnek rúgunk még egy gólt. Helyzetbe kerülni csak lecsorgó labdából vagy átlövésből tudott a Honvéd. Megpróbáltunk magasabb futballistákat felküldeni a pályára, Tamás Márkkal sikerült stabilizálni a védelmet. Dicséret illeti a játékosokat, fegyelmezetten játszott mindenki, nem nyíltunk ki, nem kerültek mögénk a kispestiek. Megérdemelten győztünk.

MARCO ROSSI, a Bp. Honvéd vezetőedzője: – Nem szeretnék a második diósgyőri gólról sokat beszélni, ilyet a kölyökfutballban sem szokás csinálni. Egész egyszerűen ilyen gól nem eshet élvonalbeli meccsen. A meccs elején is próbáltunk kezdeményezni, de az első gólnál is óriásit hibázott a védelmünk, nem léptünk ki Bacsa Patrikra. A második félidőre szerkezetet váltottunk, mi irányítottunk, a Diósgyőr fölé kerekedtünk, de nem tudunk élni a fölénnyel. Többször nyilatkoztam már, nem lesz könnyű ez a tavasz. Bízom a csapatban, ez jó közösség, tud futballozni, sajnos ezen a szombaton többen súlyos hibákat követtek el. Nem örömteli, ahogy kezdtünk, de folytatjuk a munkát. Jön a Ferencváros, bravúrra törekszünk ellene.

DVSC-TEVA–PAKS 2–0

KONDÁS ELEMÉR, a Debrecen vezetőedzője: – A gól nyugtatta meg a csapatot, utána lettünk magabiztosabbak. Az első félidő nekem ettől függetlenül jobban tetszett, a fordulást követően voltak gyengébb periódusaink, ezért van némi hiányérzetem. Harcos volt a Paks, próbált ránk jönni. Sajnos a labdaszerzéseket követően lassan indultunk meg a kapu irányába, és pontatlanabbak voltunk a kapu előterében, holott arra kértem a srácokat, próbáljunk további gólokat szerezni. Nem sikerült, pedig ezért küldtem gyors csatárokat a pályára. A lényeg, hogy az idei két bajnokinkat megnyertük. Szereztünk hat gólt, nem kaptunk egyet sem. Sajnos az ősszel ezen a téren, hogy úgy mondjam, diétásabb volt a felhozatal.

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – A végjátékban voltunk gyengébbek, de Debrecenben nem könnyű futballozni. A második félidőben olykor mégis uraltuk a játékot, a hazai csapat kontrákból jutott el a kapunkig. Helyzetkihasználás tekintetében mindenképpen többet vártam. De még egyszer mondom, időnként jól játszottunk, a kapott gólt követően sajnos megváltozott a játék képe. Ismerjük el, nagy nyomás nehezedett ránk, és egyszer csak nem bírtuk tovább.

A tizenegyesre gondol? – kapta meg a kérdést a sajtótájékoztatón Csertői.
– Erről nem nyilatkozhatom, mert akkor nem lesz állásom. De ezt mindenképpen írja le, legyen oly kedves. Nem tudják elvenni a kedvemet, szeretnék dolgozni – reagált a paksi tréner.

VIDEOTON–BÉKÉSCSABA 1–1

HORVÁTH FERENC, a Videoton vezetőedzője: – Érdekes mérkőzés volt… Nem futballoztunk jól, igaz, ilyen ellenféllel szemben nehéz is lett volna. Volt két-három olyan helyzetünk, amikor már csak a kapussal álltunk szemben, sajnos egyiket sem tudtuk kihasználni. A legutóbbi két bajnokinkon legalább tíz nagy gólszerzési lehetőség adódott előttünk, mégsem tudtunk meccset nyerni – nincs mese, dolgozni kell tovább a helyzetkihasználásunkon. Kovács István, Haraszti Zsolt és Asmir Suljic egyaránt az Újpest elleni meccsen elszenvedett sérülés, egy-egy rúgás miatt kényszerültek kihagyni a Békéscsaba elleni bajnokit. Nagy szükség lett volna rájuk, hiszen mindhárman remekül egy az egyeznek. Nélkülük mást kellett játszanunk, ugyanakkor a helyzeteink így is megvoltak ahhoz, hogy megnyerjük a meccset. A pontszámot tekintve feltétlenül csalódás a legutóbbi két meccs, ugyanakkor játékban nem vagyunk rosszak – csak élni kellene a lehetőségeinkkel.

ZORAN SZPISLJAK, a Békéscsaba vezetőedzője: – Nem kezdtünk jól, a mérkőzés első öt percében a jobb oldalunkon a Videoton több támadást is vezetett, ám aztán rendeztük a sorokat, és a vezetést is megszereztük. Szervezett védekezésből próbáltunk támadni, és bár a második játékrészben már a Videotonnak is voltak nagy helyzetei, helytálltunk. Laczkó Zsolt kiállításánál közel voltam az esethez, semmi olyat nem hallottam, amely után piros lapot kellett volna felmutatni. Nem szabad elfelejteni, ilyenkor a játékosok felfokozott idegállapotban vannak, azt gondolom, egy ilyen helyzetet a játékvezető részéről lehetne jobban is kezelni. Most már nem tehetünk semmit, arra kell készülnünk, hogy Laczkó Zsoltot egy mérkőzésre biztosan nélkülöznünk kell.

FERENCVÁROS–PUSKÁS AKADÉMIA FC 2–0

THOMAS DOLL, az FTC vezetőedzője: – Az első félidőben is próbálkoztunk, de nagyon nehéz olyan csapat ellen futballozni, amely ennyire szervezetten védekezik. A középpályán éppen azért számítottam Florian Trinksre, hogy segítségével üres területeket nyissunk, ehelyett az ellenkezője történt, túlságosan sűrű lett a pálya középső harmada. A labdavesztések után túl kevés játékos vette ki a részét a védekezésből, így az ellenfél könnyebben tudott helyzeteket kialakítani. Nem működött az általam elképzelt taktika, ezért vállalom is a felelősséget. A második félidőben ugyanakkor válaszoltunk a kritikákra, és megmutattuk, mire vagyunk képesek valójában. Nagyon örülök Böde Dániel játékának, egészen hihetetlen, hogy a hosszú kihagyás után oroszlánrészt vállalt a győzelemből. Ugyanakkor a gólokhoz a társak is kellettek, a fordulás után már képesek voltunk nyomás alá helyezni ellenfelünket, labdabiztosabban játszottunk, és sokkal jobban helyezkedtünk. Dibusz Dénes is nagyszerű napot fogott ki és a bravúrokkal kivette a részét a három pont begyűjtéséből. Ha hátrányba kerülünk, a Puskás Akadémia még zártabban védekezik, mi pedig futhattunk volna az eredmény után.

ROBERT JARNI, a PAFC vezetőedzője: – Jó mérkőzést játszottunk, a találkozó nagy részében szervezetten védekeztünk, és a támadásainkban is benne volt a gólveszély, de sajnos egyik lehetőségünket sem tudtuk értékesíteni. A második félidőben aztán néhány percre kihagyott a figyelmünk, a Ferencváros két gólt szerzett, és hirtelen mindaz semmivé vált, amit addig felépítettünk. Ilyen a labdarúgás, hiába játszol szépen és fektetsz rengeteg energiát a gólszerzésbe, vannak napok, amikor semmi sem sikerül, és vereséget szenvedsz. Az előző fordulóban legyőztük a Diósgyőrt, és bár egy hétig elmozdultunk az utolsó előtti helyről, pontosan tudtuk, hogy nem nyugodhatunk meg. Fel kell készülnünk rá, hogy az egész tavasz során a veszélyes zónában leszünk, de átérezzük a helyzet súlyosságát. Folytatjuk az elkezdett munkát, tudjuk, mi vár ránk, és ígérem, az utolsó fordulóig keményen küzdünk.

 

21. FORDULÓ
Mérkőzés Játékvezető
Nézőszám
DVTK–Budapest Honvéd 2–1 Kassai Viktor
2991
Vasas–Haladás 1–0 Németh Ádám
2032
Ferencváros–Puskás Akadémia 2–0
Farkas Ádám
6124
Videoton–Békéscsaba 1–1 Szilasi Szabolcs
1763
DVSC–Paks 2–0 Iványi Zoltán
2518
Újpest–MTK 1–1Vad II István
2746
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 21 18 1 2 44– 8 +36 55
2. Újpest FC 21 9 8 4 29–20 +9 35
3. Debreceni VSC-Teva 21 9 7 5 34–22 +12 34
4. Szombathelyi Haladás 21 8 8 5 18–20 –2 32
5. Videoton FC 21 10 1 10 23–21 +2 31
6. MTK Budapest 20 8 6 6 25–21 +4 30
7. Paksi FC 20 8 6 6 24–21 +3 30
8. Budapest Honvéd 21 6 6 9 25–27 –2 24
9. Diósgyőri VTK 21 6 5 10 22–32 –10 23
10. Vasas FC 21 6 1 14 20–35 –15 19
11. Puskás Akadémia FC 21 4 7 10 24–33 –9 19
12. Békéscsaba Előre 21 3 4 14 18–46 –28 13

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik