Elkezdte a felkészülést a DVSC, az MTK és a Videoton is

Vágólapra másolva!
2013.01.07. 18:36
null
Hétfőn az MTK-nál is elkezdődött a munka (Fotó: Mirkó István)
Hétfőn beindult a nagyüzem, számos honi élvonalbeli labdarúgócsapatnál január hetedikével vette kezdetét a felkészülés a tavaszi szezonra.

 

Így tett a címvédő DVSC-Teva is. A hajdúságiak programjában szombaton egymás elleni játék szerepel, majd január 19-én a Kassával kétszer is összecsap az együttes. Egy héttel később a szabadkai Szpartak Zlatibor Voda ellen is két mérkőzést játszik a DVSC, majd február 2-án a Békéscsaba, 23-án pedig a DVTK látogat a cívisvárosba – tudatta a dvsc.hu.

A Videoton számára orvosi vizsgálattal és edzőváltással kezdődött indult a 2013-as év.

Dr. Gyarmati Erik csapatorvos a klub hivatalos honlapjának elmondta, a játékosok laborvizsgálaton, EKG-n, ortopédiai vizsgálaton és arteriográfia-szűrésen vettek részt. A hírek szerint minden játékos jó állapotban tért vissza a téli szünetről, az edzői stáb által előírt feladatokat kivétel nélkül teljesítették.

A felkészülés kezdetén a Videoton egy specialista segítségével sportorvosi szűrést is végzett a játékoson, valamint egy dietetikus segítségével mindenki számára külön menüt állítanak össze a felkészülési időszakra. Az orvosi vizsgálatokat kedden folytatják – tudatta a vidi.hu.

Nem ez volt az egyetlen jelentős bejelentés a fehérvári klubnál, hétfőn ugyanis hivatalossá vált, hogy Paulo Sousa távozik az együttestől. Bővebben a témáról ide kattintva olvashat!

Az MTK-nál Garami József irányításával kezdődött meg a munka, a tabella második helyén álló kék-fehérek már a pályán is aktívak voltak.

„Dragan Vukmir, Djordje Djurics és Sasa Macura a pravoszláv húsvét miatt szerdán kezdi meg az edzéseket, Rafa Wolfe sem érkezett még meg, Nikházi Márk és Pál András pedig egyelőre sérülés miatt nem edzett velünk – mondta az mtkhungaria.hu-nak Garami József. – Az első hét a ráhangolódás jegyében zajlik, figyelünk arra, hogy senki ne sérüljön meg a pihenésből visszatérve, és előkészítjük a komolyabb terhelést.”

A Lombard angol erőnléti edzővel vág a felkészülési munkának. Barney Lord a sheffieldi akadémián tanulta a szakmát, Magyarországon pedig a Ferencváros utánpótláscsapatainál dolgozott korábban. Zsivóczky Gyula vezetőedző bízik benne, hogy ambiciózus munkájával a játékosok rehabilitációja és erőnléti felkészítése is hatékonyabbá válik.

A Diósgyőri VTK-nál sem pihennek tovább, hétfő reggel munkába álltak a játékosok. A klub hivatalos honlapján közzétette a téli felkészülési mérkőzések ellenfeleit, amelyek között magyar és külföldi csapat egyaránt található.

Első edzőmeccsét január 26-án vívja a miskolci együttes, ellenfele a másodosztályú Balmazújváros lesz. Február másodikán a szlovák élvonalbeli MFK Kosice lesz a DVTK vendége, majd négy nappal később Belekbe utazik a gárda edzőtáborozásra.

„A felkészülés első hete amolyan rávezető hét, hiszen még nem teljes a keret, de a terveink szerint szerdára már a hiányzókkal kiegészülve tudunk majd dolgozni – kezdte nyilatkozatát Szentes Lázár, a DVTK szakmai igazgatója a dvtk.eu-nak. – Január második felétől felkészülési mérkőzéseket játszunk, február 6. és 16. között pedig Törökországba utazunk edzőtáborba. Változást nem tervezünk a keretben, amelynek az erősségét mindenképpen megfelelőnek ítélem. Természetesen történhet némi játékosmozgás, de ha lehet, azt házon belül lenne jó megoldani. A következő két hónapnak arról kell szólnia, hogy mindenki tegye a dolgát; így állandóság, nyugalom és kiszámíthatóság jellemez majd minket."

Az első edzésen négyen nem vettek részt, Csirszki Martin, Francisco Gallardo, José Luque és Szavo Rakovics maradt távol.

A labdarúgó NB I sereghajtója, a Siófok is elkezdte a felkészülését hétfőn, csak úgy, mint a KTE-Phoenix Mecano.

A kecskeméti gárda a nemrég elkészült műfüves pályán tréningezett a 2013-as esztendőben először. A játékosok között ott volt Hullám Attila is, de a DVSC-től visszatérő Varga Róbert, illetve Borszéki Csaba még nem edzhetett együtt a többiekkel. Szintén nem volt jelen az elefántcsontparti Dosso, aki a klub tájékoztatása szerint jelenleg az Arab Emírségekben szerepel próbajátékon.

Rafael Burgos, a KTE salvadori játékosa válogatott kötelezettségeinek tesz eleget, míg a szerb Vladan Szavics a pravoszláv karácsony miatt később csatlakozik a kerethez.

Új hír továbbá a Kecskeméttel kapcsolatban, hogy az együttes – tavalyhoz hasonlóan – idén is részt vesz a novigradi Istra Winter Cupon, amelyet 2012-ben megnyertek a lila-fehérek.

Kaposváron is beindult a munka, az együttesnél új játékos érkezése nincs napirenden, szerződtetésre Illés János ügyvezető szerint csak akkor van esély, ha valamelyik játékostól elegendő ellenértékért cserében megválnának.

„A játékoskeret lényegesen nem fog változni. Csak akkor, ha valamelyik játékosért bejelentkeznek, és olyan anyagi biztosítékot is kapunk, amelyért esetleg elengedjük. Akkor az ő pótlására kell keresni másikat, ennek viszont most nincs aktualitása. Jelen pillanatban a játékoskeret szűkítése van napirenden: egy-két játékost az NB II-es keretbe irányítunk vagy szerződést bontunk vele. Mindezt az is indokolja, hogy a csapatra a tavasszal a 13 bajnokin kívül nem vár más mérkőzés, sajnos a Magyar Kupától és a Ligakupa küzdelmeitől is elbúcsúztunk már” – nyilatkozta a rakoczifc.hu-nak Illés János ügyvezető.

A klubvezetés ezekben a napokban a februári külföldi edzőtáborozáshoz keres támogatókat, és szeretné megteremteni a további nyugodt működés feltételeit is – tudatta a klub hivatalos honlapja.

Márton Gábor vezetésével hétfőn megkezdte a felkészülést a tavaszi idényre a PMFC-Matias labdarúgócsapata is, amelyből négy játékost elküldtek – adta hírül az MTI.

Az NB II-es Kozármislenytől érkezett szakember a továbbiakban nem számít Demjén Gáborra, a nigériai Solomon Okoronkwóra, a korábbi magyar válogatott Bodnár Lászlóra és a szlovén Leon Panikvarra.

Új futballisták is érkeznek, Kozármislenyből a horvát Marko Bjelanovic és Koller Krisztián már tagja a keretnek.

A Pécs az őszi szezon 17 fordulója után 19 ponttal a bajnoki tabella 14. helyén áll. A klub múlt hét pénteken közös megegyezéssel szerződést bontott Supka Attila vezetőedzővel, akinek a helyét egy nappal később Márton Gábor vette át.

 

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Győri ETO 17 11 5 1 35–15 +20 38
2. MTK Budapest 17 9 5 3 28–18 +10 32
3. DVSC-Teva 17 9 1 7 24–18 +6 28
4. Videoton FC 17 7 5 5 21–15 +6 26
5. Budapest Honvéd 17 7 4 6 27–25 +2 25
6. Ferencváros 17 6 7 4 26–23 +3 25
7. Diósgyőri VTK 17 6 6 5 17–19 –2 24
8. Kaposvári Rákóczi 17 6 5 6 17–20 –3 23
9. MVM Paks 17 5 8 4 24–19 +5 23
10. Újpest FC 17 5 7 5 25–22 +3 22
11. Haladás 17 5 6 6 22–18 +4 21
12. KTE-Phoenix Mecano 17 5 5 7 21–26 –5 20
13. Lombard Pápa FC 17 5 5 7 16–25 –9 20
14. Pécsi MFC 17 4 7 6 17–21 –4 19
15. Egri FC 17 2 5 10 15–30 –15 11
16. Siófok 17 2 3 12 15–36 –21 9

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik