nemzetisport.hu 2019.01.31 23:56 Frissítve: 2019.02.01 00:08

Elhunyt Ihász Kálmán; Székelyföldi Bilbao

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

Ez alkalommal az FK Csíkszereda és a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia elnöke, Szondy Zoltán adott exkluzív interjút a Nemzeti Sportnak. Székelyföldön hét esztendeje hívták életre az utánpótlásközpontot, s mára sikerült megvalósítani az akkori tervek zömét. Külön boldogság, hogy Tamás Nándor személyében máris adtak egy játékost az anyaországnak, a játékos a télen a Puskás Akadémia első csapatával készült a spanyolországi edzőtáborban. Szóba került többek között még a „székely Bilbao” és az is, milyen tervek vannak a jelenleg harmadik ligás felnőttegyüttessel.

Anyagilag jó helyzetben van manapság a magyar labdarúgás, nem mondható el azonban ugyanez minden szereplőjéről, elsősorban az egykori kedvencekről, akik közül sokan méltatlan öregkorra kárhoztattak. Összeállításunkból azonban kiderül, hogy e tekintetben is változóban van a helyzet, a klubok sokkal inkább odafigyelnek régi játékosaikra, ezzel együtt persze van még bőven teendő az értékek mentésében és megőrzésében, a legendák megbecsülésében. De ma már legalább nem fordulhat elő, hogy szégyenszemre például Göröcs János ne jusson be a Megyeri útra.

Már tavaly júliusban is megkereste a Győri Audi ETO a francia válogatott kézilabdázóját, Béatrice Edwige-et, de akkor még nem jött össze a megállapodás. Ám a magyar együttes vezetősége kitartó volt, így a második nekifutásra sikerült megszerezni a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes játékost, aki a nyáron csatlakozik új klubjához. A 30 éves beálló lapunknak többek között arról is beszélt, hogy ha másik klub hívja, nemet mondott volna, s azt is elárulta, mitől olyan szép a védekezés.

Sportkrém mellékletünk vendége Kóger Dániel. A Fehérvár AV19 jégkorongozóját nem éppen szokványos helyzetben fotózta kollégánk: az utcán, amint éppen elhajítja az egyik mankóját. A válogatott csatár ugyanis mostanság lábadozik súlyos térdsérüléséből. Az amerikai ligákat is megjáró támadó sok egyéb érdekesség mellett elárulta, miként lehet egy nősténymacska neve Sanyi, s arról is beszélt, mennyi emlék köti a Balatonhoz.

 

2020.02.20 14:56:37

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY, HATÁR DÁVID (infografika)

A télen Ciprus és Costa Rica is adott játékost a magyar élvonalba. Most még Brazília a 3. legnagyobb játékosbeszállítónk.

2020.02.19 21:51:49

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Miért ne lehetne a rivaldába helyezni a fiatal magyar focistákat, s meddig kell még plusz anyagi ösztönzést, rendeletbe foglalt direktívákat adni ahhoz, hogy kiderüljön, nem is ügyetlenebbek a hazaiak?

2020.02.19 17:10:02

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Muszliu a 89. percben használta ki az újpesti védők határozatlanságát és lőtte tovább a Vidit a Magyar Kupában.

2020.02.18 22:03:58

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A brazil kapus pedig a Kisvárdával packázott.

2020.02.17 17:04:30

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A Ferencváros tragikus sorsú trénere még az óceánjárón is futballedzést vezényelt.