nemzetisport.hu 2019.01.31 23:56 Frissítve: 2019.02.01 00:08

Elhunyt Ihász Kálmán; Székelyföldi Bilbao

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

Ez alkalommal az FK Csíkszereda és a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia elnöke, Szondy Zoltán adott exkluzív interjút a Nemzeti Sportnak. Székelyföldön hét esztendeje hívták életre az utánpótlásközpontot, s mára sikerült megvalósítani az akkori tervek zömét. Külön boldogság, hogy Tamás Nándor személyében máris adtak egy játékost az anyaországnak, a játékos a télen a Puskás Akadémia első csapatával készült a spanyolországi edzőtáborban. Szóba került többek között még a „székely Bilbao” és az is, milyen tervek vannak a jelenleg harmadik ligás felnőttegyüttessel.

Anyagilag jó helyzetben van manapság a magyar labdarúgás, nem mondható el azonban ugyanez minden szereplőjéről, elsősorban az egykori kedvencekről, akik közül sokan méltatlan öregkorra kárhoztattak. Összeállításunkból azonban kiderül, hogy e tekintetben is változóban van a helyzet, a klubok sokkal inkább odafigyelnek régi játékosaikra, ezzel együtt persze van még bőven teendő az értékek mentésében és megőrzésében, a legendák megbecsülésében. De ma már legalább nem fordulhat elő, hogy szégyenszemre például Göröcs János ne jusson be a Megyeri útra.

Már tavaly júliusban is megkereste a Győri Audi ETO a francia válogatott kézilabdázóját, Béatrice Edwige-et, de akkor még nem jött össze a megállapodás. Ám a magyar együttes vezetősége kitartó volt, így a második nekifutásra sikerült megszerezni a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes játékost, aki a nyáron csatlakozik új klubjához. A 30 éves beálló lapunknak többek között arról is beszélt, hogy ha másik klub hívja, nemet mondott volna, s azt is elárulta, mitől olyan szép a védekezés.

Sportkrém mellékletünk vendége Kóger Dániel. A Fehérvár AV19 jégkorongozóját nem éppen szokványos helyzetben fotózta kollégánk: az utcán, amint éppen elhajítja az egyik mankóját. A válogatott csatár ugyanis mostanság lábadozik súlyos térdsérüléséből. Az amerikai ligákat is megjáró támadó sok egyéb érdekesség mellett elárulta, miként lehet egy nősténymacska neve Sanyi, s arról is beszélt, mennyi emlék köti a Balatonhoz.

 

2019.07.22 13:30:38

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Egy éve megszüntette a szövetség a sok vitát kiváltó díjazási formát, most visszavezeti.

2019.07.20 22:15:05

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A szurkolókat napjainkban jobban meg kell becsülni, mint bármikor. Hiszen akárhány náció fiai alkothatják a kezdő tizenegyet, Liverpoolban mindig angolul, Madridban spanyolul, a Groupama Arénában, Újpesten vagy Debrecenben magyarul szól a dal.

2019.07.14 11:47:13

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„A magyar játékosok szerepeltetésére és az utánpótlásunkra is nagy hangsúlyt fektetünk.”

2019.07.13 22:34:51

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2019.07.12 22:48:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu