Elhunyt Ihász Kálmán; Székelyföldi Bilbao

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.31. 23:56
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

Ez alkalommal az FK Csíkszereda és a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia elnöke, Szondy Zoltán adott exkluzív interjút a Nemzeti Sportnak. Székelyföldön hét esztendeje hívták életre az utánpótlásközpontot, s mára sikerült megvalósítani az akkori tervek zömét. Külön boldogság, hogy Tamás Nándor személyében máris adtak egy játékost az anyaországnak, a játékos a télen a Puskás Akadémia első csapatával készült a spanyolországi edzőtáborban. Szóba került többek között még a „székely Bilbao” és az is, milyen tervek vannak a jelenleg harmadik ligás felnőttegyüttessel.

Anyagilag jó helyzetben van manapság a magyar labdarúgás, nem mondható el azonban ugyanez minden szereplőjéről, elsősorban az egykori kedvencekről, akik közül sokan méltatlan öregkorra kárhoztattak. Összeállításunkból azonban kiderül, hogy e tekintetben is változóban van a helyzet, a klubok sokkal inkább odafigyelnek régi játékosaikra, ezzel együtt persze van még bőven teendő az értékek mentésében és megőrzésében, a legendák megbecsülésében. De ma már legalább nem fordulhat elő, hogy szégyenszemre például Göröcs János ne jusson be a Megyeri útra.

Már tavaly júliusban is megkereste a Győri Audi ETO a francia válogatott kézilabdázóját, Béatrice Edwige-et, de akkor még nem jött össze a megállapodás. Ám a magyar együttes vezetősége kitartó volt, így a második nekifutásra sikerült megszerezni a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes játékost, aki a nyáron csatlakozik új klubjához. A 30 éves beálló lapunknak többek között arról is beszélt, hogy ha másik klub hívja, nemet mondott volna, s azt is elárulta, mitől olyan szép a védekezés.

Sportkrém mellékletünk vendége Kóger Dániel. A Fehérvár AV19 jégkorongozóját nem éppen szokványos helyzetben fotózta kollégánk: az utcán, amint éppen elhajítja az egyik mankóját. A válogatott csatár ugyanis mostanság lábadozik súlyos térdsérüléséből. Az amerikai ligákat is megjáró támadó sok egyéb érdekesség mellett elárulta, miként lehet egy nősténymacska neve Sanyi, s arról is beszélt, mennyi emlék köti a Balatonhoz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik