Ferenczi-tripla, Elding-dupla, Fradi-siker

Vágólapra másolva!
2010.02.13. 13:21
null
Ferenczi triplázott a REAC ellen (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A Ferencváros nagyon magabiztosan megverte 6–1-re a másodosztályú REAC-ot felkészülési mérkőzésen, míg a DVTK 1–0-ra kikapott Rimavska Sobotától a Nota Gyula emlékére rendezett találkozón Rimaszombatban.

 

A Ferencvárosnak nem okozott gondot a másodosztályú REAC legyőzése, bár az első félidő viszonylag szorosan alakult a felkészülési találkozón. Anthony Elding a 23. percben nagyszerűen tálalt Ferenczi István elé, aki nem hibázott a kapuval szemben, ám négy perccel később ismét egy Fradi-játékos lőtt gólt, de a REAC-nál kölcsönben szereplő Pölöskey Péter Megyeri Balázs kapuját vette be.

 SCHEMBRIT MEGLEPTE A KIVÁLÓ HANGULAT
A REAC ellen mutatkozott be a Ferencvárosban a máltai André Schembri, aki a találkozó után a 100% Fradinak úgy nyilatkozott, meglepte a kiváló hangulat a meccsen.

„Kiváló alkalom volt ez a debütálásra, hiszen jó meccset játszottunk – kezdte a futballista. – Meglepett, hogy edzőmeccsre is ilyen sokan kijöttek, és végig buzdítottak minket a szurkolók, nagyszerű érzés volt. Még nehéz bármit mondani a saját teljesítményemről, hiszen van mit bepótolnom, egyelőre hatvan százalékos állapotban vagyok, de dolgozom keményen, hogy minél előbb behozzam a lemaradást."

A 31. percben azonban az előbb még gólpasszt adó Elding betalált: 15 méterről volt eredményes. A szünet előtt már nem esett több találat, de a második félidőben annál több, igaz, csak a zöld-fehérek örülhettek.

Elding ismét előkészítő szerepet vállalt: beadása után rosszul fejelték ki a labdát a védők, a kipattanót pedig Paul Shaw értékesítette. A 76. percben megint Elding következett: nagyszerűen emelte át a labdát a kapus fölött távolról.

A 78. és a 82. percben szerzett gólokkal aztán Ferenczi állította be a 6–1-es végeredményt.

A Diósgyőr a szlovák másodosztályban szereplő Rimavská Sobota ellen lépett pályára a Nota Gyula emlékére rendezett mérkőzésen, és a DVTK kezdőcsapatában kapott helyet a korábban a Premier League-ben szereplő Rohan Ricketts.

A rimaszombatiak védekező szellemben léptek pályára, és az első félidőben hiába alakított ki több helyzetet a Diósgyőr, nem született gól a szünet előtt.

A találkozó egyetlen találata a 75. percben született tizenegyesből, melyet a hazaiak javára ítélt meg a játékvezető, és Jozef Pisár értékesítette.

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
FERENCVÁROS–REAC 6–1 (2–1)
FTC: Megyeri – Csizmadia (Joaquín, 75.), Wolfe, Balog Z., Stockley – Rósa D. (Tóth B., 65.), Doherty (Lipcsei, 65.), Morrison – Shaw (Schembri, 65.) – Ferenczi, Elding
G: Ferenczi (23., 78., 82.), Elding (31., 76.), Shaw (62.), ill. Pölöskey (27.)
 
RIMAVSKÁ SOBOTA (szlovákiai)–DVTK 1–0 (0–0)
Rimaszombat, 300 néző, V.: Petrinek.
RIMAVSKÁ SOBOTA: Prosovsky – Morhacs, Mráv, Rubint, Korístek – Breskovec, Pisár, Zvara, Geri – Vargic, Husaník. Edző: Marian Kudlik
DVTK: Malinauskas – Bognár Zs., Gal, Supics, Zámbó (Somorjai, a szünetben) – Huszák (Búrány, 70.), Vukadinovics (Zámbó, 65.), Ricketts (Takács, 82.), Dobos (Roszel, a szünetben) – Balajti, Bajzát. Edző: Tornyi Barnabás
G: Pisár (75. – 11-esből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik