Egervári? Horváth? Pintér? Kire bízná a Videotont?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.22. 10:36
null
A Videoton megverte az Újpestet, de vajon ki irányítja majd hosszú távon a csapatot? (Fotó: <a href="http://www.vidi.hu" target="_blank">vidi.hu</a>)
A labdarúgó NB I 9. fordulójában a Videoton magabiztos, 3–0-s győzelmet aratott az Újpest fölött, de továbbra is kérdéses, hogy a jövőben ki irányítja majd a bajnoki címvédő, a tabellán viszont jelenleg csak 10. helyen álló fehérváriakat. Marad a megbízott vezetőedző, a pro licenc nélküli Pető Tamás? Érkezik a sokak által rebesgetett Horváth Ferenc? Vagy a menesztett francia Bernard Casoni után ismét külföldi szakembert nevez ki a vezetőség? Összefoglaljuk mindazt, amit fehérvári edzőfronton tudni lehet, illetve kíváncsiak vagyunk az ön véleményére is.

 

SZAVAZÁS

Kire bízná a Videoton irányítását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Egy héttel ezelőtt már foglalkoztunk a fehérvári edzőkérdéssel. Azóta annyi változott, hogy több, a klubbal pletyka szinten szóba hozott trénerről megtudtuk, biztosan nem lesz a Videoton vezetőedzője, Kovács Zoltán sportigazgató pedig az NSO Tv-nek elmondta, hamarosan bejelentik az új szakvezetőt.

Azt már korábban megírtuk, hogy az előző szezonban bajnokságot nyerő Joan Carrillo nem tér vissza, míg a klubbal 2006-ban Magyar Kupa-győztes Csertői Aurél csak szurkolói körökben került szóba. Ahogy egyelőre a Szigetszentmiklóson dolgozó, korábban Fehérváron futballozó Horváth Ferencet is a drukkerek rebesgetik és a legutóbb szövetségi kapitányként ténykedő Pintér Attila nevével is elsősorban világhálós kommentek között találkozhatunk.

Utóbbi azonban legalább annyira esélytelen, mint a néhány forrásban a Vidivel már össze is boronált, az NB III-as Rákosmenténél nemrég kinevezett Véber György, illetve a Marosvásárhelyről Cottbusba szerződő Miriuta László, aki az előző idényben Győrben több jelenlegi fehérvári játékossal is együtt dolgozott (és Horváthhoz hasonlóan ő is futballozott a Videotonban).

A múlt héten, még az Újpest-meccs előtt két olyan szakemberről is hallottunk, aki a hírek szerint valóban szóba került lehetőség gyanánt: a vezetőedzőként még nem dolgozó (a Vidinél másodedzőként már igen) Bódog Tamásról és a Videoton-játékosok nagy részét még szövetségi kapitányi időszakából is jól ismerő Egervári Sándorról. Úgy tudjuk azonban, hogy végül nem közülük kerül ki az új mester. (Bódognak talán még lehet némi esélye a posztra, de az egyes források által biztos befutónak tartott Egerváriból nem lesz Videoton-edző.) Korábban egyébként a csapattal először bajnoki címet nyerő Mezey György lehetséges visszatérését is pletykálták, ám ez sem valószínű.

Akkor ki marad? Ha Kovács Zoltán magyar szakemberben gondolkodik, akkor még mindig ott van a jelenleg megbízott Pető Tamás, azonban mellé kellene egy statiszta is, aki a pro licencet biztosítja... A külföldi jelöltekkel kapcsolatban eddig a délszláv vonal látott napvilágot, de a Videotonnal szóba hozott trénerek nagy része már talált magának csapatot.

Persze, mint tudjuk, Magyarországon vagyunk, ahol különösen igaz, hogy egyik pillanatról a másikra képes 180 fokos fordulatokat produkálni a labdarúgás, vagyis akár a fentiek közül is bárki befuthat. Leginkább viszont arra vagyunk kíváncsiak, hogy ön kire bízná a bajnokcsapatot, ki az a szakember, akivel képes lenne kilábalni a Videoton a hullámvölgyből. Szavazzon!

LABDARÚGÓ NB I, 10. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés

Szeptember 26., szombat

18.00

Haladás–Vasas

18.00

Honvéd–DVTK

18.00 Békéscsaba–Videoton
18.00 Paks–DVSC-Teva
18.00 Puskás Akadémia–Ferencváros (M4)
20.30 Újpest–MTK (M4)
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik