Egerben nagy a bizonytalanság

Vágólapra másolva!
2013.02.09. 13:14
A héten már beszámoltunk róla, hogy a jövőben az eddig Vácon szerepet vállaló John Peter Marshall is beszáll az NB I-es egri labdarúgócsapat működtetésébe. A klub így az egyesületet felvirágoztató, eddigi főtámogató Jámbor János nélkül halad tovább. Kérdés, hogy merre, a jelek szerint nagy a bizonytalanság az NB I-ben 15. helyen telelő csapatnál.


 

Az eddigi egri főtámogató, Jámbor János (Fotó: archív)
Az eddigi egri főtámogató, Jámbor János (Fotó: archív)

„Velem együtt John Marshall is tulajdonrésszel rendelkezik a csapatot üzemeltető kft.-ben – vázolta a Nemzeti Sport megkeresésére a jelenlegi helyzetet Kocsis Zoltán, az Eger ügyvezetője. – A tárgyalások már régóta zajlanak közöttünk, most jött el a pillanat, hogy lépjünk. Jámbor János és Vancsa Miklós nem titkolta, nem hisznek a villanyvilágítás megépítésében, tehát az egri futball jövőjében, és ezért úgymond takaréklángon szeretnék működtetni a csapatot. Mi ezt nem szeretnénk. Mi igenis harcolni akarunk a bennmaradásért, a sikerekért. Ezért választottuk John Marshallt, és fogadtuk el az ajánlatát…”

A másik oldalon, az eddig ugyancsak ügyvezetőként dolgozó Vancsa Miklós, illetve az eddigi főtámogató, Jámbor János áll.

Vancsa Miklóst annyira meglepték a klubnál történő változások, hogy elmondása szerint a megadott napon (mint mindig) fizetést akart utalni a játékosoknak, a szakmai stáb tagjainak a szokásos bankszámláról, csakhogy nem tudta, hogy Kocsis Zoltán letiltotta őt, nem engedte hozzáférni a pénzhez.

„Meglehetősen megalázó szituációba kerültem – mondta Vancsa Miklós. – A pénzt másfél éve Jámbor János állja, ő utalja át a klub számlájára, én pedig mint a megbízottja, ezt lebonyolítom. Most viszont letiltották a hozzáférésemet a számlánkhoz. Nem is tudok mit hozzáfűzni ehhez. Úgy gondolom, az elmúlt másfél évben tisztességgel tettük a dolgunkat, újjáépítettük az egri futballt, ezek után talán megérdemeltük volna, hogy tájékoztassanak bennünket, elsősorban Jámbor Jánost, hogy milyen tárgyalások zajlanak a háttérben. Nem szeretném minősíteni mindazt, ami most velünk és az egri klubnál történik. A játékosokat mindenesetre tájékoztattam, hogy a kialakult helyzetben nem tudjuk utalni a fizetésüket, azt már ne tőlünk várják. Nekem határozatlan időre szóló szerződésem van a klubbal, de a jelek szerint már semmiféle érdemi döntést nem hozok itt…”

John Marshall nagy valószínűséggel változtat, hozza a saját emberét a klub és talán a csapat élére is. Hallani, hogy Simon Antal helyére a pécsi Mészáros Ferenc vagy az angol Bobby Davison érkezhet.

„Igyekszem a munkára, a szakmára koncentrálni – jelentette ki Simon Antal. – Velem és a játékosokkal még semmit sem közöltek az esetleges változásokkal kapcsolatban.”

John Marshallra izgalmas tavasz vár, bent kell tartania az az NB II-ben a Vácot, az NB I-ben az Egert, és azt sem árt tudni, azonos bajnoki osztályban egy tulajdonosnak nem lehet két csapata…

GYŐZELEM A VÁC ELLEN

Az Egri FC ma felkészülési mérkőzésen, egy fordulatokban gazdag találkozón 4–3-ra győzött a Vác ellen. Az Egri FC a klub új tulajdonosa, az ősszel Vácon is szerepet vállaló John Marshall előtt lépett pályára, és egy félidő után 2–1-es hátrányba került. A második félidőben azonban, a kétgólos Koós Gábor vezérletével fordítani tudott az élvonalbeli együttes, és végül 4–3-ra győzött.

 

FELKÉSZÜLÉS MÉRKŐZÉS
EGRI FC–DUNAKANYAR-VÁC 4–3 (1–1)

G.: Koós (2), Horváth Z., Kiskartali, ill. Krómer Rusvay, Gulyás M.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik